►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Despre Marian Pîslaru şi cabinele de troleu v-am spus şi am văzut că v-a plăcut ideea. Cei de la F64 ne-au arătat şi mai multe proiecte interesante. Vroiam să vă arăt doar unul, dar cum nu l-am găsit pe Internet integral, plusez cu încă unul.
Primul este al lui Egyed Ufo Zoltan, un fotograf cu multe idei bune, din ce văd pe site-ul său. Proiectul pe care vreau să vi-l arăt se numeşte Village Beauty, fotograful mergând prin Transilvania din sat în sat, întrebând localnicii care este cea mai frumoasă fată şi fotografiind-o apoi în camera ei.
Fotografii găsiţi pe oitzarisme.ro, iar site-ul său oficial are multe alte proiecte interesante. Urmăriţi nu doar fetele, ci cum arată camerele lor, de la ştergare tradiţionale la prosopul cu Bruce Lee pus pe perete lângă carpeta cu naşterea lui Iisus, la televizorul pus stânjenitor de sus, pe dulapul cu paharele de zestre. Dacă ştie cineva adresa unde sunt toate fotografiile, rămân recunoscător.
Al doilea proiect interesant îi aparţine fotografei Jamie Beck. Ea nu face fotografii clasice, ci fiecare are o mică animaţie, fie aceea un fum ridicându-se din ţigară sau vântul prin plete sau o maşină trecând pe lângă scenata din stradă. Le numeşte “cinemagraphs” şi le puteţi urmări pe toate pe annstreetstudio.com, făcând scroll în jos prin posturile acelei categorii.
Nu știu ce tehnică folosește pentru a face imaginile. Poate trage în rafală cu un aparat foarte rapid sau poate de fapt filmează cu un DSLR (pentru adâncimea de câmp specifică fotografiilor). N-am stat să cercetez, parcă ar banaliza un pic imaginile.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
09/10/2012 la 9:44 AM
Wow. Super idei, amandoua.
Silviu(Citează)
09/10/2012 la 9:53 AM
Salut Radu,
Uite articolul de pe wikipedia despre cinemagraphs, scrie acum ce se intampla: http://en.wikipedia.org/wiki/Cinemagraph
Constantin(Citează)
09/10/2012 la 10:28 AM
In ultima poza: Garance Dore si Scott Schumann de la The Sartorialist.
Cam toate fashion bloggeritele care se respecta au folosit tehnica asta, daca niste fete pot, si tu poti :)
ioana(Citează)
09/10/2012 la 11:17 AM
Nu e chiar asa simplu daca vrei sa faci unele bune de tot. Totusi, voi incerca si eu (cand vine aparatul de la service), ca imi plac provocarile.
http://annstreetstudio.com/2011/12/22/the-other-half/
What tools do you use when creating Cinemagraphs, and what is your workflow like?
We shoot on both still and video equipment and use Adobe After Effects and Photoshop for editing. Jamie and I are highly collaborative throughout the whole process, while still promoting each other’s strengths. Shooting resembles both a photo and video shoot.
nwradu(Citează)
09/10/2012 la 11:25 AM
Cinemagraphs merita explorate, chiar ieri am ajuns de pe twitter aici unde sunt ceva mai multe exemple si unde am aflat si eu prima oara despre ele http://www.cosmintudoran.ro/2012/10/08/gifs-dead-traiasca-cinemagraph-ele/
Mi se par un pic trase de păr, în sensul că nu mai e fotografie, pe hârtie oricum nu ies, iar pe o rama foto / LCD mare nu stiu ce sens are. Si în plus nu e nici video. Cred că e ceva în trend acum, până reușesc toți să exploreze și să creeze câteva …
Proiectul cu “miss fata de la sat” e chiar interesant. Eu am încercat ceva similar, la un nivel muuult mai mic – și am constatat că nu am (încă) tăria să creez ceva care cu bună știință și voit îi pune în lumină proastă pe unii, chiar dacă e alegerea lor cum apar. Știu, mai am de lucrat la asta.
Un alt proiect care m-a impresionat atunci când apăruse a fost cel de aici al lui Rip Hopkins, el apărând în fiecare cadru (just follow the red release cable)
http://www.riphopkins.com/works/45-26
Ariel(Citează)
09/10/2012 la 12:33 PM
Microsoft a lansat o aplicatie cu ajutorul careia oricine poate realiza Cinemagraphs.
Detalii, tutorial si exemple la
http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/cliplets/index.aspx
baD(Citează)
09/10/2012 la 1:27 PM
A, si am uitat sa precizez de Codrut Sebastian Negut care s-a jucat putin cu ideea asta.
http://codrutsebastiannegut.blogspot.ro/2012/02/cinemagraph-arrival.html
Constantin Nimigean(Citează)
09/10/2012 la 2:32 PM
este o aplicatie destul de simpla si usor de folosit, disponibila doar in appstore gratis, o idee ce se poate face cu ea http://cinemagr.am/trending
4lex(Citează)