un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Europenii dau banii? Ei conduc România

14 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Victor Ponta s-a dus la Bruxelles şi s-a întors puţin şifonat de acolo. De la viol. Nu i-au dat răgaz să se dezbrace cu grijă, ci i-au tras-o direct.

Lista de măsuri (sunt mai jos) pe care Comisia Europeană cere urgent României să le adopte şi să le respecte în continuare arată unde este de fapt puterea în zilele noastre. S-a terminat cu forţa armelor şi dimensiunea armatelor, acum lumea fiind condusă de puterea economică. Cine are banul, decide şi pentru alţii.

Ne obligă să le punem în practică? Nu, că doar România e stat suveran, independent şi putem face ce vrem. Ne vom bate cu pumnul in piept aici, cum a făcut ieri Crin Antonescu în conferința de presă. Le vom pune în practică? Bineînţeles, dar mai în scârbă așa!

Europa ne dă bani. “Vrei în Schengen? Da. Vrei drept de muncă în diverse tari? Da. Vrei fonduri europene pentru tot felul de lucrări şi modernizări? Da. Vrei împrumuturi FMI, investiții străine, infuzie de capital când devine situația nasoală? Da, da și da! Atunci fă ce-ţi zicem noi, că de la noi vin milioanele de euro”. Iar oricine ajunge la putere, indiferent de partid, vrea să fure. De unde se fură cel mai bine? Păi tot din banii europeni, că de asta diverşi politicieni şi soţiile/rudele lor sunt cercetaţi pentru fraude. Nu te poţi certa cu cine-ţi dă banul.

Poate din acest motiv, la 70 de ani după ce Germania a fost crunt învinsă într-un război gigantic, este din nou la conducerea Europei. Iar acum n-a mai cucerit-o prin invazie, n-a mişcat un singur tanc, n-a murit nimeni, ci au făcut-o prin bani, muncă şi economie puternică. Singurii nemţi care au pus piciorul pe teritoriul altor ţări au fost turiştii. Şi nu doar că a cucerit Europa, dar majoritatea naţiunilor ei se roagă ca Germania să reziste în continuare şi să devină şi mai tare pe poziţie, așa cum și noi ne rugăm de turiștii nemți să treacă și pe aici.

S-a văzut acum şi cine ne-a cucerit pe noi. A venit CE şi ne-a impus să facem exact ceea ce s-a stricat recent. Nici PDL-ul cu Băsescu în frunte n-a fost în stare să scoată o listă mai bună de cereri decât cea formulată de Bruxelles ca o concluzie oficială a problemelor pe care le întâmpină acum ţara noastră. Mie mi-e rușine că vine CE și ne acuză pe față de corupție și intenții mârșave, așa cum face prin numerele 8 și 9, care observați că nu se referă la “greșeli” ce trebuie corectate, ci sunt atenționări în toată regula la modul “i see what you did there”.

Ah, și mă deranjează că USL-ul tot o ţine pe aia cu “tot ce-am făcut a fost democratic şi constituţional, prin decizia Parlamentului”. Doar că şi românii şi străinii sunt capabili să vadă dincolo de corectitudinea tehnică a procedurii de luare a unei decizii şi să judece corectitudinea morală a motivelor din spatele ei.

  1. Reinstaurarea atribuţiilor Curţii Constituţionale de a verifica inclusiv constituţionalitatea deciziilor adoptate de Parlament: abrogarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 38
  2. Reinstaurarea regulii majorităţii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistraţi pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41
  3. Renunţarea la folosirea de ordonanţe de urgenţă în cazul unor decizii care afectează statutul instituţiilor fundamentale ale statului ori Constituţia şi în situaţii care nu prezintă urgenţă
  4. Evitarea utilizării publicării selective în Monitorul Oficial pentru a urmări scopuri politice şi mai ales pentru a evita decizii judiciare.
  5. Conformarea imediată în faţa tuturor deciziilor Curţii Constituţionale.
  6. Angajamentul autorităţilor publice de a respecta independența sistemului judiciar şi evitarea criticării acestor decizii judiciare.
  7. Numirea unui Avocat al Poporului care să se bucure de sprijinul majorităţii partidelor politice, printr-un proces de numire transparent şi obiectiv
  8. Nicio numire în posturile de procuror general şi procuror-sef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub actuala preşedinţie: proceduri publice şi transparente şi liste deschise pentru oricine, selecţii bazate pe criterii de profesionalism şi integritate şi de palmares în domeniul luptei anti-coruptie.
  9. Nicio graţiere prezidenţială în cursul actualei preşedinţii
  10. Numirea unor miniştri împotriva cărora să nu fi fost formulate decizii că nu respecta criteriile de integritate. Obligaţia celor care nu respecta aceste criterii să părăsească posturile.
  11. Demisia membrilor Parlamentului care au primit decizii finale privind incompatibilitatea, conflictul de interese sau corupţie la nivel înalt.
asus s5507

    9 comentarii

  1. Eu ti-am mai zis tie sa nu te apuci sa comentezi despre politica…

    Deci lista aia pe care ai pus-o tu aici, era o lista de intrebari de la Barroso pentru Ponta…in nici un caz o lista de ordine.

    http://www.youtube.com/watch?v=RBIIT8qtbjw&feature=share

    http://www.youtube.com/watch?v=3MKj5r_-5kE

      (Citează)

  2. @fan barca, cum adica sa nu comenteze? are o opinie si si-o expune.

      (Citează)

  3. Exact aceeasi senzatie cu umilinta uriasa pe care si-a luat-o Ponta la Bruxelles am avut-o si eu. Am mai vazut si intalnirea (inceputul) dintre Corlatean si dna comisar european (nu imi amintesc numele). Niciun zambet protocolar, o scarba afisata fara nicio retinere, dureros.
    De aia il inteleg oarecum pe Ponta, ajunge acasa, il ustura sufeltul (si poate si altceva), ajunge la Antena 3, se mai relaxeaza si incepe sa injure de frustrare. De inteles ca om, de neacceptat pentru un prim-ministru.
    Dupa mine, este foarte bine ca Europa intervine. Noi si-ai nostri NU avem capacitatea de tine un drum drept. Mânăreala, “pragmatismul” de 2 bani, lipsa de onoare si viziune sunt foarte apreciate pe aicişa. Încă.

      (Citează)

  4. gigi22. mi-a placut. in special “inca”-ul. e bine sa ramanem optimisti.

      (Citează)

  5. Este timpul sa contientizam ceva: pe vremea pdl-ului am fost furati, batjocoriti, crescuti cu tva, salarii micsorate, sali de sport aiurea si lista poate continua.
    Acum, in numai 2 luni s-a schimbat totul: IN RAU!!!
    Va spun sincer: mi s-a facut FRICA!!! Frica de ce au putut sa faca usl-ul in numai 2 luni!. Si ce e si mai trist e ca artizanul e un securist: motanul voiculescu-felix.
    Sper sa ne trezim odata!

      (Citează)

  6. @Catutzi, bun PDL cu base e rau, USL si mai rau in opinia ta, atunci cine e bun? Si nu imi spune de MRU ca si el e un securist, ca si Felix, ca si Basescu, ca si Voicu(Catalin) si ca multi altii.

      (Citează)

  7. Problema e ca aceleasi marsaverii le-a facut si PDL-ul , au guvernant numai prin ordonante de urgenta , au cumparat curtea constitutionala , etc , doar ca le-au facut un pic mai voalat si nu atat de condensat cum le-a facut USL-ul .

    USL-ul uita ca eu fost votati nu pentru ca poporul cred in ei , ci din ura pentru ailalti … si si-au cam luat-o in cap grav de tot .

    Am nevoie de o solutie alternativa la vot din pacare am ramas ca americanii cu 2 partide unde alegi ori cu ala , ori cu ala …

    ps : Dan Diaconescu nu e o solutie desi vad ca sunt o gramada MARE de retardati mental , in mare parte de la sate , dar si din comune ca Bucuresti , Piatra Neamt , etc unde au votat la greu ….

    Daca M R Ungureanu nu ar fi fost afiliat PDL si sunt papucului lui Blaga , Udrea corigenta la mare Anastase …. ar fi fost ceva .

    Sper sa mai pot in 2-3 ani pana in rezolv una alta sa mai pot sa plec din tara …

      (Citează)

  8. @alex: pe nimeni.
    dar nici sa stau si sa fiu partas la ce face usl. stiu ca votand impotriva demiterii la ref. nu voi face altceva decat sa prelungesc luptele dintre usl si basescu.
    basescu oricum mai are 2 ani. antenescu a zis ca se retrage daca revine baselu’; ponta oricum are o gramada de pietre de gat si e inevitabil sa-si dea demisia.
    asadar, cu un vot ptr base, putem scapa de toti. daca vom mai supravietui pana atunci.
    fiecare face cum ii dicteaza constiinta, si nu latrina3

      (Citează)

  9. Offtopic, una clasica:
    A tourist is asked by the officer in passport control at Athens airport:’What is your nationality?’ He replies: ‘German.’The officer then asks: ‘Occupation?’ The tourist replies: ‘No, only visiting.’

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus