►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
M-am jucat câteva zile cu Asus Padfone 2, a doua generație a telefonului Asus pe care-l introduci într-un ecran extern special și devine tabletă. După cum era și normal, a doua generație a adus o maturitate bine-venită a produsului în toate aspectele sale.
Pe scurt, ai un telefon de 4,7 inci bine făcut, cu Android, și un Padfone Station, adică un ecran de 10 inci și baterie mare sub el. Introduci telefonul în acest Padfone Station și întreg ansamblu devine o tabletă Android performantă, telefonul fiind “inima” de procesare a acestuia.
Avantajele în a avea un telefon care poate deveni tabletă sunt interesante:
Specificații telefon Padfone 2: Android 4.1, procesor foarte rapid quad-core Snapdragon S4, cameră foto 13 megapixeli, 2 GB memorie RAM, ecran de 4,7 inci diagonală, rezoluție HD 1280 x 720 pixeli, tenologie IPS+ pentru culori vii și contrast foarte bun, sticlă Gorilla; greutate 135 grame, dimensiuni 137.9 x 68.9 x 9 mm, baterie 2140 mAh.
“Tableta” Padfone Station are ecran de 10,1 inci, rezoluție 1280 x 800 pixeli, sticlă Gorilla, tehnologie IPS, baterie 5000 mAh, greutate 514 grame, dimensiuni 263 x 180.8 x 10.4 mm.
Este la vânzare la eMAG, astfel:
Padfone 2, telefon și tabletă, 32 GB stocare internă– 3.349 lei
Padfone 2, telefon și tabletă, 32 GB stocare internă– 3.729 lei
Două cutii, una pentru telefon, alta pentru tabletă. Încă nu știu dacă se pot vinde și separat, ca să poți cumpăra doar telefonul dacă așa îți dorești.
Ce nu se vede din imagini este construcția foarte solidă a telefonului și a tabletei. Telefonul este metalic, bine închegat și are un design plăcut, serios, care îl individualizează. La 4,7 inci, pare un pic cam mare pentru că are o margine destul de mare deasupra și dedesubtul ecranului. Este mai mare decât One X-ul meu de aceeași diagonală.
Transformarea în tabletă se face foarte simplu. Padfone Station-ul are pe spate un locaș în care telefonul este introdus și apăsat ușor în conectorul din capăt. Introducerea și extragerea sa se pot face oricând, fără nici o pregătire prealabilă; ai un telefon, în clipa următoare devine o tabletă, iar dacă-l scoți de acolo trăgând ușor de el, ai din nou telefonul funcțional.
Spre deosebire de Padfone 1, unde trebuia să introduci telefonul sub un capac și să-l închizi acolo, Padfone 2 a simplificat întreaga operațiune, fiind deci o îmbunătățire bine-venită. Totuși, pentru că telefonul stă în marsupiul său de pe spatele Station-ului, grosimea totală a tabletei este ceva mai mare decât a unei tablete obișnuite și are acea cocoașă necesară pe spate.
Un alt avantaj este conectorul tabletei. Deși pare un conector propriu Asus și chiar este, pentru că pe acolo “călătoresc” nu doar date și alimentare, ci și semnalul audio-video, este compatibil pentru alimentare cu clasicul micro-USB. Se poate încărca tableta de la un astfel de conector, dar cu atenție pentru că mufa nu stă bine înfiptă în Padfone. Bineînteles, dispozitivul este livrat cu propriul încărcător perfect potrivit.
Așezarea butoanelor și toate celelalte detalii le vedeți din imaginile de mai jos.
Spatele păstrează un model texturat în cercuri concentrice, plăcut la atingere, cu camera foto în centru.
Padfone 2 are un chipset foarte avansat pentru acest moment. Procesorul este un quad-core bazat pe o arhitectură foarte rapidă, iar cei 2 GB de memorie RAM se simt atunci când e vorba de orice software și de multitasking rapid.
Nu este nimic în neregulă de raportat la calitatea sunetului, conectivitate și celelalte funcții uzuale ale unui smartphone.
Ecranul este de bună calitate. Culorile sunt naturale, iar negrul este intens. Parcă la partea de ecran tactil ar mai fi trebuit lucrat un pic, dar poate că doar m-am adaptat eu mai greu venind de la telefonul meu.
Camera foto, din păcate, degeaba se laudă cu 13 megapixeli. Adică îi are, dar senzorul mic nu oferă fotografii mai bune decât telefoanele de acum un an sau doi ani sau decât concurența actuală. La ISO 50 fotografia făcută într-o cameră iluminată iese aproape ca în beznă, dar nu sunt mulțumit de detalii. Pe la ISO 800 deja apare zgomotul. În lumina naturală a zilei fotografiile sunt bune, dar lipsite de detalii fine.
Cu un telefon care se transformă în tableta, era normal ca și Asus să pregătească ceva și pe partea software. Ai un widget care-ți arată starea bateriei din telefon și din Station și dacă cea din urmă o încarcă pe prima. Un altul, Padfone Assistant, îți permite să reglezi diverse scenarii precum ce să facă dacă sună telefonul când îl ai introdus în tabletă.
Micul pop-up de notificări este optimizat ca la orice tabletă Asus cu mai multe opțiuni și mesaje decât în modul uzual.
Punctul forte este însă transferul rapid, fără probleme, între modul telefon și tabletă, cu tot cu reținerea corectă a setărilor pentru ambele moduri, a amplasării diferitelor pictograme și widget-uri. Asus știe că o tabletă se utilizează altfel decât un telefon, așa că Station-ul nu este doar un ecran mai mare pentru acesta.
Padfone 2 este o îmbunătățire serioasă a primei generații și Asus întărește astfel bazele unei nișe pe care tot ei au inventat-o. Față de prima generație, Padfone 2 este un produs foarte performant și ajuns la o maturitate a formei, așa că dacă vă convin avantajele sale nu veți avea nimic de regretat.
Nu știu câtă lume este gata să accepte un telefon Asus pe o piață unde fițele sunt branduri precum iPhone sau Samsung, dar măcar Asus are un produs foarte bun în producție și lupta începe să se dea pe terenul marketingului și al aducerii lui Padfone 2 în atenția maselor de oameni.
Este la vânzare la eMAG, astfel:
Padfone 2, telefon și tabletă, 32 GB stocare internă– 3.349 lei
Padfone 2, telefon și tabletă, 32 GB stocare internă– 3.729 lei
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
14/01/2013 la 6:09 PM
poate sint in eroare dar padfone 1 nu venea cu o tastatura fizica ce avea o baterie suplimentara? eu zic ca e un minus acest lucru pentru p2.
un muc(Citează)
14/01/2013 la 9:33 PM
@un muc: era opțională. Nu cred că mai există una și pentru Padfone 2, pe site-ul Asus nu apare. Mi-e cam greu să-i zic minus doar pentru că a existat cândva, e ca și cum aș depuncta toate tabletele de la toți producătorii pentru că nu au asta și ei.
nwradu(Citează)
14/01/2013 la 7:44 PM
Uu, Nex-5R. Pe cand un review?:)
Sunt curios, aplicatiile care au interfata mai bogata pe tableta gen gmail sau chrome recunosc automat ca au un display mai mare la dispozitie?
Claudiu(Citează)
14/01/2013 la 7:56 PM
@Claudiu: da, pentru că e aceeași aplicație și se adaptează la rezoluție, conținând layout-uri pentru mai multe stiluri. Dar depinde și de dezvoltatori aici.
nwradu(Citează)
14/01/2013 la 9:29 PM
@Claudiu: NEX-5R săptămâna aceasta.
nwradu(Citează)
14/01/2013 la 9:20 PM
uau, mișto butoane la galeria foto! de unde le ai? :)
AI_core(Citează)
14/01/2013 la 9:30 PM
@Al_core: mi-a dat Zoso o variantă de plugin Shutter Reloaded cu butoane mai mari. Nu mergea bine pe Home Page, doar pe Single Page, așa că folosesc doar butoanele mai mari de la el.
nwradu(Citează)
15/01/2013 la 11:20 AM
@un muc
sau te gandesti la Asus Transformer?
d.orin(Citează)