un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Nu mai pleacă nici Antonescu

26 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Update: a dezmințit cele de mai jos, rămâne cum s-a declarat prima oară. LINK.

În caz că vă întrebați dacă se mai ține Crin Antonescu de promisiunea de a se retrage din politică în caz că nu e demis Băsescu, e la fel ca atunci când Ponta a declarat ca demisioneaza dacă se dovedește că a plagiat, dar de fapt n-au înteles bine ziariștii spanioli interviul dat de el in engleză care s-a dovedit a fi română.

N-am facut o promisiune, ca nu datoram nimanui. Am spus pur si simplu domnului Basescu ca inteleg ca dupa referendumul acesta nu o sa mai fim impreuna, ori pleaca dansul ori plec eu (…) Cand am vazut, totusi, cat de mult sunt interesati partiazanii domnului Basescu, parca mai mult chiar decat de ramanerea domniei sale, daca plec eu, dar nu cumva ma razgandesc eu, sigur ca am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire sa raman, ca vad ca asta le place si vreau si eu sa le fac anumite bucurii, dar, dupa aceea, chiar dupa introducerea conditiei de cvorum, am spus, da, chiar si asa, e in regula, daca nu se strang 9 milioane de oameni sa se pronunte asupra acestei chestiuni sau daca ia mai multe voturi Traian Basescu, am plecat si ma duc invartindu-ma. A survenit acum si acest element care da peste cap orice conditie de competitie electorala, in care domnul Basescu striga: fugiti, fugiti de la urne. Evident ca nu mai sunt legat de niciun angajament si de niciun ramasag”, a spus Antonescu.

via Hotnews

asus s5507

    28 comentarii

  1. Inregistrarile cu declaratia lui Cr(et)in a fost un fals ordinar. Se vede pixelul albastru…Eu cred ca dormea la ora aia si nu stia ce vorbeste, ori era baut!

      (Citează)

  2. cineva de aici chiar credea că Antonescu va demisiona ? (ce altceva ar putea face cu viața lui?)

      (Citează)

  3. Esti complet depasit…

    A zis acum jumatate de ora in fata a 40000 de oameni ca ori pleaca basescu, ori pleaca el…

    Mai deschide televizorul ca sa stii pe ce planeta traiesti…nu citi doar de pe net niste cuvinte scrise de unii mai mult sau mai putin subiective.

      (Citează)

  4. Stati linistiti. Nu se deranjeaza sa plece din politica niciunul. Oricum. Nu ma duc la vot. Sa faca ce-or vrea. Hai sitcir, politicienilor!

      (Citează)

  5. cei care nu merg la vot il sustin pe basescu si il doresc in continuare pe basescu ca presedinte

      (Citează)

  6. @fan barca: dar referendumul nu este pentru sustinerea lui Basescu. Nu se pune problema asa. Unii da, il sustin si e dreptul lor sa il sustina in orice fel le permite legea. Ceilalti nu sustin actiunea “sa fortam un referendum sa preluam puterea” sau, in cel mai bun caz pentru USL, nu le pasa.

    E o discutie mai lunga. Sunt destule tari unde ideea asta este chiar reglementata. In unele chiar exista diferentiere intre referendumurile de abrogare si adoptare, in sensul de procent din numarul de votanti (50% pentru abrogare, cand exista).

      (Citează)

  7. @nashu_mare: imi insulti inteligenta si prefer sa inchei acest subiect acum

      (Citează)

  8. Cum ti-o insult? Eu dau exemplul Italiei.

      (Citează)

    • La ora la care Crin dezmintea aceste declaratii eu eram la film, articolul fiind scris dimineata, pe baza declaratiei din acel moment. A fost si la TV :P

        (Citează)

  9. Nashu-le, citeste articolul acesta si mai ales partea cu CCR vs. Comisia de la Venetia si vei intelege poate:
    http://www.finantistii.ro/actualitate/slalomul-ccr-printre-capcanele-politicienilor-73871

      (Citează)

  10. Legat de Crin: parerea mea e ca ar trebui sa-si dea demisia doar daca majoritatea voteaza NU, nu si daca e invalidat referendumul iar majoritatea a votat DA. In acest ultim caz lupta impotriva lui Baselu trebuie continuata si nu vad pe altcineva de la PNL sa poata face asta suficient de bine. Iar PSD-ul nu ma intereseaza.

      (Citează)

    • “Legat de Crin: parerea mea e ca ar trebui sa-si dea demisia doar daca majoritatea voteaza NU, nu si daca e invalidat referendumul iar majoritatea a votat DA.”

      Parerea mea e ca trebuia sa taca din gura atunci si sa nu declare nimic. Dar daca tot a zis-o si a zis-o cu “orice situatie”, nu doar la “NU”…

        (Citează)

  11. @thundermar, stiu bla-bla-ul. Cunosc inclusiv poezia ca doar noi si rusii avem conditie de validare. E un fals.

    Uite o statistica: http://www.cogitus.ro/politica/referendum-in-stil-rusesc-si-un-alt-fel-de-frauda

    Si sursa ei: http://direct-democracy-navigator.org/countries?page=2

      (Citează)

  12. Tu ai citit cu atentie articolul din link-ul tau ? Nu stiam poezia respectiva dar statistica din link-ul tau practic o confirma: Pragul respectiv e doar la cateva state fost comuniste + Portugalia. Nu cred ca asta iti sustine ideea !!

      (Citează)

  13. Referendumul este fix despre Basescu. Daca este validat, si majoritatea voteaza demiterea ai posibilitatea ca in toamna sa votezi pe altcineva MRU, Udrea, Oprescu, Antonescu, Ponta sau cine o mai candida.
    Toate prostiile astea au aparut la noi din cauza diferentei de durata a mandatului intre parlament si presedinte. Daca Base pleca in toamna, odata cu parlamentul acum nu il mai suspenda nimeni.
    Iar legat de cvorum…sa fim seriosi e o prostie sa ii incluzi automat pe cei neinteresati de partea cuiva. Chiar in link-ul de mai sus se mentiona ca in Elvetia prezenta e undeva la 20%, si deciziile se iau de aia 20%.

      (Citează)

  14. Te invit frumos sa il mai citesti o data. Sau poate ar trebui sa definesti ce inseamna “fosta comunista”. Italia este “Fosta comunista”? http://direct-democracy-navigator.org/legal_designs/278

      (Citează)

  15. @alex:

    Elvetia are 5000 (exagerez dar nu cu mult) de referendumuri pe an, cu intrebari diverse, de la legalizarea casatoriiilor gay pana la culoarea parului senatorilor. Oamenii aia abuzeaza de sistemul asta prin traditie si nu sunt un exemplu de “pana si Elvetia”, ei fiind de fapt o exceptie.

      (Citează)

  16. @alex:

    Ah, uitasem sa zic, in principiu, iti dau dreptate, diferenta de lungime a mandatelor nu este pentru Romania si creeaza perioade de coabitare din principiu. Insa, suspendarea s-a intamplat in “timpul regulamentar” al celui de-al doilea mandat parlamentar, nu celui de-al treilea.

      (Citează)

    • Elvetia are sistemul cel mai bun. Tara mica si bogata permite organizarea de referendumuri dese, ceea ce e ok. Din pacate, asta se poate aplica doar la tari mici.

        (Citează)

  17. Dubla masura. Dubla masura folosita-n politica. Extrem de scrupulosi cu Crin, care-si joaca viitorul politic, chit ca referendumul n-are nicio legatura cu el. Atat de scrupulosi incat la cele mai mici zvonuri care nu si-ar mai mentine promisiunea, incat scriem articolul. In schimb nu sanctionam schimbarile de la o zi la alta ale presedintelui suspendat. Poate ne-om fi obisnuit cu ele, poate au devenit o normalitate. Dar sa le ceri unor oameni sa nu mearga la vot, doar pentru a-ti mentine scaunul, mi se pare cel mai jegos lucru posibil. Faptul ca Lazaroiu, un bugetar slinos, ma insultat atat pe mine, cat si pe toti cei ce se vor prezenta duminica la referendum, declarand ca armate de zombi vor iesi duminica la vot, nu starneste nicio reactie, nu se scrie niciun articol.

    Sper ca-n cazul in care basescu se va intoarce intr-un fel sau altu’ la cotroceni, Crin sa se tina de cuvant. Astfel vom avea dovada, desi prea tarziu si fara a mai conta prea mult, ca spre deosebire de idolul celor ce vor sta duminica acasa, Crin e un om de cuvant.

      (Citează)

  18. Mda, inca’s adormit. Revin cu mici corecturi, am citit comentariu abia dupa ce l-am postat “ncat la cele mai mici zvonuri CA nu si-ar mai mentine promisiunea”, si evident acel “m-a” insultat.

      (Citează)

  19. E greu sa strangi 9000000 de voturi pentru suspendare. Eu o sa votez (pe cine mai intereseaza astazi secretul votului?) si o sa sper. La invalidare Antonescu pleaca. O sa-mi para rau dar o sa demonstreze ca inca mai exista oameni care se tin de cuvant. Basescu o sa se intoarca la Cotroceni, motiv de orgasme intelectuale pentru sustinatori, o sa ciuruiasca si o sa termine cu deja intrata in folclor “MUIE TI-AM SPUS”.
    PS. Uitasem, o sa urmeaza modernizarea statului. Sa vina licuriciul mare sa presteze.

      (Citează)

  20. @ Nashu: link-ul respectiv este pentru un caz special de referendum in Italia – cel pentru abrogarea unei legi. Daca te uiti in tabelul din articol vei vedea ca referendumul in Italia, ca regula generala, nu are limita de participare.

    Ai putea intra in politica si tu (daca nu cumva esti deja). Stii foarte bine sa intorci din vorbe in favoarea ta un lucru care e foarte clar in dezavantajul tau.

      (Citează)

  21. De abrogare/demitere este cazul si aici.

    Scuze, nu am timp de mai multe discutii. Ne-au chemat la partid. Discutam despre beneficii. La voi cum e, va aduceti apa de acasa sau va dau ei?

      (Citează)

  22. Abrogarea unei legi = demiterea presedintelui !! E buna asta !! Oricum in Italia presedintele e ales de parlament deci nu poate fi demis prin referendum. Alte directive de la B si B mai ai ?

      (Citează)

  23. 1. respectivul referendum este in continuare… un referendum. Si alte tari au diferite tipuri de referendumuri, unele cu conditie de cvorum, unele nu. Si nu sunt doar tarile foste comuniste (vezi discutia cu Comisia de la Venetia). Ce e ilogic aici?

    2 “abrogare” este sinonim cu desfiintare, abolire, contramandare, revocare. Da, se refera la o lege dar logica de a intrerupe un status quo printr-un vot popular ramane. Este vorba de logica din spatele unui tip de “intoarcere la popor”. Altfel, fiecare tara din Uniunea Europeana are legile ei unice. Spiritul ramane.

    3. observ ca atacul la persoana este un argument mai bun pentru tine decat aprecierile logice.

      (Citează)

  24. Ce-mi place mie e că democraÈ›ia asta aparentă în care trăim e atât de prost înteleasă de mulÈ›i. Chiar si simpla expunere cu argumentare a unor idei, dacă nu e în ton cu linia proprie a persoanei ce are o părere opusă gata, te include automat în categoria “membru de partid” È™i alte neologisme cretine.

    O sa vedem procentajul de prezenta, rezultatele votului, demersurile viitoare ale faimosului Parlament si cine mai stie ce va urma.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus