un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

iPhone 5 demontat

21 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

iPhone 5 a fost vândut deja prin ţările dezvoltate, iar cei de la iFixIt l-au şi demontat până la ultimul şurub.

N-am văzut vreo revelaţie extraordinară “sub capotă”, dar sunt câteva concluzii bune:

  • ecranul se demontează primul, fiind uşor de scos şi înlocuit. Veşti bune pentru cei care-l vor sparge. (ca o notă personală, am tot văzut oameni cu iPhone cu ecranul spart şi care îl folosesc aşa. De ce-ai avea un telefon spart? Îţi permiţi iPhone, dar nu şi service-ul?)
  • bateria este de 1440 mAh. Micuţă după standardele Androidului, dar iată că sistemul Apple de aplicaţii şi management al lor îşi face treaba.
  • multe chip-uri, două controllere de touchscreen, multe microfoane, e aglomerat înăuntru. Bravo Apple că au reuşit să facă telefonul aşa subţire.

Puteţi citi toată operaţiunea de demontare în detaliu pe site-ul iFixIt.

Am observat că Apple a insistat mai mult pe detalierea calităţii finisajelor. I-aţi auzit vorbind despre măsurarea la micron şi despre alegerea componentelor care sunt cele mai potrivite pentru fiecare carcasă în parte (carcasele diferă, la nivel microscopic, una de alta, deşi se produc în milioane de bucăţi automatizat, pentru că orice proces de fabricaţie are nişte toleranţe; la fel şi componentele care intră în ele). Interiorul este bine lucrat, bine securizat cu şuruburi şi mai puţin cu lipici. Cred că Apple s-a prins că Samsung foloseşte un plastic ieftin şi atunci vrea să le dea un pic peste nas la capitolul finisaj explicând şi câtă grijă alocă acestuia.

Puteţi citi şi un review pe Daring Fireball.

asus s5507

    7 comentarii

  1. Fara flash, widget-uri, theme, notificari performante, share complex, live wallpapers etc este usor sa gestionezi cei 1.440 mAh, da’ sa mor de nu fac bateria muci, daca ma joc mai mult de 2 ore Asphalt 7: Heat.

      (Citează)

    • Flash mai putin decat crezi. Pe variante mobile nu prea dau de flash sau, cand dau, e o chestie de 30 de secunde si apoi trec la alta pagina. Dar da, fara widgeturi si cu un multitasking destul de restrictionat poti face multe. Bravo lor ca au gasit compromisul bun intre ele, desi raman la parerea ca iOS 6 trebuia sa aduca noutati de genul live tiles sau widgets, ca e prea “natura moarta” asa.

        (Citează)

  2. Transport Marfa

    21/09/2012 la 5:09 PM

    Cred ca l-au reusit din punctul meu de vedere. Si nu cred ca este mica bateria. Am un prieten care are iphone 4s si are ios 6. Dupa 4 ore si 40 de min de folosinta (jocuri, navigare net) plus 12 ore in stand by (cu date + push active) mai avea 38%. Spunea ca este foarte multumit de autonomia ultimului ios.

      (Citează)

  3. uite ca pe mine m-au convins, fan inrait Nokia, trecut prin androide ( Nexus, Samsung ) :)

      (Citează)

  4. in ciuda faptului ca are doar 1440 mah, bateria este li-po(poate nu sunt informat bine dar am auzit ca este mult mai buna decat li-ion) daca gresesc te rog corecteaza-ma.
    Singurul plus pe care aifon5 il are din partea mea este spatele telefonului mi se pare mai mult decat ok.
    my phone > aifon

      (Citează)

  5. eh uite ca eu am li-ion si totusi ma tine o zi de munca :D. Si in legatura cu noile telefoane nu am de unde sa stiu, greseala mea …
    I iz on galaxy nexus.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus