un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Tineretului: blocuri în reabilitare

8 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Vreau să scriu mai multe despre cartierul Tineretului, că ştiu că am nişte cititori cu care sunt vecin. Nu sunt multe subiecte, dar ceva-ceva tot găsim noi de discutat.

Astăzi, un bloc în reabilitare termică. Este cel mare de pe Trestiana, nu la “bulevard”, unde le place de obicei primarilor să facă reabilitare termică pentru a-i vedea tot poporul cât de harnici sunt, ci pe stradă din spate (dar tot vizibil de pe bulevard).

Sunt curios dacă este un efort al respectivei asociaţii de proprietari, plătind ei toată lucrarea, sau face parte din programul primăriei de reabilitare termică, împărţind costurile. Din ce-am auzit, reabilitarea e un lucru magic care face că iarnă să ai temperaturi normale în casă fără să ai nevoie de încălzire, ceea ce creşte confortul.

asus s5507

    13 comentarii

  1. eu sunt extrem de pesimist fata de genul asta de lucrari din doua motive:
    – exista foarte mari sanse ca lucrarea sa fie prost gandita, ca majoritatea celor facute pe blocurile bucurestene
    – este aproape sigur ca va fi prost executata.

    timpul va decide, insa eu prevad in 5-6 ani bucati de polistiren+tencuiala pe masinile din fata blocului + super igrasie in apartamente.
    studile pentru genul asta de operatiune sunt complexe, la noi sunt rezolvate cu 1-2 formule de calculat grosimea izolatiei si eventual punctul de roua.

    lucrul fantastic (si extrem de grav) este ca de multe ori firmele monteaza izolantul direct pe finisajul existent (adica tencuiala veche de 30 de ani sau caramida sau altele). in partea de sus de multe ori se pun niste copertine ce dispar in cativa ani. asa ca nimic nu se poate compara cu un gol de aer intre structura si izolatie, bine umezit de ploaie si alte infiltratii

      (Citează)

  2. Reabilitarea termica face sa creasca temperatura in locuinta cu aprox. 2 grd celsius, chestie verificata de mine, iarna trecuta. Cu alte cuvinte la aceleasi costuri cu incalzirea, aveam cu 2 grd in plus in casa. A, nu am platit absolut nimic, banii au venit de la primarie prin fonduri europene. Sunt din Buc, Dr Taberei.

      (Citează)

  3. Din cate stiu eu, cheltuielile sunt platite aproape integral de catre primarie. Am citit acu’ cateva luni in revista lu’ Piedone ca pana in 2014 (parca) toate blocurile din sector vor fi reabilitate. Pentru a fi luata in seama, asociatia de locatari trebuie sa depuna o cerere sau ceva de genul la primarie, izolarile facandu-se in functie de ordinea depunerii cererilor.
    Daca mai vrei sa stii detalii, le pot afla. Am un amic care sta fix in blocul acela din spate de la Mega unde se lucreaza acuma.
    Faza misto a fost cu blocul unde e Shooters, oamenii au inceput treaba, dupa care firma n-a mai fost platita, lucrarile sistandu-se o luna sau ceva de genul. A, si faptul ca le-au acoperit scurgerile din balcoane. Am alt amic care sta la 7 in blocul acela si cand ploua la el in balcon se face piscina :))

      (Citează)

    • @Mihai: de ce-au patit cei de la Shooters mi-e teama si mie. Daca poti afla mai multe despre reabilitatea din blocul din spate de la Mega sau de la SHooters, as fi incantat, sper sa ajunga si la mine candva valul reabilitarii si in plus caut subiecte pentru aceasta rubrica despre cartier.

        (Citează)

  4. Dl Stefan prevede bine. In sectorul 6 daca va mai amintiti acest lucru s-a intamplat.

      (Citează)

  5. @serbanra. Scopul reabilitarii termice nu este de a creste temperatura (asta se face prin calorifere, radiatoare, sobe, foc in mijlocul camerei etc) ci de a mentine caldura o cat mai mare perioada de timp… Asadar si prin urmare, nu stiu cum ai tras tu concluzia ca ti-a crescut temperatura din cauza reabilitarii..

      (Citează)

    • @Mihai (cu cresterea temperaturii): n-a fost cea mai buna exprimare, dar concluzia practica asta este. Cand totul in casa degaja caldura, izolatia termica o tine inauntru, asa ca in timpul zilei ai o temperatura mai mare decat inainte de reabilitate. Am mai auzit si eu de oameni care in decembrie inca nu pornisera incalzirea.

        (Citează)

  6. Ok, o sa revin la un moment dat cu detalii. Diseara sau zilele astea. Ce te-ar interesa de fapt, mai cu exactitate ?

      (Citează)

  7. @nwradu : eu am blocul reabilitat de 1 an jumate, 1/3 din pret a fost suportat de locatari, si sunt foarte multumit, se simte diferenta… poate, in cazul meu, a fost o lucrare facuta bine, fiindca vecinii (care se pricep) au fost cu ochii pe constructori, daca tot am si platit o parte din lucrare(4.000 ron de apartament) …

      (Citează)

  8. In sector 3, Negoita a promis inainte de alegeri reabiltare gratuita. Acum insa fiecare trebuie sa aduca adeverinta de salariat/pensionar/student, sa calculeze si sa vada daca platim integral sau nu. Deci ….

      (Citează)

  9. @mihai: nu ai fost atent. Am spus: “la aceleasi costuri cu incalzirea, aveam cu 2 grd in plus in casa”.

      (Citează)

  10. 20% din pretul reabilitarii este suportat de locatari, restul sunt bani de la primarie.

      (Citează)

  11. Am biroul in primul bloc reabilitat pe Calea Vacaresti, cel cu numarul 85B. Lucrarea s-a realizat in vara lui 2011 si nu a fost nevoie de nici un ban in plus din partea celor care locuiesc in acest imobil. Ca si experienta din punct de vedere termic, in iarna 2011-2012 am avut 20-25 grade in casa doar cu ceea ce radiaza tevile magistrala de la calorifere. Tin minte ca am dat drumul la robinetul caloriferului in maxim 5 zile pe toata iarna, cand era mai ger afara. Un lucru va spun sincer, merita! Cat despre executia lucrarii, este bine sa fie cineva din bloc care sa stie si sa supravegheze pe cat posibil ordinea executiei si eventual sa ia de urechi inginerul responsabil daca vede ciudatenii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus