►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am cumpărat acum ceva vreme programul Juice Defender Ultimate pentru Android, un utilitar care face un management avansat al consumului de putere în ceea ce priveşte conexiunile de date şi poate mări masiv autonomia smartphone-ului.
Juice Defender este unul dintre cele mai avansate programe pe care le-am văzut vreodată, având setări configurabile pentru aproape orice funcţie şi posibilitate. În ciuda explicaţiilor detaliate de sub fiecare opţiune, programul poate fi un pic mai greu de configurat, aşa că mai jos vă spun şi cum l-am configurat eu.
Enumăr întâi câteva dintre funcţiile pe care le poate face, ca să ştiţi cum vă poate ajuta:
Dacă-l laşi de capul lui, Juice Defender are un mod destul de agresiv de management al conexiunilor, activându-le doar când aprinzi ecranul sau periodic din oră în oră. Eu nu pot lucra aşa şi vreau mereu să am conexiunile active, prin urmare folosesc doar vreo 25% din opţiunile sale, însă tot îmi spune că îmi prelungeşte cu 36% autonomia bateriei şi sunt mulţumit de ce am configurat.
Iată în detaliu configuraţia mea. În primul rând, alegeţi următoarele opţiuni:
Noaptea, între orele 1 şi 7, îmi închide toate conexiunile. Atunci dorm. La ora 7 dimineaţa, când se activează automat 3G-ul sau Wifi-ul, se sincronizează emailurile, twitter-ul, facebook-ul, dropbox-ul şi orice altceva folosesc.
Schedules > Night enabled, Start/End 01-07. Nu folosesc opţiunile de airplane mode, silent sau vibrate automat pe perioada nopţii. Dacă aprind ecranul şi deblochez telefonul, conexiunile se pornesc automat sau le pornesc eu manual cu două apăsări de widget
Dacă bateria scade sub 25%, îmi închide conexiunile de date. Asta înseamnă de obicei că sunt pe drum şi telefonul e pe sfârşite, caz în care vreau să păstrez baterie pentru apeluri, că la Twitter şi emailuri pot renunţa o vreme. Dacă am nevoie de ele, pornesc manual conexiunile din widget-ul JD.
Triggers > Battery enabled, Battery threshold 25%, Charger AC
Porneşte conectivitatea atunci când aprind ecranul, după cum vă spuneam.
Triggers > Screen enabled, opţiunea ignore on low battery este dezactivată. Controls pe custom şi nimic bifat (aici aş fi putut alege ce conexiune să deschidă odată cu ecranul, dar setarea custom cu nimic bifat dezactivează de fapt opţiunea şi porneşte orice conexiune disponibilă)
Nu dezactivează conexiunile de date dacă tocmai se transfera ceva, indiferent de alte setări.
Triggers > Traffic enabled, Traffic threshold normal 15 secunde (adică îl taie dacă transferă mai puţin de 10 kB în 15 secunde). Setarea e valabilă doar atunci când conexiunile se taie în funcţie de locaţie sau baterie sau modul de noapte, nu de fiecare dată când nu transferă nimic.
Nu folosesc activarea conexiunilor doar când rulez o anumită aplicaţie. Ar fi prea multe de setat.
Activarea/dezactivarea wifi-ului în funcţie de locaţie (acasă, la muncă etc).
Triggers > Location enabled. Durează vreo 2 săptămâni să înveţe locaţiile cu wifi şi coordonatele lor, dar apoi merge binişor opţiunea. Uneori e deranjant că îmi porneşte wifi-ul la metrou pe conexiunile gratuite Digi, dar nu funcţionează nici o sincronizare până nu introduc parola în browser. Nu necesită GPS pentru asta.
Activarea periodică a conexiunilor pentru eventuale sincronizări şi apoi dezactivarea lor. Folosesc această funcţie doar în anumite momente. Am folosit-o când am mers la un drum lung de 4 ore, că la volan nu mă interesează să primesc instant tweet-urile şi emailurile pentru că oricum nu le citesc când conduc.
Schedules > Schedule enabled, Frequency 30 minute, Duration 1 minut, Controls custom cu wifi şi data selectat. Adică telefonul porneşte automat la fieare 30 de minute conexiunile pentru câte un minut şi, cum programele de Android sunt destul de deştepte, se sincronizează toate în acel interval, ca niște câini flămânzi cărora li se dă de mâncare. De obicei ţin Schedule disabled pentru a dezactiva această funcţie şi o pornesc doar la drumuri lungi. Acest grup de setări este foarte util pe tablete, care de obicei stau degeaba o mare perioadă de timp. Nu are rost să ții wifi-ul lor activat non-stop, ci-l poți seta de exemplu la o frecvență de 2 ore cu 2 minute pentru sincronizări, ca să găsești totul gata atunci cand folosești din când în când tableta.
Schedules > Peak disabled, Weekend disabled. Nu vreau să setez frecvente de sincronizare diferite pentru weekend sau ore de vârf, că eu sunt mereu online.
Controls > Autosync Disabled, că nu vreau să îmi gestioneze telefonul sincronizările, ci las Androidul şi programele să facă asta.
Ţine 3G-ul sau WiFi-ul activate în tot restul timpului (cu dezactivare automată noaptea sau după locaţie sau după baterie pe moarte, cum am zis mai sus)
Controls > Keep enabled data şi wifi fac acest lucru posibil.
Mai jos screenshoturi cu programul meu, că n-am găsit de unde să iau fişierul de backup al configuraţiei.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
18 comentarii
24/08/2012 la 2:29 PM
Sarumana. De cand te astept, ca si eu l-am luat, m-am jucat un pic in el si mi-am prins urechea dreapta. A inceput al meu Desire sa intre intr-un loop de restarturi si nu mai se oprea. Am scos bateria, l-am rezolvat si m-am cumintit. Pana acum :).
cartus(Citează)
24/08/2012 la 3:23 PM
Pacat ca Android-ul by default nu iti permite prin API-uri sa comuti intre 2G/3G…s-ar fi facut si mai mare economie atunci. Se poate face asta in versiuni precum Cyanogen Mod sau AOKP, dar din cate am incercat pana acum nu m-am inteles cu niciuna excelent.
All in all, fain tutorial-ul. O sa incerc si eu configuratia ta, pentru ca pana acum desi am luat pe indelete fiecare setare din modul Advanced si am parcurs toate explicatiile, ceva tot nu se lega si atunci cand plecam de acasa si aveam nevoie de conexiune de date trebuia sa mi-o activez manual. Am rezolvat partial problema dupa ce am activat Peak Time pe intervalul respectiv de timp.
seba18(Citează)
24/08/2012 la 4:15 PM
@seba18: Controls > Keep enabled data si wifi e ce-ti trebuie.
@ipo: la fel. Daca aduni toate setarile folosite, rezulta ca telefonul meu sta, ca si la inceput, conectat la Internet non-stop. Daca vrei sa castigi baterie multa, activezi optiunea ca periodic sa se faca acele conectari (in fiecare ora cate 2 minute, de exemplu) sau sa-ti activeze retelele doar cand aprinzi ecranul, dar pierzi push notifications in timp real, primind tot ce-i nou doar cand pornesti ecranul sau din ora in ora.
Eu folosesc aplicatia ca sa-mi stinga si sa aprinda automat wifi-ul in functie de locatie, asa ca nu-l mai inchid eu manual cand plec pe usa. O folosesc pentru ca noaptea sa nu ma deranjeze telefonul cu sincronizari si sa tina mai mult bateria asa. O folosesc pentru ca in anumite cazuri sa apas un singur buton si aplicatia sa inchida automat totul si sa le deschida periodic, fara sa-mi bat eu capul. Sa taie totul cand bateria e pe duca…
JD zice ca in acest conditii lungeste cu 36% autonomia. Recent am facut si update-ul la Sense 4.1, care imbunatateste viata bateriei, asa ca nu stiu ce sa-ti spun. Stiu doar ca, atunci cand am nevoie sa reziste telefonul cat mai mult, aplicatia asta poate duce la indeplinire acest lucru.
nwradu(Citează)
24/08/2012 la 3:56 PM
Si in conditiile setarilor de mai sus, cat te tine bateria la One X in medie? Ca screenshot-ul cu Droid Maxx e fenomenal.
A, apropo de screenshotul cu graficul bateriei: stie cineva care e diferenta intre estimarea de sus si cea de jos? Adica 4d11h11m9s vs 4d11h12m13s. Cateodata sunt diferite destul de mult si credeam ca sunt time on battery vs estimated time left, dar nu-i asa.
ipo(Citează)
24/08/2012 la 4:07 PM
@ipo: cel de sus e timpul real petrecut pe baterie (scurs de la ultima incarcare). Cel de sub grafic e timpul pentru care sa facut calculul consumului. In secunda imediat urmatoare unui refresh, cele doua valori ar trebui sa coincida (nu stiu daca in 2.3.x aveai optiune de refresh, dar in ICS/JB sigur exista buton pentru refresh, si de fapt timpul de sus nici nu mai e afisat).
seba18(Citează)
24/08/2012 la 5:10 PM
The backup file (JuiceDefender.backup) is stored in the Download folder on your SD card.
Alex(Citează)
24/08/2012 la 6:54 PM
Offtopic:
Salut Radu,
Am tot cautat si trecand in viitorul apropiat la Android as vrea sa te intreb daca nu ai o lista de aplicatii recomandate pentru inceput si/sau pentru un utilizator obisnuit de ICS.
Multumesc
freshprince1980(Citează)
24/08/2012 la 9:38 PM
Eu am instalat de o saptamana aplicatia asta, dar versiunea free. Nici un rezultat n-am obtinut. Chiar as zice ca s-a dus mai repede bateria. E drept ca eu am lasat pe setari default.
@freshprince1980 nu exista asa ceva, fiecare are alte preferinte si nevoi. Adica nu iei o aplicatie si apare nevoia pentru ea. Ai o nevoie si cauti o aplicatie. Cam asa functioneaza. Intrebarea ar trebui sa fie “am nevoie de … stii vreo aplicatie pentru?”
Oricum e plin netu de “top best 10 android app” :)
Parerea mea.
gigi popa(Citează)
24/08/2012 la 10:11 PM
@nwradu: thanks, se pare ca aia era problema intr-adevar.
Mi-am facut curaj si am instalat si versiunea Beta din Google Play, pentru a putea activa Network Mode (2G/3G/4G). Dupa vreo 3 avertismente si 7 confirmari ca s-ar putea sa nu-mi mai porneasca deloc telefonul (asa ca ar fi bine sa am un backup la indemana – done!) si un restart mai tarziu, Juice Defender are acum acces si la tipul conexiunii folosite, astfel ca trece automat in 2G mode daca e WiFi-ul conectat sau display-ul oprit, iar in rest comuta pe 3G ceea ce e perfect pentru mine.
Asta ma scuteste de o grija in plus (mai treceam manual pe 2G pentru a economisi baterie) si abia astept sa vad cum o sa se reflecte in autonomia telefonului.
PS: din tab-ul Status, sub Notification, activati “graphical”. Ofera informatii mult mai intuitive in bara de notificari despre starea fiecarei conexiuni in parte: http://img37.imageshack.us/img37/1433/screenshot2012082422060.png
seba18(Citează)
25/08/2012 la 11:39 AM
Cu root?
nwradu(Citează)
25/08/2012 la 1:38 PM
Da, am uitat sa precizez :D Uite, poate in sfarsit un motiv bun si pentru tine sa iti root-ezi telefonul :))
seba18(Citează)
07/09/2012 la 12:59 AM
Si care era autonomia telefonului tau inainte de a folosi programelul ???
Vlad(Citează)
07/09/2012 la 8:30 AM
DUpa cum spuneam, folosesc functiile zdravene ale programului pentru cazuri speciale, in rest imi creste cu vreo 20% dupa spusele proprii.
nwradu(Citează)
07/02/2013 la 1:00 PM
Am Sony Xperia cu Android 4.0.4 si tot ce face Juice pot seta din meniul telefonului .
mihai(Citează)
07/02/2013 la 1:20 PM
Ia da-mi niste screenshot-uri cu tot ce poti seta din Xperia ca în JD.
nwradu(Citează)
08/02/2013 la 12:03 PM
Pentru “nwradu” 1.nu asa se cere ; 2.cauta cu google e simplu si rapid ; 3.te scuz nu sunt suparat …
mihai(Citează)
05/03/2014 la 7:12 PM
Te salut radu,in legatura cu setarile pt juice defender,am urmarit setarile in special pt pornirea automata a wifi cand deschid tel,ceea ce nu se intampla,la oprirea lui se deconecteaza frumos dar la pornirea ecranului nu,parca se porneste cateodata dar dupa f mult timp,te rog ajuta-ma,doar asta,sa-mi porneasca wifi automat,multumesc anticipat
ovidiu(Citează)
05/03/2014 la 8:58 PM
Nu pot, probabil așa lucrează telefonul tău.
nwradu(Citează)