un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Sangria semi-home-made

16 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Îmi place Sangria de când am băut la greu în Spania. Tare şi rece este o plăcere pe vremea asta călduroasă. La origine sangria este făcută din vin cu bucăţi de fructe în el, servit foarte rece, poate şi cu ceva tărie suplimentară adăugată.

Am întrebat acum multă vreme unde pot să beau o sangria bună în Bucureşti. Până acum n-am băut, pentru că majoritatea restauratelor la care am cerut nu aveau în acel moment şi o ţineau de pomană în meniu. Dar se poate face simplu acasă.

De fapt nu chiar simplu, pentru că n-am vrut să cheltui prea mulţi bani pe o sticlă de vin şi am folosit sangria Don Simon, care se găseşte prin Mega Image-urile mari, Carrefour şi alte hipermarketuri. Ţin minte această marcă din Spania, că am luat şi de acolo o sticlă, şi ştiu că-i bună.

Don Simon nu conţine fructe. Aşa că dacă vreţi să faceţi o combinaţie bună, cumpăraţi un măr verde, nişte struguri albi sau roşii, o portocală şi poate şi nişte ananas, tăiaţi-le cubuleţe şi puneţi-le în pahar. Eu am tăiat boabele de struguri în două, că erau mari şi vroiam să se îmbibe de vin, nu doar să se spele în el.

Idea ar fi să turnaţi vinul într-o carafă şi să puneţi peste el bucăţelele de fructe, lăsându-l apoi la frigider sau congelator până când este rece de-ţi îngheaţă creierul, că doar aşa e bună sangria. Dacă nu aveţi carafă, puneţi fructele în pahar şi turnaţi Don Simon peste, dar daţi-le apoi vreo 15 minute înainte de a bea totul. La sfârşit mâncaţi fructele cu gust de vin.

asus s5507

    3 comentarii

  1. În BV eu beam o Sangria bună tot timpul la Bodeguita con Tapas – http://goo.gl/maps/aLvB8 aproape de Republicii. Ultima oara am găsit inchis … Sangria îmbuteliată nu-mi place.

    Cea mia bună sangria am băut evident in Spania. Anul asta mi-a arătat un tip cum se face traditional de spanioli. Bine, sunt multe tipuri/rețete, însă cea mai bună ei zic că e asta de mai jos. Eu am băuti și cu greu m-am oprit, așa bună era:

    – 3 sticle vin spaniol roșu, (sigur merge si cu al nostru demisec sau sec);
    – aprox 300-400 gr zahar;
    – 500-750 ml sprite sau limonada cu CO2, tip fanta lemon;
    – 2 mere verzi, tăiate in cuburi;
    – 1-2 lămâi mari – de la care se rade întâi coaja (partea galbena) ce se introduce în lichid iar restul se taie în cuburi;
    – 2-3 lime-uri – același procedeu ca și la lămâi.
    – 3 portocale – același procedeu ca și la lămâi.
    – si alte extra-uri de fructe, la alegere: banane cuburi, mango … cu căpșuni, ananas mie nu mi-a prea plăcut.
    – 300-400 ml de rom alb.
    – gheață.
    Se amestecă-n bol pănă se dizolvă zahărul.

    pic – http://t.co/PGbiIDqT

      (Citează)

    • Ma sperie gandul ca pui jumatate de kil de zahar acolo. Pana la urma iese doar 10% din cantitatea de lichid, dar tot mi se pare mult, mai ales ca fructele au si ele zahar.

        (Citează)

  2. Una dintre locatiile unde se foloseste Don Simon pentru a prepara Sangria este Arcade Caffe din centrul Vechi al Bucurestiului

    @ Ariel : Limonada sau Sprite-ul fac ca sangria sa fie acidulata, iar ceea ce o sa rezulte din reteta ta o sa fie un tinto de verno, sau ceva pe aproape. Sangria nu trebuie sa fie acidulata si gustul dulce al vinului sa nu fie acoperit de aciditatea citricelor( Daca doresti ceva slab acidulat dar fara legatura cu sangria, incearca Corrido).

    Daca renunti la lime, banane, mango etc si adaugi doar cateva bucati de lamaie, mar, struguri (in mare parte procedand la fel ca autorul blogului) o sa obtii sangria perfecta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus