►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
O vită făcută rare (medium rare îi zic ei, că au vreo 6 niveluri) la restaurantul Osho de pe Primăverii. Foarte bună și moale, deși pentru mine a fost un experiment și m-am convins că prefer medium, adică mai făcută, suculentă, cu doar un pic de roz în centru.
Farfuria este așa cum se servește în mod normal, cu cartofi Osho și salată. Costă între 100 și 180 de lei o porție din aceasta și are cam 300-500 de grame de carne, în funcție de ce fel de tip de carne preferați și dacă este maturată sau nu. Restaurantul Osho, despre care am mai scris, este frumos aranjat, servire excelentă, galantar dacă doriți să vă alegeți carnea, are și cocktailuri bunicele pe lângă lista de vinuri, un meniu și de burgeri făcuți din acest tip de carne delicioasă și, lângă el, un restaurant întreg Osho Fish pentru cei ce vor pește.
Mai nou au și meniu pe site.
Nu știu cum se face că mereu programez posturi din acestea cu mâncare înainte de prânz. Coincidență, credeți-mă.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
31 comentarii
01/02/2013 la 11:25 AM
Mai ieri citeam reviewuri la saorma la tine, acu deja o dai in 180 de lei portia, ce-ti mai merge!
AdrianG(Citează)
01/02/2013 la 2:06 PM
@AdrianG: mănânc destul de des și fast-food, dar în principiu pentru că-i rapidă și ieftină. Recent însă am zis că mai povestesc și din alte experiențe și cum săptămânal ajung cel puțîn la un restaurant normal, vreau să mai scriu despre ele. Despre Osho n-aș fi scris altfel, având în vedere că am mai avut un post despre ei.
nwradu(Citează)
01/02/2013 la 11:57 AM
180 lei pentru o portie de mancare???
BellaDiva(Citează)
01/02/2013 la 2:07 PM
@BellaDiva: vezi prețurile în meniu. În practică, dacă nu iei carne varianta Aged, ci doar normală, nu dai așa mult. În două persoane, am dat 300 de lei pe ce vezi aici și două băuturi. Ceea ce este ok, pentru vită de rasă. Sunt restaurante în care doar bucata de carne pleacă de la 300 de lei.
nwradu(Citează)
01/02/2013 la 12:01 PM
Ceva la găleată nu au? :D
costin(Citează)
01/02/2013 la 12:30 PM
Da, chiar, in drum spre ei poti sa te opresti la KFC si sa comanzi o galeata de cartofi prajiti, sa ai ce pune pe masa la restaurant. Cred ca merge cu cartofi prajiti.
nashu_mare(Citează)
01/02/2013 la 12:36 PM
wow, cu asta nu m-ai lovit, inainte de pranz, pare dezgustator de cruda inside…
ionut(Citează)
01/02/2013 la 12:36 PM
PS: Dupa furculita, bucata aia are cu greu 300g…
nashu_mare(Citează)
01/02/2013 la 2:07 PM
@nashu_mare: data viitoare voi merge și cu cântarul la mine.
nwradu(Citează)
01/02/2013 la 12:54 PM
Carnea este scumpă deoarece este vită de rasă. Cu pedegree. :)
+ adaosul restaurantului premium.
Totuși porția este cam mică.
Andrei(Citează)
01/02/2013 la 12:59 PM
Arata groaznic de cruda.
Bogdan(Citează)
01/02/2013 la 2:09 PM
@Bogdan: chiar este, deși când o mesteci nu-ți dai seama. Totuși, nu înteleg cum mănâncă unii biftec tartar sau friptură făcută Blue, adică ținută câteva secunde pe grătar. Cum ziceam, pe viitor iau Medium.
nwradu(Citează)
01/02/2013 la 1:21 PM
mama ce bine arata, sper ca la pretul ala ii ceva rasa de carne :D
Calin(Citează)
01/02/2013 la 2:10 PM
@Calin: Angus de calitate bună, care este una din rasele “mari” pentru carne de calitate. Nu are nici o legătură cu vita românească, e complet altă textură, alt gust, altă carne.
nwradu(Citează)
01/02/2013 la 1:41 PM
@nashu mare: cu siguranta are atatea grame, dar in crud. si, cum e aproape cruda, este posibil ca estimarea lui radu sa fie veridica.
ionut(Citează)
01/02/2013 la 2:13 PM
@ionut: gramajele sunt în meniu și probabil includ și osul la acele bucăți care au os, precum T-bone.
Sunt și restaurante, precum Nada Mas, unde ți se spune prețul pe 100 de grame și apoi ți se cântărește bucata pe care ți-o gătesc. O poză de la Nada Mas
nwradu(Citează)
01/02/2013 la 2:10 PM
Daca faci plinul la OMV (stii, ala care costa cat o friptura din asta) si strangi puncte, primesti un cantar de bucatarie. E perfect pentru asa ceva.
nashu_mare(Citează)
01/02/2013 la 2:12 PM
@nashu_mare pai 300 de gr e cu tot cu farfurie, bautura si nota de plata.
Radule, data viitoare sa ne mai spui la ce kfc te-ai oprit in drum spre casa dupa ce ai iesit de la un restaurant din asta :))
jules(Citează)
01/02/2013 la 5:54 PM
frumos gatita. me gusta
animal00(Citează)
02/02/2013 la 9:03 AM
Iti pot recomanda Vaca Muu (vacamuu.com) de la Piata Floreasca.
Din punctul meu de vedere este peste Osho.
Ce am observat in schimb, in ambele locuri au probleme cu cartofii. Se pare ca acestia sunt mai scumpi decat carnea propriu-zisa.
Andrei(Citează)
02/02/2013 la 11:16 AM
Corect este http://www.vacamuuu.com
Vacamuu.com duce la altceva, prea putini de U. Poate ii incerc si pe acestia candva. Ideea este ca, la cat de scumpa e vita, prefer sa merg la sigur unde stiu ca-i pe gustul meu.
nwradu(Citează)
02/02/2013 la 11:20 AM
Hmm, m-am uitat pe meniul Vacamuuu.com. Special Angus Beef e mai scumpa decat in alte locuri. Mai ieftine sunt la categoriile Classics si Aged Classics, dar nu zice ca fel de carne este. Daca-i vita romaneasca, nu e la fel de moale, ca noi nu le crestem din acele specii.
nwradu(Citează)
02/02/2013 la 10:00 PM
Zic totusi sa incerci.
Andrei(Citează)
03/02/2013 la 5:22 AM
Osho si vacamuu sunt aproape identice. La ei e foarte bun meniul de pranz. La 18.5 lei ai mancare foarte gustoasa. Mesaj scris de la ultimul Burger king din Ro :)
botzi(Citează)
03/02/2013 la 10:30 AM
@botzi: Otopeni? Am fost ieri pe lângă Vaca Muuu (cu 3 de u :P), nu știam că a luat locul restaurantului Genin. Pe site nu scrie ce vită folosesc.
nwradu(Citează)
03/02/2013 la 2:48 PM
100-180RON pentru o portie de vita la gratar cu niste legume congelate mi se pare enorm. Fratilor astea-s preturi de Paris, c’mon.
In Paris, la Chartier, vita e maxim ~15 euro.
Adrian(Citează)
03/02/2013 la 6:24 PM
Vorbim de altă vită. Kilogramul de Angus sau Charolais este cam 250 lei în Metro. Vita Kobe ajunge la 3000 de dolari kilogramul. Am și eu un restaurant în cartier, o friptură de vită e 35 de lei, dar vorbim de lucruri diferite, n-au nici o legătură cu orașul.
Tu acum îmi spui că Mercedes nu merită 60.000 de euro pentru că și Loganul se numește tot “mașina” și are tot 4 roți și un volan. Comparația nu se face așa.
Cât despre Paris, n-am văzut vită cu 15 euro decât la restaurante banale, dar așa o fi.
nwradu(Citează)
03/02/2013 la 6:51 PM
Stiu si eu de vita din Metro, preturile sunt mari si justificate – rasa animalului; e ok. Nu stiu cati isi cumpara frecvent vita din Metro. Cea de la Megaimage se gateste la fel de bine pe gratar.
Comparatia vita-mercedes e nedreapta si te pune in avantaj. Totusi putem dezvolta :)
Avantajele mercedesului: siguranta, confort, tehnologie superioara, confirmare a statutului social, etc.
Vita la 3k/kilogramul: continut proteic? gust? textura? digestie?
Cand calatoresc, de fiecare data, sunt preocupat si de restaurante. De asta sunt tentat sa compar preturile. Pana acum cel mai mult am platit ~100 euro / masa / 2 pers la Cal Pep – am comandat in graba un vin fara sa fiu atent cat costa. De mentionat ca au fost vreo 12 feluri de mancare.
E ok 180RON/portia daca-ti permiti si gasesti cu adevarat valoros continutul din farfurie.
Adrian(Citează)
03/02/2013 la 8:52 PM
Da la otopeni e ultimul ramas si probabil si cel mai scump fast food din tara.
osho si vacamuuu ( cu 3 u) sunt foarte asemanatoare si fie au acelasi patron fie mamagerul de la vaca e fostul manager de la osho
botzi(Citează)