►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am fost joi la conferinţa Maguay No Time For Downtime, aflată deja la a 10-a ediţie. S-a discutat nu doar despre Maguay ca business românesc şi domeniile în care activează (de la servere la sisteme de gaming şi la laptopuri şi ultrabookuri), ci şi despre parteneri din străinătate.
Evenimentul a fost unul business-to-business. S-a discutat despre servere, soluţii de backup şi securitate, creşterea performanţelor sistemelor mari şi a bazelor de date complexe, cam tot ce are nevoie să ştie un director IT care trebuie să decidă arhitectură şi securitatea datelor în firmă care lucrează.
Fiind B2B, nu sunt aşa multe să vă spun. Am venit întrebându-mă ce voi afla, am plecat întrebându-mă de ce m-au invitat.
Totuşi, mă uitam la prezentările respective şi mă gândeam că aproape toţi oamenii din ziua de astăzi, exceptându-i pe cei din domeniu, habar nu au cine le asigură toată infrastructura şi toate serviciile de pe Internet. Noi doar utilizăm site-urile şi software-ul, ca pasagerii unui tren, fără a şti cum funcţionează el şi ce-l ţine pe drumul cel bun.
De exemplu aţi auzit de compania Quantum? Sunt experţi în backup şi management de date; 85 din companiile din Fortune 100 sunt clienţii lor şi au anual o cifră de afaceri de 650 milioane euro. Fortinet? Se laudă cu cele mai bune firewall-uri hardware, clienţii lor fiind de la agenţii ale guvernului federal la operatori telecom, bănci şi medicale. Promise? Tenologii RAID. Symantec? Nu mai e cazul să dau detalii. Oracle? Inclusiv maşini mari, cu 24 nuclee Xeox, 292 GB de stocare pe SSD, 12 TB stocare HDD şi 192 GB memorie RAM. Ţi le vând ca pe sisteme, doar le pui în priză.
Cel mai amuzant moment a fost când, după prezentarea companiei Maguay, la “şi mai avem timp doar pentru încă o întrebare scurtă”, se ridică în picioare din sală un doctor inginer Xulescu şi, după ce vorbeşte vreo câteva minute el, de ne întrebam toţi când pune şi o întrebare, a pus-o: “foloseşte Maguay vreun sistem de captare şi utilizare a căldurii emise de serverele din datacenterele pe care le construieşte?”. Da, fix asta vroia să aflăm toţi.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
Alătură-te discuției, lasă un mesaj