un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Șmecheria caselor închiriate scump de la stat

18 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Vila KiseleffAm văzut ieri o listă mare de politicieni și tot felul de vedete care locuiesc cu chirie în case de-ale statului, case din proprietatea RA-APPS. Mulți dintre ei plătesc sume mari pentru chirii, sume aparent inexplicabil de mari, având în vedere că ar putea da aceiași bani ca rate la propriile lor vile sau drept chirie pentru suprafețe mai mari.

Exemple:

  • Mircea Geoană – imobil cu 8 camere – 246,34 mp – 3.195,78 de euro.
  • Mioara Roman – imobil cu 7 camere, plus două camere de serviciu – suprafață utilă 366,53 mp – 6.204 euro
  • Samungi Valentin – apartament cu 3 camere – 233,34 mp – 1418,2Euro
  • Cristea Dumitru – imobil cu 3 camere+1camera de serviciu – 117,84 mp – 1428,5Euro
  • Sion Ioana – imobil cu 5 camere + 2camere de serviciu – 386,38 – 5324,68Euro
  • Niculescu Ştefănescu Lidia – imobil cu 4 camere – 183,87 mp – 1880,88Euro

Sigur, există și o mulțime de oameni care plătesc 50 sau 100 de euro chirie pentru apartamente cu 2-3 camere mari, dar ce-i cu cei care plătesc sume destul de mari pe chirie? Cu 5324 euro pe lună îmi cumpăram propriul apartament de 5 camere, chiar vilă. 1428 euro pentru 117 metri pătrați? Sper că-i tapetat cu aur.

Explicația are două aspecte:

  1. Acei oameni nu plătesc de fapt acele sume. E prețul din dosar, dar banii în sine sunt plătiți de tot felul de instituții pentru care respectivii lucrează, practic statul luând bani dintr-un buzunar și ducându-i în altul, sau statul subvenționează o mare parte din acel cost și omul plătește foarte puțin.
  2. Toți speră ca după câțiva ani de stat într-o astfel de casă, chiar și pe chirii mari, să aibă posibilitatea de a o cumpăra la un preț preferențial, cumva pe sub mână, acea locuință. Vine o lege dată pe furiș pentru asta, o prietenie cu cineva care o scoate din regimul de închiriere și o dă la vânzare, pe motiv că renunță statul la ea, o combinație cu cineva pentru a cumpăra ieftin și apoi a vinde la prețul pieței.

Ca să vedeți cum arată o vilă de-a statului, citiți despre când am vizitat vila Dante.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Sint curis, Mioara Roman ce functie a avut? Dar de nevasta lui Petre, da cu ala nu mai e de ani buni.

    Concluzia e corecta. Multi spera la cumpararea pe bani putini. De fapt cica pentru unele ocupate chiar abuziv se fac in continuare licitatii.
    Adica cam una pe an. Si se prezinta un nene aiurea care liciteaza suma fabulasa si ii scoate pe toti din joc. Si nu mai apare cu banii. Si licitatia se anuleaza.

      (Citează)

  2. Suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine… :D

      (Citează)

  3. Subiectul imi aduce aminte de o emisiune de pe Antena 3 in care se vorbea despre Casa Vernescu de pe Calea Victoriei care cu o suprafata de 300 mp, pe un teren de 4700 mp apare in acte avand valoarea de 664 lei insa valoarea reala este de aproape 10 milioane euro, in aceste conditii se plateste un impozit anual de 15 Euro nu 150.000 cum ar fi normal.
    uite link: http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/romania-valoare-0-23.html

      (Citează)

  4. Eu as pune o poza cu Palatul Niculescu Dorobanțu de pe str. Gheoghe Manu nu cu Vila D. Ionescu de pe Tuberozelor –
    http://bucurestiinoisivechi.blogspot.ro/2009/06/la-burlane-casa-niculescu-dorobantu.html

      (Citează)

  5. pai uite ce se intampla, e clar ca lumina zilei pentru mine

    se arata cei care stau in vile de protocol, lumea se agita, se cere eliberarea lor, guvernul spune ca se vor degrada asa ca trebuie eliminate din sistem prin vanzare, norocosii le cumpara la preturi mici, si gata banii si proprietatile. urmatorii parlamentari o sa vrea spatiu, se vor face alte vile, peste 8 ani iar se vand toate

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus