un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Live de la Hackathon Hackover 2012

27 Oct 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Sunt la maratonul de programare 24 de ore Hackathon Hackover. Începând de acum, urmează o noapte și o zi de programare pe teme Mobile, Web și Cloud și sunt mulți participanți adunați aici.

Mai vin, mai plec, citiți acest post pentru tot felul de actualizări. Live-streaming găsiți pe hackathon.ro și pe Facebook la facebook.com/hackathon.ro

18:00
Gata, s-a terminat!
Locul 1 – Echipa MAKAN STUDIOS (proiect Road Alert)
Locul 2 – MARIUS C POSTOLACHE (proiect Muzicx)
Locul 3 – FLORIN CIPRIAN DRAGOI (proiect Link Vulcano)
Premiu popularitate – Echipa FELULA (proiect Clouds)

15:07
Echipa Felula, două fete.

15:02
Cum este o echipă de fete pe scenă, cum sar 5 din sală să le ajute cu proiectorul și setările.

15:00
Ii admir pe cei care după 24 de ore de maraton, sunt fresh și se distrează la un ping-pong.

14:56
Trebuie să fac ulterior un post despre sfaturi pentru a participa la un astfel de eveniment.

14:51
Unii au cedat la finalul cronometrului. Update: două fotografii eliminate la cererea celor care dormeau.

14:38
Se prezintă proiectele, fiecare echipă are 10 minute la dispoziție. Nu toate sunt și funcționale, mai devreme unii s-au întrecut pe scenă în “dă-mi celalalt modem”, “deschide o pagină… orice pagină!”, “stați să vă arăt și cum funcționează” până s-a terminat timpul și n-au arătat nimic concret.

14:05
Sala arată ca după război.

14:00
S-a terminat maratonul de programare, acum se face prezentarea și jurizarea proiectelor înscrise. Sunt aproape 40 de proiecte.

3:10
Am plecat. Totul era bine, lumea programa fericită, deși mai sunt multe ore până la finish.

3:00, că s-a dat ora înapoi!
Oră cadou de la organizator! Ora 4 a devenit 3!

03:53
Și marele grafic al laptopurilor de la Hackathon. Dell și Asus în top, apoi Apple pe trei, deși sunt modele scumpe (Air-uri si MacBook Pro-uri), apoi vin din cele ieftine.

03:39
Marele inventar al laptopurilor! Iată ce laptopuri folosesc programatorii de la Hackathon Hackover! Numărate în colaborare cu Sorin Rusi, că am fost în recunoaștere printre mese ca mireasa la nuntă.
Dell 30
Asus 29
Apple 26
Acer 21
HP 19
Toshiba 18
Lenovo 14
Sony 6
MSI 4
Fujitsu 3
Packard 2
Compaq 2
Gericom 1
Samsung 1
Alienware 1
NEC 1

03:00
Spotted Poang de la IKEA.

02:15
Încă o rundă de fotografii din sală.

02:05
Cei de la Good Momming au fost pe scenă, vorbind despre start-up-ul lor, un serviciu care le ajută pe mămici să-și crească bine copiii, oferindu-le informațiile necesare pentru primii ani. Se pare că în străinătate doctorii și serviciile sunt atât de scumpe, încât lumea caută mult partea de do-it-yourself-parenting si altele.

Interesantă idee. Au vorbit despre cum au început, cât de mult au studiat domeniul, câte cercetări au făcut și ce au învățat din greșeli. Sunt sfaturi bune, păcat că mulți din sală sunt ocupați cu programarea și țin căștile pe urechi. Nu toată ziua ai ocazia să auzi sfaturi de la unii care au fost la TechCrunch Disrupt și și-au prezentat acolo proiectele.

02:00
Hoinaru a găsit pernele “alea bune”. Sunt foarte confortabile, mai ales dacă ții un laptop în brațe. Vreo 10 participanți programează de pe ele.

01:48
Lângă sala în care se desfășoară Hackathon Hackover mai sunt alte două în care se desfășoară nunți simandicoase. La una din ele cânta de zor domnișoara din imagine, într-o rochie super-sexy-și-scurtă. Dacă ar știi cei de alături. Doi la mână, parcarea e plină de mașini. Cine vine cu mașina la o nuntă?!?

01:40
Mai sunt vreo 12 ore.
Spotted @tetele și laptopul său verde, Tudor Sandu, pe timpul zilei maestru de programare la 2Parale, pe noapte si in weekend maratonist la Hackathon.

21:41
Fiecare masă are prize suficiente și switch de rețea cu cabluri pregătite. Există și un wireless care merge foarte bine bine, ceea ce este o veste bună pentru mine, care am venit cu un ultrabook Asus UX32A fără porturi RJ-45.

20:10
OK, iată fotografii din sală. Cam așa arată Hackathon-ul 2012.

19:50
Iată un Raspeberry Pi. Plăcuța mică și verde este un computer cu de toate, are procesor pe ea, integrează un Linux, are ieșire HDMI, stocare pe card SD, conectori USB și de rețea, ieșire audio. Se alimentează cu energie de la laptopul din imagine, prin USB.

19:44
A început competiția, în acest moment counterul afișat mare pe proiectorul sălii arată 18 ore, 14 minute si 53 secunde rămase pentru programat.

19:28
Live-streaming pe hackathon.ro. Hashtag-ul oficial este #hackathonRO, dar lumea programează, nu stă pe Twitter.

19:22
Iată o fotografie de acum o oră, când coada de la intrare era pe final.

19:20
Pe scenă se face o prezentare ținută de Alex Savu, câștigătorul primei editii Hackathon, despre RIAK si cloud computing și cum se programeaza anumite chestii. Explică diverse trucuri, e foarte tehnică prezentarea, pe măsura participanților, aș zice.

19:13
S-a făcut prezența, avem 205 programatori în sală. Câți vor rezista până la final?

18:30
Auraș Mihai este MC-ul competiției. A făcut introducerea, a prezentat cei 4 membri ai juriului și apoi au fost prezentate regulile (se face open source, sursele vor fi puse pe un SCM public, se folosesc doar librării open-source etc).

Startul se va da în jur de ora 20 pentru că participanții trebuie să se înregistreze și online pe site-ul competiției.

18:00
Am ajuns la Crystal Palace Ballrooms de pe Calea Rahovei, unde se desfășoară totul. Încă e lume la intrare, se fac înregistrările celor sosiți mai târziu, iar oficial startul programării se dă pe la ora 20.

hackathon_hackover_2012_01hackathon_hackover_2012_02

asus s5507

    11 comentarii

  1. cu masina la o nunta vin doar cei care vor sa fie testati cu etilotestul duminica in zori ;)

      (Citează)

  2. doar 19 hp-uri? majoritatea programatorilor pe care ii stiu au probook de la hp. asta daca nu au apple. :))

      (Citează)

    • Nu prea înțeleg de ce așa multi Apple, care are puține porturi și te limitează. Bănuiesc ca majoritatea uneltelor de programare sunt pe Windows sau Linux, ceea ce înseamnă că plătești degeaba licența MacOS.

      Când revin voi numără câți rulează MacOS pe ele și câți Windows.

        (Citează)

  3. Poate dezvolta aplicatii iOS. Sunt destule unelte de programare pentru macos, deci nu cred ca trebuie sa schimbe sistemul de operare.

      (Citează)

  4. Mie mi se pare normal să folosească Apple, doar nu ai vrea să dezvolte aplicații pentru OS X folosind Windows sau Linux?

      (Citează)

  5. Sirbu Nicolae-Cezar

    09/11/2012 la 12:19 AM

    Prietene, m-ai intrebat si pe mine daca poti posta o poza cu mine si cu echipa mea intr-o ipostaza suficient de jenanta incat sa ne incomodeze ?? Te rog sa scoti pozele de la categoria “unii au cedat dupa oprirea cronometrului”, insist.

      (Citează)

  6. Sirbu Nicolae-Cezar

    09/11/2012 la 12:26 AM

    Frate, aia care “sunt fresh și se distrează la un ping-pong” au plecat acasa la 10 jumate si au venit dimineata odihniti cu proiectul gata facut. NORMAL CA SUNT FRESH SI SE DISTREAZA LA UN PING-PONG, echipa P16 a codat TOATA NOAPTEA de la inceput pana la sfarsit.

      (Citează)

  7. Sirbu Nicolae-Cezar

    09/11/2012 la 11:43 AM

    Da, am semnat, si nu cred ca ai avut vreun contract cu ei, esti un simplu blogger care se baga singur in seama, asta apropo de faptul ca ai zis de alienwareul meu ca “i’m doing it wrong”. Am mai fost la un hackathon (“The Sponge”) unde a venit un fotograf profesionist si ne-a intrebat daca poate sa ne faca poze iar cei care nu au vrut sa apara in poze au fost rugati sa isi acopere fetele. Poza de pe canapea si poza de pe perna pufoasa portocalie. Multumesc!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus