un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

CES 2013, partea 1

7 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am citit diverse È™tiri astăzi de la Consumer Electronics Show din Las Vegas. După prima zi, aÈ™ spune că e foarte mult “spam”, prea multe companii care lansează tot felul de trăznăi, dar È™i câteva chestii interesante, gadget-uri sau tehnologii cu care sigur ne vom întâlni în viitor. Iată mai jos ce anunÈ›uri mi s-au părut interesante până acum:

Samsung a prezentat laptopurile noi din seria 7, cu touchscreen și Windows 8. Sper să aibă și o prezentă mai puternică în România, unde laptopurile Samsung sunt ca și necunoscute. Tot de la ei, noul ultrabook 7 Ultra, cu ecran Full HD și difuzoare JBL.

Alcatel a anunÈ›at smartphone-uri noi în seria One Touch. Cele de top au 5 inci, aÈ™a că nu mă intereseaza, dar cele din gama medie, numite X’Pop, S’Pop È™i T’Pop au, pe lângă aceste nume ridicole, specificaÈ›ii ok precum 4,5 inci, Android 4.1, cameră 5 Mpx, dual-core 1 GHz. N-au fost anunÈ›ate preÈ›urile de vânzare, dar e posibil să intre prin operatori la preÈ›uri foarte bune.

Samsung NX300 este un nou mirrorless cu senzor APS-C, ecran rabatabil, ISO 25.600. Pentru el va fi disponibil și un nou obiectiv 45mm/F1.8 care poate face fotografii și filme 3D, deși nu m-am prins cum face asta cu un singur dispozitiv optic.

PowerShot N de la Canon pare un dispozitiv interesant. Este prezentată ca fiind o cameră compactă ce poate fi utilizată perfect și de stângaci, dar dimensiunile ei sunt chiar reduse și mi-ar plăcea așa ceva ca o cameră pe care să o cari mereu cu tine, chiar și în buzunarul pantalonilor, pentru acele 2-3 fotografii sau clipuri într-o situație interesantă. Are dimensiuni reduse, wifi, 8x zoom, 12 megapixeli, ecran tactil.

canon_powershot_n

Tot Canon introduce wifi pe gama compactelor.

Linksys intră mai puternic pe gama routerelor 802.11ac, semn că acest protocol va fi viitorul “n”.

nVidia a anunțat Tegra 4. Grafică mai performantă, procesor quad-core bazat pe Cortex-A15, prima implementare cu 4 nuclee a acestei noi și performante arhitecturi ARM, consum mai scăzut, suport pentru LTE. Pe hârtie mereu sună bine, dar hai să vedem și primele telefoane sau tablete și concluzionăm atunci. Interesantă este dezvoltarea majoră a suportului pentru fotografii HDR, inclusiv în mod rafală sau cu flash, plus extinderea suportului video la rezoluția 4K. Păcat că problema este de fapt la senzorul mic al telefonului, nu la procesarea ulterioară. Eu eram curios dacă introduc și suport pentru USB 3.0, dar nu se precizează, iar nVidia nu are obiceiul să facă publice fișe detaliate.

Revenind la ultrabook-uri, toți producătorii au anunțat modele noi sau upgrade-uri la cele vechi, așa că nu știu dacă mai merită menționate. Vorbim de pomană despre el pentru că nu știm când și dacă apar și la noi.

Sandisk vorbește despre noi SSD-uri, din care cel de 256 GB costă 220 dolari, ceea ce ar fi chiar accesibil.

Altele:

  • Sharp a arătat televizoare OLED de dimensiuni mari. Èšin minte când cele de 11 inci abia demonstrau tehnologia, acum avem de 55 si 84 de inci, dar preÈ›urile sunt încă fantastice.
  • Acer a anunÈ›at o tabletă de 7 inci ieftină.
  • HP a prezentat 10 monitoare noi.
  • Synaptics nu mai face doar touchpad-uri È™i touchscreen-uri, ci au arătat un ultrabook cu o nouă tastatură inventată de ei, mai subÈ›ire, în care butoanele se miÈ™că pe diagonală, nu în jos. That’s weird.
  • USB 3.0 va suporta viteze de până la 10 Gbps, în noi dispozitive upgradate. Rămâne tot 3.0, nu 3.5, pentru că oficial se cheamă doar SuperSpeed USB. Preferam să anunÈ›e că tot mai multe telefoane È™i tablete vor avea conectivitate USB 3.0 prin conector mic.
asus s5507

    4 comentarii

  1. *2013

      (Citează)

  2. 2013***

      (Citează)

  3. oare de ce este primul CES la care Microsoft nu participa?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus