un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Susțin camerele foto cu Android (azi Nikon S800c)

29 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Am simţit pe net o oarecare confuzie atunci când Nikon a anunţat că o cameră foto de-a lor va rula Android. “Dar ce, este telefon?” păreau că zic site-urile româneşti şi străine.

Până la urmă, orice astfel de dispozitiv are un sistem de operare la bord, doar că de multe ori îi zicem doar “firmware” şi nu-l percepem dincolo de interfaţa de pe ecran. De ce n-ar fi Android? Google n-a gândit acest OS doar pentru telefoane, ci pentru tot felul de dispozitive, la fel cum şi Windows rulează pe pompe de benzină sau bancomate și Linux pe routere.

Ideea unei camere foto cu Android mi se pare genială. Modelul respectiv, Coolpix S800c, face parte din noua generaţie cu wifi şi sharing inclus în cameră. Iar Android-ul este foarte bun la sharing şi wifi, este open-source şi are deja programe complexe pentru accesat Facebook, Dropbox, Twitter, Flickr sau ce-ai mai putea folosi direct în cameră. Avantajul ar fi că poţi fotografia ceva în concediu şi poţi pune imaginea pe Facebook la primul hotspot wifi care-ţi iese în cale, spre bucuria celor de acasă.

Există camere similare, de exemplu Samsung WB150F are wifi şi sharing direct din cameră, dar nu are avantajul complexităţii programelor disponibile pe Android. Nikon nu face un telefon şi nici un dispozitiv complex cu Android. N-ai nevoie de acces la Google Play sau de push email. O simplă interfaţă din care să te poţi conecta la wifi şi din care să poţi lansa apoi Facebook, Flickr, Dropbox, Instagram şi Twitter ar fi suficient.

Toate compactele au nevoie de aşa ceva pentru a le revitaliza gama în fata smartphone-urilor cu senzori din ce în ce mai buni şi capacitate mult mai mare de sharing, dar şi mult mai scumpe la preţ.

Specificațîi Nikon S800c:

  • 10x zoom optic
  • 16 megapixeli
  • ecran OLED
  • poate genera reţea Wifi la care să te conectezi cu alte aparate pentru a prelua fotografiile
  • poate rula aplicaţii Android, dar nu se știe care și dacă poți instala tu ce vrei
  • apare prin septembrie

Costă cam mult, 350 de dolari, dar pentru partea de sharing şi zoom-ul optic mărişor probabil că merită banii. Dacă reuşesc să dau de cineva de la Nikon România (n-am lucrat niciodată cu ei) poate o şi testez.

surse: TechCrunch și Engadget.

asus s5507

    6 comentarii

  1. intrebarea e simplă: de câte ori foloseşti funcţia de sharing over wifi? după ce răspunzi vei realiza că o astfel de cameră e inutilă.

      (Citează)

  2. @vali: ai fi surprins cati oameni vad in vacante ca downloadeaza cu cablul pozele pe un PC ca sa le trimita apoi pe mail sau pe FB…. deh, obsesia de a trimite in timp real ceea ce faci.
    am vazut acum vreo saptamana un hotel cu coada de 3-4 persoane la cele 4 PC-uri. toti puneau poze pe FB…

      (Citează)

  3. aşa au zis şi de alte tehnologii.

      (Citează)

  4. mai, nu stiu, eu povestesc ce am vazut. sunt din principiu impotriva incarcarii aparatelor foto cu tone de gadget-uri si mizerii … dar daca cineva are nevoie de toate functiile astea poate produsul o sa prinda.
    acum doi ani nu intelegeam ce sens are geotagging-ul. anul asta l-am folosit non stop :)

      (Citează)

  5. Bateria, cat tine bateria?

      (Citează)

    • Mi se pare o camera buna pentru diverse tipuri de oameni sau activitati:
      – parinti. Intri in casa, se face sync automat pe wifi
      – echipe de mentenanta sau cei care fac poze pe teren si trebuie sa le trimita aproape in timp real la sediu
      – nunti, concerte. Polaroidul instant va fi inlocuit de “pune pe Facebook instant”
      – concedii

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus