un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Test de angajare la Cărturești

30 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Uite un paradox despre Cărturești: dau salarii de 800 de lei pentru job full-time de vânzător, nu tocmai uşor. Nu suma mă miră, că nah, vânzarea de carte sau muzică nu merge strălucit în România, dar fix în acest domeniu văd o problemă. Într-o țară cu mulți picați la bac și cultură generală minimă, ce te faci când la angajare le ceri să dea un text de cultura generală?

ok, pe mine de data asta m-au chemat la test. gen: numește câte 3 filme de-ale lu woody allen, hitchcock; 3 scriitori români contemporani; 5 scriitori străini geniali; ultima carte citită + o recomandare; cine e van gogh, nigel kennedy; unește formația cu albumul potrivit etc.

Vă întreb pe voi, e normal să ceri scriitori contemporani şi cine e Nigel Kennedy, dar să dai salariul minim pe economie?

via Voroncas

Apropo de Carturesti, eu sunt mare fan al celorlalte produse pe care le au acolo dincolo de liniile lor tradiţionale de business. Tot felul de dulceţuri, cafea, ceai, căni frumoase şi alte obiecte pe care le-aş cumpăra cu mare plăcere, dacă aş avea bani de ele.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Nu vad relevanta testului cu functia de vanzator , mai bine ii dadea ceva de matematica (sa stie sa calculeze rest ) si eventual ceva de atentie …

    800 de lei e o mizerie de salariu ce in bucuresti nu acopera nici cheltuielile lunare (intretinere , lumina , cablu , telefon ) nu mai zic de o chirie …

      (Citează)

    • @Linux: vanzatorul care stie doar sa dea rest e in magazinele vechi, unde tu intri, stii ce vrei si ceri sa-ti puna aia in punga.
      Vanzarea moderna, mai ales pe domeniu de carti, muzica, IT si din astea, se face cand intri in magazin sa iei X si pleci si cu Y, Z, W produse pe care nu stiai ca ti le doresti, dar te-a convins vanzatorul de asta si ti-a deschis ochii referitor la cat de ignorant erai ca ai trait fara ele pana acum. Vanzarea de genul acesta se plateste insa bine sau prin comisioane de vanzare.

        (Citează)

  2. Asa fac si alte firme, nici o grija. Vor sa fi super-specialist in nu stiu ce domeniu, sa cunosti minim 3 limbi straine la nivel avansat, opeare PC, Office, Photoshop, Autocad, Oracle, instalare de servere. In plus trebuie sa ai carnet de conducere pt mai multe categorii, sa tastezi 200 cuvinte/minut, sa arati bine si sa ai sub 30 ani.

    Daca poti sa faci curat in firma si sa duci gunoiul, e un plus. E de apreciat si daca stii sa schimbi garnituri la baie, daca desfunzi o scurgere infundata si daca esti si un electrician priceput.

    Iar la final vine faza cu salariu. Aici angajatorul incepe sa tuseasca: AA, hm, hm, salariu, ce e aia salariu, aaa, DA, mai vreti si salariu? nu va ajunge ca v-am bagat in seama? ei bine, ce ziceti de slariu minim pe economie?

      (Citează)

  3. “Vă întreb pe voi, e normal să ceri scriitori contemporani şi cine e Nigel Kennedy, dar să dai salariul minim pe economie?”

    E anormal. La salariul asta jalnic sa zica bogdaproste ca se deranjeaza aia sa vina la interviu.

    De asemenea e anormal ca mai sunt salarii asa mizerabile intr-o tara cica europeana. Europeana, my ass.

      (Citează)

  4. Bine zici in incheiere: “Daca as avea bani de ele”. Sunt de aceeasi parere. Sunt lucruri foarte faine acolo, dar trebuie sa fii mare sef ca sa ai bani de toate cate ti-ai dori sa iei. Cand un carnetel de notite costa de la 60 lei in sus, te uiti la el, il rasfoiesti si apoi il pui la loc pe raft:D

      (Citează)

  5. probabil merg pe ideea ca daca ai un bagaj solid de cunostinte generale esti prost si trebuie sa fi pedepsit cu un salariu de mizerie.daca asculti ceva salam si ai lant da aur atunci da,ai valoare!acum ca am aflat ce salarii de mizerie ofera angajatilor am sa evit pe viitor sa cumpar de la ei.nu pot incuraja un asa sclavagism modern de dragul profitului.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus