►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Ultimul gadget care mi-a plăcut din ce-am citit de la CES 2013. Este și cel mai util, comparat cu senzorul care-ți spune cum este pământul de flori și furculița care analizează cum mănânci.
TrakDot este un mic dispozitiv pe care-l introduci în valiza ta atunci când călătorești. Dacă pierzi bagajele, TrakDot îți trimite SMS-uri/emailuri/notificări pe telefon cu poziția sa curentă, raportându-ți în ce aeroport ți-a fost trimis din greșeală bagajul.
Partea cea mai frumoasă? Nu folosește GPS. Nu e nevoie de o localizare așa precisă, mai ales că bagajele stau de obicei prin magazii și sisteme de sortare în spațiu închis, unde semnalul GPS nu pătrunde. În schimb, localizarea se bazează pe rețelele de comunicații mobile, care asigură o precizie de 80-300 de metri, suficientă pentru a-ți raporta aeroportul în care se află.
Lipsa GPS-ului crește autonomia, deși în general un navigator GPS consumă mult atunci când folosește un ecran, nu când receptionează pasiv un semnal de la sateliți. Ține 2 săptămâni cu două baterii AA. Avantajul principal ar trebui deci să fie costul redus al dispozitivului simplificat.
Costă cam mult, 50 de dolari dispozitivul și apoi niște taxe de abonament la “serverul” lor, dar pentru cei care călătoresc mult sigur e un avantaj. E genul de idee pe care mi-ar fi plăcut să o am eu.
via Engadget.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
6 comentarii
04/02/2013 la 3:09 PM
Daca furculita aia era inutila, asta e de-a dreptul misto. Si pretul pare decent.
Problema mare e legata de roaming si costurile aferente. Si daca stii unde iti este bagajul, ce te face sa crezi ca il vei recupera mai usor? La ce birocratie e in aeroporturi, greu de crezut ca asta ajuta in vreun fel.
Basca ca nu prea e voie cu chestii gen telefoane dechise in avioane :))
jules(Citează)
06/02/2013 la 2:24 PM
@Jules: telefon deschis în bagaj este o încălcare a regulilor, probabil de asta e bine să nu-l declari. Costurile nu cred că sunt o problemă, probabil că îți trimite SMS cu poziția doar când îi trimiți tu unul prin care ceri asta, că doar nu pierzi la fiecare zbor bagajul.
nwradu(Citează)
04/02/2013 la 4:19 PM
Pai daca ala se conecteaza la reteaua mobila, inseamna ca face trafic la fel ca un telefon.
In cazul asta, nu iesi mai ieftin sa iti iei un telefon pe care sa il lasi in bagajul de cala?
Gasesti destule telefoane ieftine pe care poti sa pui o aplicatie gen find my phone, o cartela sim cu roaming activat si cativa euro pe ea,iar autonomie oricum nu ai nevoie mai mult de o zi.
FaraSuparare(Citează)
04/02/2013 la 5:29 PM
@FaraSuparare Chiar as vrea sa stiu si eu un model de telefon sub 200 lei care sa stie sa-ti raspunda la sms-uri cu informatii de tip A-GPS si a carui autonomie sa fie de 2 sapt.
Mihai(Citează)
06/02/2013 la 1:51 PM
@Mihai am zis ca depinde in functie de cat costa acel abonament
Eu de exemplu oricum am doua telefoane, dintre care unul e un Samsung de vreo 4 milioane la liber cu Android pe care as putea sa-l las in bagajul de cala. Sau daca merg cu sotia sa las telefonul ei in bagajul de cala.
Intr-adevar, nu ar fi in stare sa-mi raspunda la sms-uri. Dar daca ajung undeva si vad ca mi s-a pierdut bagajul, pot sa intru repede pe net, sa dau un “find my phone” si sa aflu asa unde e. Autonomia nu trebuie sa fie de doua saptamani, ajunge sa fie egala cu durata zborului plus inca vreo 2 ore.
Nu zic, solutia e draguta si comoda, dar daca abonamentul ala costa 50-100$ pe an, iar eu zbor doar de cateva ori intr-un an nu cred ca merita banii.
FaraSuparare(Citează)
06/02/2013 la 2:29 PM
@FaraSuparare: e complicat cu telefonul, ți-ar trebuie aplicație de Android care să raporteze poziția prin SMS, baterie mai mare etc.
Aparatul acesta nu face trafic de date. Poziția se află pe baza semnalului de la turnurile de telefonie și a ID-ului acestora, cum era demult Connex Busolă. E peste mână să reglezi un telefon să facă asta, doar inviți angajații aeroportului să ți-l fure din bagaje atunci când îl văd la raze X.
nwradu(Citează)