un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Epson, gama nouă

28 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Ieri dimineaţă am fost la un eveniment gigantic de prezentare al noilor produse Epson. Au foarte multe echipamente interesante în noile game, în special la imprimante, aşa că luaţi-i în considerare dacă aveţi de cumpărat o nouă imprimantă pentru casă sau birou.

Sunt atâtea zeci de produse încât nu le pot prezenta aici, aşa că pentru detalii intraţi pe epson.ro şi căutaţi gama care vă interesează. Eu vă voi spune, pe scurt, ce-am auzit şi ce produse mi-au atras atenţia.

Epson în România, în cifre rapide:

  • 4 milioane euro cifra de afaceri în prima jumătate a anului, se estimează 9 milioane până la final
  • 2000 de proiectoare vândute, 33% din piaţă
  • 1000 de echipamente CISS vândute (ai jos despre ele)
  • 3000 de multifuncţionale cu jet de cerneală, 10% din piaţă
  • 12 echipamente cu eco-solvent, adică imprimante de formate mari şi bani mulţi de tot pentru industria de publicitate

Echipamentele CISS mi s-au părut cele mai interesate. CISS = continuous ink supply system, adică imprimanta cu jet de cerneală nu are un cartuş propriu-zis care trebuie schimbat sau reumplut atunci când se epuizează, ci capul de imprimare este conectat permanent la nişte rezervoare de cerneală, pe care le reumpli oricând turnând, pur şi simplu, cerneală dintr-o sticlă în ele.

CISS era o tehnologie pentru echipamente profesionale, dar piaţa cere cerneală ieftină în toate gamele, aşa că EPSON a introdus-o şi pe imprimantele consumer, chiar şi cele pentru casă.

Arată ca nişte imprimante absolut normale, dar au un apendice suplimentar în lateral, unde sunt rezervoarele cu cerneală. Le alimentezi din sticluţe puse la dispoziţie de Epson. Avantajul la costuri este imens: o sticluţă de negru costă 29 lei şi printezi 4000 de pagini cu ea. Cu un set color (3 x 29 lei) printezi 6500 de pagini. La cumpărare primiți 3 sticluţe de cerneală neagră, astfel încât din prima puteţi tipări aproximativ 12.000 pagini alb-negru şi 6500 color.

Imprimantele de acest tip sunt L110, L300, L210, L355, L500, L800. Modelul cel mai simplu costă vreo 700 de lei, dar imprimi cât cu 10 alte imprimante de la concurenţă. Încă nu l-am găsit în oferta magazinelor, dar probabil va apărea în scurt timp. L200 este o multifuncţională (cu scanner flatbed), unele modele au şi conectivitate wifi, iar cel de top, L800, poate lista până la 1800 de fotografii 10×15, se laudă cu viteza de 37 ppm şi utilizează 6 cerneluri diferite.

Seria L o văd mai degrabă pentru birouri care vor să ţină la minim costurile de exploatare. Pentru acasă există gama Expression, nou derivată din vechea gama Stylus.

Imprimantele din această gamă sunt: XP-30, XP-102, XP-202, XP-205, XP-300 şi XP-400. Sunt imprimante sau multifuncţionale, wireless sau nu, touchscreen sau nu, pentru toate gusturile şi bugetele. Utilizează nouă cerneala Claria în cartuşe individuale.

Pentru birouri medii şi mari există gama WorkForce de imprimante cu jet de cerneală. Lumea s-a obişnuit cu tehnologia laser, dar cerneala este mai economică pe termen lung.

Echipamentele din această gamă sunt: WF-2010W, WF-2510WF, WF-2520NF, WF-2530WF şi WF-2540WF. Primul e doar imprimantă, apoi devin multifuncţionale şi capătă de ADF și wireless. Sunt gândite pentru volume între 3000 şi 12.000 de pagini/lună şi au costuri mici de exploatare.

Pentru toate (cred) imprimantele cu jet de cerneală Epson a dezvoltat un sistem de cap de imprimare numit Micro Piezo, care nu mai este considerat consumabil, ci este garantat pe toată durata de viaţă a imprimantei.

Dacă vrei laser, seria AL are multifuncţionale cu toate dotările posibile, inclusiv scoţând foi capsate. Poţi lua doar imprimantă monocrom, dacă asta vrei.

Mie mi-a plăcut foarte mult şi scannerul din imagine, despre care prima oară am crezut că este o imprimantă. Se numeşte GT-S85n şi scanează 25 de pagini A4 pe minut, 50 de pagini dacă sunt față-verso, având senzor dublu de scanare. Se conectează la reţea şi este ideal pentru arhivarea de documente sau scanarea de tot felul de contracte şi hârtii. Orice birou mai mare ar trebui să aibă unul.

Evident, pe lângă acesta există scannere normale din seria Perfection şi WorkForce, în funcţie de gama dorită, plus modelul DS-30 de scanner mobil.

La imprimantele de format mare nu ştiu ce să zic că nu mă pricep aşa bine. Eu am lucrat mai mult cu Roland, OCE şi HP, dar Epson are multe plottere în gamă şi le-am văzut recent într-un stand imens la târgul Digital Sign & Print.

Epson le împarte în sub-game, de exemplu pentru printarea de postere şi fotografii, hărţi, CAD, grafică şi arhitectură şi altele asemenea. Am văzut un model care printează o coală A1 în 28 de secunde, iar rezervoarele de cerneală pentru el au 700 ml fiecare. În această gamă intră seria SureColor şi Stylus Pro.

În funcţie de aplicaţie, cumperi una care foloseşte doar patru culori (dacă tipăreşti, să zicem, formate mari de planuri arhitecturale sau grafice) sau cu până la 11 culori pentru fotografii şi postere perfecte, inclusiv culoare albă.

La proiectoare s-a remarcat un model nou 3D și cu conexiune wireless pentru transmisia de date de la un laptop, de exemplu, iar pentru săli mari și aplicații speciale sunt disponibile proiectoare chiar și cu 10.000 lumeni. Epson e lider de piață pe proiectoare și controlează bine domeniul. Sunt peste 30 de produse diferite, în funcție de tipul de activitate în care doriți să-l utilizați.

Pe langă proiectoare, imprimante și scannere, Epson produce și echipamente pentru diverse industrii, precum înregistratoare de discuri, imprimante de bilete, cupoane, tichete și diverse altele, echipamente pentru baruri si point-of-sale și multe altele. Cine e în domeniu bănuiesc că știa deja asta.

That’s all folks. Le veţi găsi în curând în magazine şi prin distribuitorii Epson. Nu vă uitaţi doar la preţul echipamentului, ci analizaţi şi câtă cerneală primiţi inclusă şi câte pagini tipăriţi cu ea. La un calcul pe 1-2 ani puteţi ieşi în avantaj serios cu Epson.

Am pus toate fotografiile și pliantele pe skydrive.com, că erau prea multe pentru blog.

asus s5507

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus