►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Un articol găsit prin Flipboard (super-aplicație pentru a descoperi tot felul de lucruri interesante) vorbeşte despre cafea rece, niciodată fiartă. Autorul spune că are un alt gust faţă de cea făcută prin metoda tradiţională. Şi nu, nu foloseşte apă fierbinte ca apoi să o lase să se răcească, ci nu o încălzeşte niciodată.
Căldura potenţează gustul oricărui aliment, dar în cazul cafelei potenţează şi senzaţia de amar, aşa că o metodă de a ocoli acest neajuns este să nu foloseşti niciodată apă fierbinte. Pe scurt, cafeaua măcinată este turnată într-o presă franceză împreună cu apă la temperatura camerei, amestecată cu linguriţă pentru a transfera cât mai multă aromă din cafea în apă, apoi lăsată 24 de ore. Ulterior o presează şi o filtrează, apoi o diluează suplimentar cu apă.
Probabil cea mai bună dovadă că are alt gust este recomandarea de la final: adăugă sare în cafea! În mod normal pui zahăr, pentru că apa fierbinte scoate şi aroma amară a cafelei, dar aici nu e nevoie de zahăr, ci de sare. Detalii, imagini şi explicaţii pe AmericasTestKitchenFeed.com
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
Alătură-te discuției, lasă un mesaj