►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Mă amuză discuțiile și mirarea continuă în societate despre cum noi am votat că vrem maxim 300 de parlamentari și ei sunt astăzi 588, mai mulți decât înainte de alegeri.
Totuși, ce se aștepta lumea? Dacă pui lupul paznic la oi nu te poți mira când găsești oile mâncate, nu? După referendumul “300”, Parlamentul ar fi trebuit să dea o lege prin care să limiteze componența Parlamentului – nu vedeți problema aici? Chiar cei de la putere să-și tragă de sub picioare puterea?
Normal că parlamentarii dinainte n-au dorit să limiteze componența deoarece li s-ar fi înjumătățit șansele proprii de a rămâne la căldura postului și a avantajului de deputat sau senator. E ca și cum te-ai propune pe tine însuți pentru reduceri de personal din cauza crizei.
Sunt totuși și vești “bune”:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
18 comentarii
16/12/2012 la 9:26 AM
Toti dubiosii de la psd/pnl au intrat pentru ca au lins la latrina3 dosul motanului.
puteau sa puna pe lista de votat morti, ghete gucci, stefan cel mare, copii, securisti, penali, becalioti,chiar nu conta.
Si toti astia au castigat pentru ca romanul are memorie scurta.
Catutzi(Citează)
16/12/2012 la 9:48 AM
@Catutzi: Dar nu atat de scurta incat sa ii uite pe hotii de la ARD. Doar ca sa fim echilibrati politic :)
Mie mi se pare mult mai ciudata treaba cu judecatorii, unde ei isi stabilesc salariile, modul de calcul al pensiilor, etc. Problema cu parlamanetul e una etica, din punct de vedere financiar pt o tara 1 milion de euro nu e chiar o problema.
Bogdan(Citează)
16/12/2012 la 12:10 PM
@Bogdan: mie cel mai ridicol mi s-a părut cum ARD promitea acum salarii, bunăstare, drumuri și poduri, legi și cinste. Nu poți face asta după mulți ani în care ai fost la putere și ai facut exact opusul.
nwradu(Citează)
16/12/2012 la 10:06 AM
Din cate stiu, Cristina Anghel a facut greva foamei 70 de zile. Ti se pare un lucru usor ?
Wideshot(Citează)
16/12/2012 la 12:14 PM
@Wideshot: nu mi se pare ușor, doar inutil. Dacă atât a dus-o mintea ca metodă de protest, nu o pot respecta pentru asta. Ca nici pe Ghișe. Acum nu mai e problemă, nu? E senatoare, stai să o vezi cum va veghea la binele societății. Să-ți aduc aminte de Teo Trandafir, deputată care nu a făcut nimic în Parlament, demisionând apoi pe motive de stres și ducându-se să joace în serialul Pariu cu viața, pentru că e mai puțin stresant decât statul cu fundul pe scaun?
nwradu(Citează)
16/12/2012 la 10:34 AM
@Bogdan: memorie scurta ma refeream: voiculescu – securist dovedit,
ciorbea – taranist inrait, acum candidat ales pentru psd/pnl
becali – mai are rost sa spun ceva despre el?
franceanu-firea – lins la greu osanalele motanului
cercetatii penali
ma mir ca nu au pus-o p liste si pe vanzatoarea aia din piata.
Catutzi(Citează)
16/12/2012 la 11:28 AM
@Wideshot , nu e usor e doar prostie pura. A rezolvat ceva? Nu! Atunci s-a chinuit degeaba.
SI mai explica-mi o data ce inseamna greva foamei si cum se face ca poate tine chiar si 70 de zile?!
Felix ce-a facut pina la urma? A luat mandatul sau l-a luat concurentul cu handicap (si care era si decent) ?
jules(Citează)
16/12/2012 la 12:15 PM
@jules: cred că a ajuns, a candidat în București din partea USL și știu că USL a câștigat totul.
nwradu(Citează)
16/12/2012 la 11:39 AM
Daca pot ajunge senator facand greva foamei sau ceva sinistru de prostesc atunci nu-mi ramane decat sa ajung la varsta minima pentru un senator…. Mai tristi decat cei alesi sunt alegatorii…
cetatenul(Citează)
16/12/2012 la 2:08 PM
un rezumat extrem de plastic al situatiei alegerilor de la noi. Nu stiu cine-i autorul, pana sa dau de articolul sau n-am mai auzit de el, însă adevăr grăiește.
“Alegerile în România, pe scurt?
Hoţii sunt votaţi de cei care nu muncesc, ca să îi fure pe proştii care muncesc.”
de aici: http://adevarul.ro/news/politica/nu-basescu-e-vina-1_50ca37b4596d720091f9b02f/index.html#
Ariel(Citează)
16/12/2012 la 5:58 PM
Partea buna : nu-l avem pe Nicusor Dan si pe idiotul ăla de la Cluj care a candidat ca basist independent.
Partea rea: avem 60 de parlamentari PPDD si pe Udrea.
BTW: USL ar fi dat legea care limta Nr de parlamentari, dar PDL si baselu’ prin Curtea Constitutionala s-au opus !
Oli(Citează)
16/12/2012 la 7:25 PM
Pe Nicusor Dan l-as fi votat.
nwradu(Citează)
16/12/2012 la 7:44 PM
@Oli: apropo, sunt curios care sunt sursele tale referitoare la “USL ar fi dat legea care limita nr de parlamentari”. In 2011 Basescu a trimis Consiliului Legislativ o propunere de lege de modificare a Constitutiei, una complexa care presupunea si limitarea la 300 de parlamentari, dar mai multe aspecte ale acesteia au fost contestate si au picat, insa nu din cauza Basescu + PDL.
nwradu(Citează)
16/12/2012 la 7:53 PM
Au zis zilele astea la aripa de televiziune a USL-ului. Un fel de “reminder” pentru aia care nu au minte proprie. (vezi si plangerea impotriva lu’ Udrea. Serios, Udrea este cel mai nasol om politic care a intrat in Parlament acum???)
Pe Nicusor Dan l-as fi votat si eu acum desi am fost impotriva lui la primarie.
nashu_mare(Citează)
16/12/2012 la 10:38 PM
Oli e uselist covins si dupa cum pune problema e si ascultator de antene.
Legea aia pe care o voiau domnii nu se referea la reducerea numarului de parlamentari ci la votul uninominal pur. Plus alte chestii pe care i-ar fi avantajat pe ei intr-un mod nesimtit. Ma rog, de foarte prost gust.
Si ca sa intelegi, nu a fost NICIODATA vreo propunere de lege care sa reduca numarul de parlamentari la 300. Iti mai spun inca o data: NICIODATA.
ps: eu is mai liberal in gindire, dar sa nu ma identifici cumva cu liberalii din politica de azi. I’ll find you and I’ll hunt you! :))
jules(Citează)
17/12/2012 la 10:29 AM
@Jules: ba da, l-a inaintat Basescu impreuna cu multe alte modificari propuse ale legii. Acele alte modificari erau controversate, ii sporeau puterile, nu le-a vrut USL, care apoi a venit cu o alta propunere a uninominalului pur.
http://legestart.ro/Decizia-799-2011-asupra-proiectului-lege-revizuirea-Constitutiei-Romaniei-(NTg4NDAz).htm
Vezi Art 62 par 3.
nwradu(Citează)
17/12/2012 la 12:16 PM
@jules: Te contrazici: Legea uninominalului pur presupune sa intre in parlament doar castigatorul colegiului, deci ar fi fost un numar fix de parlamentari, cam 300.
Pe de alta parte, tinand cont de democratia romaneasca, parca nu imi dpresc un parlament cu 90% USL
Bogdan(Citează)
17/12/2012 la 12:23 PM
@Bogdan
Tocmai, ca numarul nu e limitat la 300. E in jur de 300.
Ia in calcul scenariul de la parlamentarele ce tuma au fost unde legea spune ca trebuie sa existe un oaresce echilibru intre partide in Parlament.
Pentru ca usl a avut probabil peste un anume procent ( ceva gen 75% )s-au facut redistriburi si astfel au intrat 588 sau pe acolo. Tocmai pentru a scadea ponderea usl sub acel prag. Eu asa am inteles situatia.
Nu cred ca ma contrazic in vreun fel.
Partea nasola e intr-adevar concluzia ta cu 90% usl. In tarile cu apa calda populatia e mai echilibrata si politicienii mai cu bun simt. Acolo nu vor fi aproape niciodata cazurile unor majoritati covirsitoare.
Din punctul meu de vedere pot sa se spele pe cap toti.
jules(Citează)