►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Să vă arăt un desert care mi-a plăcut la Paris. E simplu şi poate fi făcut şi în casă.
Este un carpaccio de ananas caramelizat. Carpaccio înseamnă că ananasul era tăiat în felii foarte subţiri, ca la mezeluri, iar peste multe dintre ele era pus zahăr care apoi era caramelizat prin ardere cu un arzător. Totul era servit cu o cupă de îngheţată de cocos.
A fost foarte bun. L-am mâncat cu lingura, pentru că era foarte uşor să împătureşti în 4 o felie de ananas moale, iar combinaţia cu îngheţată de nucă de cocos merge de minune.
Sunt două dificultăţi pentru a-l face acasă. Trebuie tăiat foarte fin, probabil cu o maşină de feliat mezeluri, iar pentru caramelizarea zahărului îţi trebuie un arzător, recomandat unul de bucătărie, nu o sculă de şantier. Au la Kitchen Shop, dar nu stiu dacă merită cumpărat unul doar pentru atât. Cred că merge şi cu un aprinzător de aragaz cu bricheta în vârf.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
2 comentarii
26/09/2012 la 12:03 PM
Arzatorul il poti folosi pe cel de la creme brulee :P Chiar asta imi aminteste ceva :)
Cred ca ar fi o idee buna daca ai pune si ceva rom pe deasupra ca sa-l flambezi
ioana(Citează)
26/09/2012 la 1:00 PM
daca nu ai rom poti sa pui un pik de benzina :-)
io(Citează)