►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Citesc știrea de pe Engadget și nu îi înteleg rostul: Lenovo se împarte în două companii pentru că brandul Lenovo are succes pe gama ieftină și medie, iar brandul Think pe cea high-end.
CEO-ul a anunțat că de la 1 aprilie compania se va împărți în două:
Lenovo Business Group: desktop-uri și laptopuri business și consumer, tablete, smartphone-uri, smart TV-uri.
Think Business Group: aici e cel mai vag deoarece se spune “to better establish the business-friendly Think brand in the consumer market, as well as continuing to stay ahead of the game in the global commercial business”. Așadar, nu am înțeles dacă este o unitate de producție sau una de marketing, dar e foarte posibil ca ei să se ocupe de tot ce înseamnă gama ThinkPad.
Ce s-a întâmplat cu diviziile? Trebuie să faci două companii pentru asta? Mi se pare un cost de reorganizare destul de mare, bani care puteai fi investiți direct în brandul Think și atât. Vorba aia, Apple nu s-a împărțit în companiile Apple și MacBook.
sursa: Engadget.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
1 comentariu
06/01/2013 la 12:20 PM
Marile companii ca Lenovo, Hp, Dell functioneaza deja cu 2 entitati separate: consumer si commercial(business). Se produc in fabrici separate, se comanda separat, se livreaza cu timpi diferiti, cateodata chiar exista deja firmele diferite ca entitati juridice. E vorba de branding in aceasta miscare sau de o posibilitate de preluare de catre o alta companie a uneia din divizii. Cum si Lenovo a preluat thinkpad de la Ibm.
Alex Moise(Citează)