►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Cine vrea două invitații duble la Skyfall? (concurs)
La drum cu Ford B-max. Este prima mașină românească cu 5 stele la siguranță »
Samsung Galaxy Note II este cel mai recent telefon uriaş de la producătorul coreean. Diagonala ecranului său sigur va speria pe mulţi: 5,5 inci, adică 14 centimetri, în condiţiile în care modele populare de pe piaţa au dimensiuni mult mai mici: iPhone a stat la 3,5 inci şi acum a trecut la 4 inci, Galaxy S II avea 4,3 inci şi noul S III urcă la 4,7, HTC Desire avea 3,7 inci.
Ecranul gigantic n-ar trebui să vă sperie. Note II este cel mai bun telefon pe care l-am văzut până acum, cel mai rapid, are un software excelent, bateria ține dublu faţă de restul smartphone-urilor de pe piaţă. Pe scurt, aş renunţa fără nici o remuşcare la telefonul meu curent pentru un Note II.
Specificaţii Galaxy Note II N7100: ecran Super AMOLED de 5,5 inci, rezoluţie 720 x 1280 pixeli, sticlă Gorilla Glass 2; procesor Exynos 4412 Quad cu 4 nuclee, 1,6 GHz, grafică 3D Mali-400MP; memoria RAM 2 GB, stocare internă 16/32/64 GB, slot de card micro SD; stylus cu diverse funcţii integrate în software-ul telefonului; cameră 8 Mpx cu LED şi filmare Full HD, cameră frontală 1,8 Mpx; HSDPA 21 Mbps (nu are LTE, nu există versiune LTE pentru România), Wifi a/b/g/n dual-band, GPS şi GLONASS, Bluetooth 4, NFC, conector microUSB; baterie 3100 mAh, dimensiuni 151.1 x 80.5 x 9.4 mm, greutate 183 grame; Android 4.1.1.
Am avut Note II-ul de la Vodafone, unde se vinde începând cu 269 euro la abonament. Cu stylus-ul respectiv, este orientat spre segmentul business, dar orice tip de client va aprecia la maxim ce-a făcut Samsung.
Cum vă spuneam, este cel mai bun telefon pe care l-am folosit anul acesta. Să vă explic pe larg de ce.
CONSTRUCTIA
Note II este un telefon mare. Chiar şi pentru palma mea, este mare, dar e un compromis pe care l-aş putea accepta, având în vedere câte oferă.
Ecranul este cu 0,2 inci mai mare decât primul Note. Or fi indicat studiile făcute de Samsung că lumea vrea un ecran şi mai mare pe acest hibrid dintre un telefon şi o tabletă cu Android?
Totuşi, în ciuda dimensiunii aparent mari, telefonul mi-a încăput fără probleme în buzunarul de la pantaloni. Nu iese, nu mă incomodează la mers sau când mă aşez (blugi normali), aşa că pe total nu mă incomodează suplimentar faţă de un telefon mai mic. Iar o femeie l-ar ţine oricum în poşetă, indiferent de dimensiune, deci tot acolo se ajunge.
Singura problemă ar fi în maşină, unde Note II poate nu va încăpea în locurile “clasice” de ţinut un telefon, precum suportul de pahare. La cât costă Note II, cumpăraţi-vă şi un suport auto sau ţineţi-l ca mine, pe o folie cu lipici pusă pe bord.
Prin urmare, dimensiunea sa poate fi mai mult un prag psihologic decât unul real. Este mai dificil de mânuit cu o singură mână decât un telefon cu ecran de 4 inci, dar până la urma depinde ce vrei de la un smartphone şi ce compromisuri poţi face: vrei performanță foarte bună şi autonomie de două zile şi o noapte sau vrei dimensiuni reduse?
Iată-l comparat cu un Galaxy S III, un One X şi un Desire.
O parte pozitivă este că măcar nu e gros. 9,4 milimetri este o grosime acceptabilă. Ţinându-l în mână mi-am dat seama că şi greutatea este relativă la percepţia fiecăruia. Mă aşteptam ca un telefon mai mare să fie mai greu, aşa că nu mi s-a părut exagerat de greu, deşi are 183 de grame faţă de aproximativ 130 de grame cât au alte modele de dimensiuni mai mic.
Este bine făcut, dar în stilul clasic Samsung. Telefonul e bine închegat (păcat de tradiționalul capac subțire de pe spate), arată bine în culoare albă, mai bine decât Galaxy S III-ul alb, care mi s-a părut prea strălucitor.
Partea frontală este acoperită în întregime de sticlă, bine integrată în muchia argintie. În partea de sus, deasupra siglei Samsung, stă difuzorul. În stânga lui, deghizat în carcasă, este un LED multicolor de notificare, iar spre dreapta am găsit doi senzori şi camera frontală de 1,8 Mpx.
Sub ecran se află un buton lat cu funcţie Home, iar lângă el două butoane capacitive, invizibile dacă nu li se aprinde iluminarea interioară: Back şi Menu.
Partea din spate este una dintre puţinele dezamăgiri ale telefonului. Ca şi la Galaxy S III şi atâtea alte modele Samsung, este un plastic subţire, prins de jur împrejurul carcasei. Pare ieftin şi uneori îl poţi auzi trosnind foarte slab dacă apeşi telefonul mai tare, cam ca la orice capac de o astfel de dimensiune. Nu degeaba mulţi producători optează pentru capace metalice sau chiar carcase unibody, care sunt mult mai rezistente la acţiuni mecanice.
Acum să nu înţelegeţi că păcăne sau că se deformează. Este doar un punct care ar putea fi îmbunătăţit de Samsung, dar poate că mulţi nici nu-l vor observa. Eu am făcut-o pentru că schimb multe telefoane şi ştiu ce să analizez la ele şi ce să “apăs”.
Spatele este alb strălucitor, cu sigla Samsung undeva mare spre partea de sus, iar deasupra ei modulul foto de 8 megapixeli şi LED-ul foarte puternic pentru flash.
În partea de jos se găseşte speaker-ul exterior, iar sub el, din muchie, iese stylus-ul multifuncţional al telefonului, despre care vă voi spune mai târziu.
Lateralele sunt argintii. În dreapta este butonul On/Off, sus este jack-ul audio de 3,5mm, pe stânga un buton pentru volum plus/minus, iar jos locaşul pentru stylus şi conectorul microUSB.
Nu ştiu să vă spun ce accesorii sunt incluse în cutie pentru că nu am avut-o la dispoziţie, primind de la Vodafone doar telefonul.
SUNETUL, CALITATEA APELURILOR, CONECTIVITATE
De obicei nu zic multe despre calitatea apelurilor, dar Galaxy Note II excelează la capitolul acesta.
Convorbirile se aud perfect, iar difuzorul pentru ureche poate suna atât de tare încât de multe ori am redus volumul convorbirii în timpul lor. Calitatea microfonului şi a vocii reproduse sunt excelente.
Difuzorul de pe spatele smartphone-ului este de foarte bună calitate şi foarte “zgomotos”. N-am ratat niciodată notificări, ba chiar toţi cei din jur le-au auzit. Telefonul sună atât de puternic încât te poate trezi noaptea prin notificările sale minore.
Vibratorul este, de asemenea, foarte puternic. Nu doar că vibrează telefonul, dar vibrează toată masa pe care este pus. Vibraţia în sine se aude de la distanţă, încât parcă nici nu ai nevoie şi de avertizarea sonoră. Toţi cei din jurul meu l-au remarcat imediat.
Conectivitatea este un alt punct forte. Semnalul wifi este puternic şi stabil. Conexiunea 3G a funcţionat mai mereu la capacitatea ei maximă indicată prin H+ în zona de notificări. Localizarea prin intermediul turnurilor de telefonie a fost precisă, semn că semnalul de la acestea este bine recepţionat.
Semnalul GPS a fost recepţionat rapid şi puternic, chiar şi la prima deschidere. Precizia este ridicată, vreo 3 metri, iar în plus Note II include şi suport pentru GLONASS, reţeaua rusească de sateliţi ce lucrează asemănător cu cea americană GPS. E bună ca backup, telefonul face automat gestiunea semnalelor.
PERFORMANȚA
Ecranul are culori vii şi naturale. Este un Super AMOLED la care îţi este mai mare drăguţ să te uiţi, având în vedere şi dimensiunea acestuia. Puteţi observa mai jos matricea BRGB cu sub-pixelii albaştri verticali și unghi bun de vizualizare.
Ecranul tactil răspunde rapid şi precis la apăsarea cu degetul. Cu stylus-ul în mână se remarcă şi mai bine calitatea acestuia, ecranul sesizând creionul cam de la câţiva milimetri distanţă înainte de a apăsa sticla şi indicând acest lucru în mod discret printr-un punctuleţ pe ecran. Această sensitivitate crescută ajută mult la desenat pe ecran cu software-ul pus la dispoziţie.
Hardware-ul este de cel mai înalt nivel. Patru nuclee, 1,6 GHz, iar faptul că include 2 GB de memorie RAM este un ajutor imens. Toate programele se deschid rapid, multitasking-ul se face fără nici o impresie de încetinire, telefonul nu dă niciodată semne că ar fi suprasolicitat sau că ar avea nevoie de un restart.
Este aşa o bucurie să vezi un telefon la care totul funcţionează rapid, instant, indiferent de ce-i ceri să facă sau ce făcea anterior. Mai adăugă la asta şi două zile de autonomie pentru baterie şi nu mai trebuie să vă spun de ce l-aş înlocui imediat pe al meu.
Iată mai jos un screenshot din testul de benchmarking Quadrant Standard Edition, unde obţine un scor de peste 5800 de puncte, un rezultat excelent. Observaţi că sporul principal de performanță faţă de următorul model este datorat punctajului obţinut de memorie.
Despre sunet v-am zis mai sus, este excelent la toate capitolele. Note II are cel mai puternic difuzor şi vibrator pe care l-am văzut până acum pe orice model.
AUTONOMIA BATERIEI
Bateria a fost uimitoare. N-am mai avut de mult un telefon care să reziste două zile (adică îl scoţi dimineaţa de la încărcat, te ţine toată ziua 1, noaptea, apoi ziua doi şi seara îl pui la încărcat pentru prima oară) şi mă bucur că Note II are asemenea rezultate în ciuda ecranului uriaş, care mă aşteptam să consume puternic.
Ştiţi cum utilizez eu un smartphone. Obiceiurile mele sunt următoarele:
Push Notification, adică sincronizare instantanee
Sincronizări automate, la interval reglat de mine
Alte setări
Cum am utilizat telefonul de m-a ţinut două zile? Păi ca atunci când ai un telefon nou în mână: am instalat toate aplicaţiile din Google Play, l-am butonat prin setări de l-am înnebunit, l-am arătat la toată lumea, am făcut vreo 50 de fotografii în acele două zile, am stat în total vreo 3 ore pe browsing şi citit emailuri şi dat mesaje, am jucat vreo 30 de minute de FIFA 2012, am vorbit pe Whatsapp o grămadă, am vorbit şi vreo 30 de minute la telefon.
M-a ţinut fix 40 de ore bateria, după cum puteţi vedea în screenshoturile de mai jos, făcute de-a lungul testului.
După nişte zile, când telefonul nu mai este o noutate şi nu-l mai butonezi atât de des, poate şi cu un management strict al bateriei cu Juice Defender, cred că poţi scoate încă minim 5 ore de autonomie. Chiar şi fără asta, două zile mi se pare foarte mult.
Ca să vă dau alte exemple, la petrecerea F64 am făcut aproape 500 de fotografii cu telefonul şi scăderea bateriei a fost neglijabilă. Poţi sta în tren, pe 3G, vreo 8 ore de călătorie şi nu-l duci la jumătatea capacităţii. Te poţi juca şi poţi citi site-uri sau poţi da pe Twitter mesaje toată ziua de la vreo conferinţă şi, deşi asta ar omorî alte telefoane, Note II parcă e iepuraşul din reclame.
Bateria are o capacitate de 3100 mAh, iar în combinaţie cu ecranul Super AMOLED şi cu Android 4.1 devine o combinaţie câştigătoare. Sunt curios dacă memoria de 2GB, care face ca telefonul să nu mai încarce şi descarce aşa des aplicaţii din ea, contribuie la această autonomie sporită.
Cert este că mi-am dat seama cât de mult am nevoie de un telefon care să reziste două zile. Este aşa de bine să te uiţi dimineaţa la ecran, să vezi că bateria este la 50% şi să ştii că te ţine până la noapte fără probleme! Cu toţii ne dorim baterii mai puternice, dar când vezi cu ochii tăi una îţi dai seama ce mare este avantajul şi câtă nevoie ai de aşa ceva.
CAMERA FOTO ȘI VIDEO
Galaxy Note II dispune probabil de acelaşi modul ca şi S III, unul foarte rapid şi performant. Am fost uimit în primul rând de capacitatea de a face fotografii în regim burst, unde se poate ajunge până la 99 de imagini capturate dacă ţii apăsat butonul de declanşare.
Chiar dacă nu alegi modul burst pentru a captura imagini cu o simplă apăsare, telefonul fotografiază fără să rateze nici o apăsare individuală de-a ta. Poţi apăsa de 4 ori într-o secundă butonul? Patru fotografii face!
Calitatea imaginilor este bună, printre cele mai bune de pe un telefon. Culorile sunt vii şi naturale, iar performanţa în lumină bună este foarte mare. E un telefon, dar face fotografii mai bune decât multe compacte de pe piaţă, singurul său dezavantaj în faţa lor este absenţa unui zoom optic.
În lumina slabă imaginile sunt zgomotoase, dar inteligibile. Ce nu prea mi-a plăcut (ca la orice alt telefon, de altfel, în afară de Nokia Pureview) este lipsa detaliilor. Degeaba faci fotografii de rezoluţie imensă, când dai un zoom pe ele nu vezi detalii în plus, acestea fiind rapid estompate de senzorul micuţ.
Softul camerei permite diverse moduri de fotografiere şi reglarea setărilor obişnuite. Cea mai mare problemă: nu poţi opri sunetul de fotografiere decât dacă dai întâi telefonul la minim, ceea ce pe mine mă deranjează şi face fotografierea pe ascuns mai dificilă.
Flash-ul camerei este foarte puternic, cred că cel mai puternic pe care l-am văzut până acum pe un telefon. V-am spus, totul este la superlativ pe Note II.
Fotografiile sunt format JPEG şi au între 1 şi 4 MB, în funcţie de scenă surprinsă. Filmele sunt 1920 x 1080 cu 30 de cadre pe secundă (variabil) şi sunet stereo, extensie MP4, codec MPEG-4 AVC cu 17 Mbps rata video şi format AAC pentru sunet la 128 kbps. Fişierele ocupă aproximativ 2 MB pentru fiecare secundă filmată.
Clipurile de mai jos sunt filmate cu Samsung Galaxy Note II.
STYLUS-ul
Stylus-ul de pe Note II nu este adresat doar celor care vor să-şi încerce talentul la desenat pe ecran sau celor care fac ca-n reclame şi desenează pe loc grafice şi prezentări, ci este o unealtă ce poate fi folosită în orice situaţie.
Cel mai des l-am utilizat pentru browsing, unde în loc să apas şi să derulez cu degetul ecranele, am făcut-o cu stylus-ul. E mai simplu şi am simţit că nu-mi obturează vederea creionul aşa cum o face degetul. Cu stylus-ul poţi face pe ecran inclusiv gesturile de Back şi Menu, aşa că nu mai trebuie să apeşi deloc butoanele dacă nu vrei.
Stylus-ul are un mic buton pe el. Dacă-l ţii presat când apeşi ecranul, vei face un screenshot care nu se salvează automat, ci se deschide într-o interfaţă rapidă de editare. E gândit să faci un screenshot şi să scrii sau să subliniezi ceva pe acea imagine, aşa cum am făcut eu în harta de mai jos sau în imaginile cu autonomia bateriei de mai sus.
Poţi seta anumite gesturi pentru anumite comenzi, de exemplu wifi on/off, gps on/off, scurtături pentru programe şi altele. Nu au funcţionat mereu bine şi cred că mai trebuie lucrat la asta, dar e un început bun.
Tot cu stylusul poţi introduce şi text, deşi nu mi s-a părut simplu de utilizat această funcţie pentru că e destul de dificil să bagi un spaţiu între două cuvinte. Recunoaşterea scrisului de mână este foarte bună, dar nu este o funcţie pe care să o foloseşti în mod normal sau să te facă să renunţi la tastatură normală sau la vreuna şi mai bună gen SwiftKey sau Swipe.
Pe lângă recunoaşterea de text, s-a lucrat şi la alte funcţii care se regăsesc şi pe tableta Note 10.1. Una dintre ele este recunoaşterea de funcţii matematice, unde s-a comportat excelent, recunoscând orice limită, integrală, suma şi alte caractere speciale scrise de mâna mea cu stylus-ul. Din nou, o funcţie bună ca marketing, dar utilă doar profesorilor de matematică. Mai utilă este recunoaşterea unor forme generale, de exemplu tu desenezi un cerc cât de tine poţi şi softul ţi-l face chiar cerc.
Creionul se integrează bine în telefon şi nu există riscul de a-l pierde.
SOFTWARE
Cel mai mişto soft inclus în Note II este un fel de bara suplimentară cu pictograme, al cărei nume nici nu-l cunosc, dar care apare şi dispare dacă ţii butonul Back apăsat câteva secunde. N-am reuşit să adaug noi programe acolo şi nici să scot, poate că nu se poate.
O funcţie inedită a ei este că rulează programe în splitscreen. Poţi trage orice program din acea bară şi să-l deschizi pe doar jumătate de ecran, în cealaltă jumătate putând rula altceva. Treaba asta ajută enorm la copy-paste, de exemplu, între un browser şi programul de email. Din păcate, nu toate aplicaţiile pot rula în split-screen, ci doar cele din acea bară (şi cred că le alege telefonul pe cele compatibile). Mi-ar fi plăcut să pot rula orice combinaţie aşa, de exemplu Google Maps şi Whatsapp atunci când sunt în maşină la drum lung, dar poate la următoarele versiuni.
Ca şi Galaxy S III, Note II cuprinde tot felul de programe şi gesturi suplimentare. Apeşi cu două degete pe ecran şi îl înclini pentru a face zoom în/out în fotografii. Ţii ecranul aprins cât timp camera frontală îţi detectează chipul în faţa ei. Include S-Voice, alternativă Samsung la Siri, deşi n-am mai folosit-o.
Un feature bunicel îţi permite să duci mâna deasupra ecranului, ca şi cum ai fi un magician ce pregăteşte un truc, iar ecranul se aprinde arătându-ţi ora şi dacă ai notificări disponibile. Din păcate, treaba asta foloseşte camera frontală şi probabil consumă baterie. Totuşi, e un truc frumuşel şi agăţi imediat femei când le arăţi cum se activează telefonul tău fără ca măcar să-l atingi.
Un mic bug în interfaţa TouchWiz s-a manifestat de câteva ori legat de folderele de pe ecranul principal. Dacă ai unul deschis atunci când revii dintr-un program la ecranul principal, este o şansă să-ţi crape interfaţa TouchWiz. Se resetează singură şi după 2-3 secunde e totul în regulă.
Android 4.1 vine şi cu noul meniu de notificări, mai detaliat în legătură cu informaţiile pe care ţi le arata acolo, şi cu Google Now, un sistem de informaţii afişate de telefon pe baza instinctelor acestuia. De exemplu uneori, în mod spontan, îţi spune cât timp vei face până acasă şi cum este traficul până acum. Cum ştie unde stai? Ştie, din Location History.
Puteţi vedea mai multe despre software în clipul de mai jos, iar pe SkyDrive am pus peste o sută de screenshot-uri.
CE E BINE
CE E RAU
CONCLUZIE
Galaxy Note II este un telefon excelent, mai bun decât Galaxy S III, mai bun decât tot ce-a făcut Samsung până acum. Dacă reuşiţi să vă adaptaţi la dimensiunea sa uriaşă, veţi descoperi nu doar avantajele ei, ci şi un dispozitiv foarte bine făcut şi dotat şi cu o autonomie de două zile. V-am spus, eu aş renunţa oricând la One X pentru acest Note II.
Am avut Note II-ul de la Vodafone, unde se vinde începând cu 269 euro la abonament.
« Cine vrea două invitații duble la Skyfall? (concurs)
La drum cu Ford B-max. Este prima mașină românească cu 5 stele la siguranță »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
23 comentarii
01/11/2012 la 2:23 PM
Nu se poate opri sunetul la fotografiere.
Hahahahaaaa ! Stalkere ! :))
jules(Citează)
01/11/2012 la 5:58 PM
@Jules: pai pentru mine e un impediment serios, da :P In magazine si prin public am nevoie de taierea sonorului.
nwradu(Citează)
01/11/2012 la 2:35 PM
am un coleg de serviciu care si-a luat note 1 plus o husa-carcasa ca o carte. sa vezi ce amuzant e cand vorbeste la telefon, pare ca are o agenta lipita de fata care ii iacopera jumatate de cap. nu contest performantele dar e prea mare. ciudat acest trend, acum cativa ani cautam telefoane cat mai mici acum le vrem cat mai mari. un mare plus pentru baterie!
un muc(Citează)
01/11/2012 la 6:01 PM
@un muc: nea_caisă este ofticat pentru ca si el avea husa din aia si vorbea la telefon cu ea peste față.
@thundermar: asa am zis si eu si chiar este mare. Dar ieri am fost pe drum si ma uitam ca instantaneu a comutat intre iGO pe navigatie la Facebook la Twitter si apoi pe Whatsapp. Nu se incetineste niciodata, nu ramane in urma, nu sacadeaza nimic, nu da impresia ca ar mai avea nevoie de resurse. Si cu bateria de 2 zile si cu ecranul pe care tastez fara greseala… ti-am spus, as lasa One-X-ul pentru el.
nwradu(Citează)
01/11/2012 la 2:58 PM
Propun să fie omorâți cu pietre cei care își iau dispozitive mobile conform necesităților lor și nu conform modei.
nea_caisă(Citează)
01/11/2012 la 3:26 PM
E semnificativ mai mare decat One-X – ul pe care il am si eu. Si consider ca One-X e cam la limita, de abia acopar cu degetul mare tot ecranul.
thundermar(Citează)
01/11/2012 la 9:15 PM
4G stie? Din cate am vazut doar modelul N7105 stie 4G, model care nu se comercializeaza in Romania.
baloo(Citează)
01/11/2012 la 10:17 PM
Ultima poză dintre desenele din S Note este ilustrația ta biblică pentru Noe cu arca și steaua lui David? :))
Flo(Citează)
07/11/2012 la 12:15 AM
TARE!!! Mie chear imi place ca e mare .
Dar nu inteleg cum functioneaza comanda acea cand pui mana deasupra ecranului se aprinde fara sa-l atingi.
Trimitemi un email si spunemi ce trebuie sa faci ca sa mearga acea comanda.
Angel(Citează)
07/11/2012 la 12:35 AM
O activezi din Settings si apoi plimbi mana la 1-2 cm deasupra camerei frontale, ca pe ea se bazeaza.
nwradu(Citează)
07/11/2012 la 9:22 PM
aha!!! mersi.
dar dupa ce intrii la setari nu stii pe unde mai exact trebuie sa intri sa activezi?
Angel(Citează)
08/11/2012 la 9:21 AM
Settings > Motion > Quick Glance.
Apoi, cand ai ecranul stins, plimbi pana usor pe deasupra sa, in zona de sus, si se va activa. Nu functioneaza mereu, ca dupa ce a mers o data nu mai face decat dupa multe minute, ca poate era greseala si prima oara si nu vroiai sa se aprinda.
nwradu(Citează)
08/11/2012 la 7:18 PM
inteleg ce zici!!!
DAR DE UNDE DIN SETARI ACTIVEZI?
Angel(Citează)
27/11/2012 la 3:36 PM
S III nu are 4,7 inchi…,are 4,8…Atentie la articole.
Razvan(Citează)
27/11/2012 la 3:38 PM
Iar Note 2 are 5,55 inchi.
Razvan(Citează)
27/11/2012 la 3:53 PM
Extrem de solicitat telefonul in regimul asta de uz, ma mir ca a tinut 2 zile. Eu la vechiul Note N7000 scosesem 5~7 zile din baterie. Si ma si jucam si stateam si pe net si pe harti si mai si vorbeam la el si ma uitam la filme. Depinde de cum il foloseste fiecare
UzY3L(Citează)
27/11/2012 la 5:44 PM
il astept cu nerabdare pe mos craciun sa mi-l aduca! e perfect
inlocuieste tabletele de 7 inchi! un galaxy note 2 si o tableta de 10 inchi e tot ce iti trebuie
sfinx(Citează)
27/11/2012 la 8:11 PM
Salutare 2all. UzY3L ce spui de :N7000 mai exact de baterie?
pe mine ma tine 35 ore standby si 7 ore pe net cu economia activata… ma gandesc poate sti niste setari suplimentare daca sti ceva zimi te rog…
Aby(Citează)
28/11/2012 la 5:06 PM
sa ti-l bagi in cur!!! si sa-ti iei un note 2
(scuze de limbaj)
Fritz(Citează)
17/05/2014 la 12:33 AM
Hello. Am un Samsung note2. L-am cumparat dintr-un magazin din italia , pt ca aici locuiesc .. problema e ca , inaite sa il cumpar .. m-am documentat foarte bine despre acest telefon. Ok, l-am cumparat … dar nu a foat asa cum ma asteptam.. Problema este urmatoare : Nu ma tine bateria mai mult de 3 ore ..
NU sunt fana gaming. Nu am jocuri pe telefon. Am doar aplicatii necesare , cum ar fi Whatsapp,Viber. Si daca il folosesc pt whatsapp ,in 3 ore ,deja bateria e 20 -30% .. Care ar fi problema?
Credeti ca daca ii cumpar o baterie noua, va tine mai mult?
Am Android 4.3 .
alessa(Citează)
15/08/2014 la 6:05 PM
salut am si eu un note 2 iar de 1 zii nu ma lasa sa ma conectez la operatorul pe care il am imi poate spune cineva ce anume sa intamplat cu el sau trebuie sa ai fac ceva setari anume
mircea adrian bilt(Citează)
02/11/2014 la 4:59 PM
Nu se mai aude difuzorul din spate de la telefon marca note2 ….ce sa fac
nelutu(Citează)
28/04/2015 la 12:35 PM
Am avut pareri pro si contra in ce priveste 3G, H+, 4G!
Note II N7100, daca afiseaza H+ si functioneaza in H+ (adica 3,9G)? Ori se limiteaza doar la 3G?
Multumesc mult
P.S. Intradevar cel mai bun telefon de pana acum…
Both Stefan(Citează)