un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Asus Taichi – ultrabook inedit cu două ecrane

18 Dec 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

asus_taichi_12
Am folosit pentru câteva zile un Asus Taichi, dar n-am pretenția să-i fac un review. Pur și simplu n-aș ști ce să spun despre acest echipament inedit.

Taichi (tai-ci, cu accent pe prima silabă) este un ultrabook performant. Foarte performant, Core i7, memorie, subțire, are de toate. Și pe lângă ecranul de 11,6 inci din poziția standard, mai are unul pe partea cealaltă a monitorului, spre exterior.

Primul monitor, cel interior, este un IPS incredibil de performant. Este cel mai bun monitor pe care l-am văzut vreodată pe un laptop, are culori perfecte, nu reflectă luminile ambientale și îți oferă imagini extraordinare. Cel exterior este tactil, de sticlă.
asus_taichi_05

Windows-ul funcționează ca și cum ai avea două monitoare conectate. Poți avea același lucru pe ambele ecrane sau le poti extinde și poti muta ferestrele de pe unul pe altul. Poți configura laptopul ca un singur ecran să fie funcțional sau ca cel extern să se aprindă atunci când îl pliezi, transformând astfel totul într-o tabletă cu Windows 8.

Ca ultrabook, făcând excepție de al doilea monitor, Taichi este un model de top. Procesorul este un Core i7, SSD minim 128 GB, porturi USB 3.0, mini VGA si HDMI, cititor de carduri. Are până și camera de 5 megapixeli pentru momentele când este tabletă. Tastatura are iluminare interioară, tastele sunt bine spațiate, touchpad-ul este foarte sensibil. Pe lateral are chiar și butoane tip slider pentru blocarea și deblocarea monitorului exterior.
asus_taichi_06asus_taichi_07asus_taichi_08asus_taichi_10asus_taichi_11

Probabil că vă întrebați la ce folosește monitorul exterior. Poate fi util în diverse momente, de exemplu într-o firmă când șeful stă la birou și tu în fața lui și îți arată cât de mult au crescut vânzările. Sau poate că vă uitați amândoi la profilul de Facebook al secretarei, dar nu stând unul lângă celălalt, ca să nu pară gay. Sau îl poti închide și iei Taichi-ul în mână și îl folosești ca pe o tabletă, eu am făcut și asta. Nu-i chiar ușor, dar se poate face.

În acest scop, Asus a gândit și o interfață proprie asemănătoare cu cea Metro din Windows 8, un fel de punct de comandă pentru principalele funcții din Taichi, inclusiv pentru monitoare.
asus_taichi_02asus_taichi_03asus_taichi_04

Singura întrebare la care nu am răspuns este de ce nu ai cumpăra un ultrabook normal Asus, la fel de performant și subțire, și un monitor extern? Sau un laptop cu ecran rabatabil, pe care-l poți răsuci și transforma într-o tabletă? Cu siguranță ar fi mult mai ieftin totalul. Nu văd decât două posibilități aici:

  • ai o tonă de bani și vrei să arăți acest lucru sau vrei să arăți că eșți sef mare
  • Asus face o demonstrație tehnologică foarte interesantă

Succesul său pe piață rămâne a fi văzut atunci când va apărea la vânzare (decembrie/ianuarie probabil), la un preț care mă aștept să fie spre 8000 de lei.

Știți bancul acela cu “iubito, mai am una!”? Că-mi aduce aminte de faza asta cu două monitoare.

asus s5507

    2 comentarii

  1. Utilitate 1. Mai nou(de fapt nu asa nou) in trenurile romanesti, sunt 2 banchete fata in fata cu o masa la mijloc si o priza-doua in laterala. Daca 2 cunostinte stau fata in fata, sau de ce nu, toti 4, atunci i-am gasit o utilitate: ar putea sa se uite la film cei de pe ambele parti ale mesei. Problema e ca cine da 8000 de lei pe un laptop, nu prea merge cu trenul (la noi cel putin)..
    Utilitate 2. E shiny. Good enough.

      (Citează)

  2. Utilitate:
    1. Aplicatii pentru visuals (club/stage). Cand faci programarea, ai nevoie de tastatura. Cand rulezi scenele, e sufficient ecranul fara tastatura.
    2. Dj-ing: in cele mai multe cazuri, cand esti live nu mai e nevoie de tastatura.
    Un gand de-al meu: Cand (daca) apare Surface pro, modelul asta de la asus o sa fie cam redundant.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus