►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Am gătit și eu ceva de care sunt mândru, adică pui la cuptor în sos de smântână, gratinat cu brânză. N-am decât fotografia de mai sus, că nu mă așteptam să iasă prea bine, însă a fost foarte bun la gust.
Pe scurt, rețeta a fost următoarea: vă trebuie două bucăți piept de pui, dezosat; eu am folosit pulpe superioare cu os, patru la număr, dar n-are rost să vă complicați așa tare. Fară os, fără piele.
Tăiați fiecare piept în două bucăți și puneți-le într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu puțin unt. Faceți una sau mai multe crestături în bucățile de pui și umpleți-le cu câteva bucăți de usturoi si bacon, pentru un “schepsis” în plus.
Faceți un sos de smântână. Eu am folosit cam 200 de grame în care am adăugat 6-7 câtei de usturoi tocați mărunt, sare și piper. L-am turnat peste pui.
Peste toate acestea am adăugat cașcaval ras (sau, mai bine, mozarella) pe latura cu orificiile cele mai mari a răzătorii metalice (în termeni non-inginerești, pe “răzătoarea mare”), vreo 150-200 de grame.
Am băgat tava în cuptorul încins în prelabil (sertarul din mijloc, încins la temperatura de mijloc vreo 20 de minute) și am lăsat-o acolo vreo… 25 de minute să fi fost? 40? Verificați din când în când dacă e făcută carnea “scobind” în ea cu o furculiță sau ceva.
Ideea este că smântâna oprește puiul din a se arde și asigură un pic de sos cremos, cu un pic de aromă de usturoi, iar brânza se transformă într-o pătură aurie și bună la gust peste carne. Lăsați-o 1-2 minute să se întărească oleacă.
Mie-mi place ca mâncare să aibă și o garnitură (nu din cea de cauciuc). Puteți adăuga în vas rondele de cartofi, ca să le faceți în același fel, sau pregătiți separat legume la grătar.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
06/01/2013 la 11:25 AM
Îmi plouă în gură! Încearcă să găsești rețeta de tartiflette. E foarte bună. Ingredientul cam greu de găsit e reblochonul (din când în când mai apare prin Cora). E bine de mâncat proaspătă pentru că la rece se încheagă brânza și nu mai e bună.
Alx MAX(Citează)
06/01/2013 la 11:28 AM
Pai arata si foarte bine !
Sa ai pofta !
Paul(Citează)
06/01/2013 la 11:34 AM
Ba arata ca dracu, da pae usor de facut :)) Urasc pozele la mincare ca toate ies aiurea noaptea la blitz. Si a ta oricum ai da-o tot urit arata :))
Deci La multi ani! :)
Oleaca? :)) (cit mi-am luat-o pina sa ma dezvat de cuvintul asta)
jules(Citează)
06/01/2013 la 1:05 PM
@jules: la multi ani! Am folosit oleacă la mișto (m-am gândit că o țâră e și mai rar), dar am uitat să-l fac italic.
nwradu(Citează)
06/01/2013 la 1:45 PM
La multi ani. Da, ce-i drept nu arata prea bine :( dar poate e foarte bun. Bafta!
tottyovi(Citează)
06/01/2013 la 4:47 PM
Chiar acum fac si eu reteta :)
Emilian Nedelcu(Citează)
07/01/2013 la 1:41 AM
Arata f bine, felicitari!
nic(Citează)
07/01/2013 la 2:30 AM
simt ficatul cum imi tremura de frica
stefan(Citează)
08/01/2013 la 11:24 AM
De ce? E pui cu smantana si cascaval mai light pe deasupra. Arata mult, dar cam asa ar trebui sa fie si pe o pizza.
nwradu(Citează)