►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Sunt mare fan nachos cu bucățele de carne, ardei iute și brânză pe deasupra încă de când am mâncat prima oară la Hard Rock Cafe. Dacă vreți să mâncați unii buni, mergeți la HRC și încercati-i ca aperitiv. Costă 50 lei platoul, dar e mare de 2-3 persoane și se amortizează.
Dacă vreți să faceți și acasă, citiți în continuare.
Ingrediente:
În primul rand, contează ce marcă de nachos folosiți. Cei din comerț, de la diverși producători de chips-uri, sunt nasoi. Foarte grei la stomac și mie nu-mi place gustul. Eu am folosit mereu nachos luați din Mega Image de la raionul Bio.
Bun. Eu pun carne de pui, pe care anterior o tai în cubulețe și o fac la grătar sau, dacă e viteza mare, la tigaie, dar vă recomand prima metodă.
Tăiați ardei iute (eu folosesc jalapenos murați la borcan) în bucățele mici sau mari, după gust și cât de mult rezistanți la iuțeală. Brânza (am folosit mozzarella de la Delaco) se dă pe răzătoarea mare, apoi puteți tăia și roșia în cubulețe mici, care să fie cărnoase.
Într-un vas termorezistent (“yena”?) puneți un strat de nachos cu 50% intercalare între bucățile individuale, peste care presărați jumătate din brânza rasă, ardeiul iute, cubulețele de roșie și carnea de pui deja făcută. Peste toate adăugați cealaltă jumătate de cantitate de brânză rasă, ca să țină totul legat.
Puneți vasul la cuptor pentru vreo 5 minute, cât să se topească brânza și să se rumenească un pic nachos.
După ce îi scoateți puteți pune peste ei smântână cremoasă, direct peste întreg vasul, dar cel mai bine este să luați câte un nacho (acesta e singularul?) cu ceva pe el și să puneți smântână pe loc peste el, cu o linguriță, în cantitatea dorită. Alternativ puteți pregăti și un sos mai gros de roșii sau poate guacamole.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
4 comentarii
19/12/2012 la 11:08 AM
Dom’le, se discuta la noi in birou ca-ti schimbam “incadrarea”. Te bagam la bloggeri culinari.
Stii ce te da insa de gol? “un strat de nachos cu 50% intercalare între bucățile individuale” Bloggerii tipici de cooking nu vorbesc in procente :P
Elena(Citează)
19/12/2012 la 1:16 PM
Am venit la comentarii sa zic ca se vede inginerul de la o posta indiferent ce ar scrie si vad ca deja un ochi ager feminin s-a luat de suprapunerea ta procentuala :))
Flo(Citează)
19/12/2012 la 1:34 PM
Pai mi s-a parut cea mai buna metoda de a spune ca pui un strat, dar nu ca la puzzle, ci mai calca si un nacho pe altul :P
@Elena: in general ma bag doar la fotografiat in restaurante, unde am deja o arhiva mare de imagini. Gatitul acasa momentan se rezuma la idei, mai putin la pus in practica.
nwradu(Citează)
19/12/2012 la 1:33 PM
Arata bine, vreau sa incerc si eu!
George(Citează)