►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Doru Panaitescu, al cărui renume de gurmand este întrecut doar de cel de iubitor şi fotograf talentat de păsări, îmi face poftă de mâncare deschizând o serie de posturi pe blogul său despre unde se mănâncă bine arăbeşte în Bucureşti. Puteţi citi primul post pe marketeer.ro, unde deja recomanda câteva restaurante bune. Dacă ar da şi mai multe detalii despre ce preparate recomandă…
Este episodul 1, aşa că mai citiţi şi altădată. Iar apoi poate trece la bucătărie chinezească, eu încă fiind în căutarea unor restaurante chinezești mai bune.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
5 comentarii
29/05/2012 la 11:43 AM
iti zic eu, tot aici o sa papi chinezeste mai bine. sa nu uiti sa imi trimit bugetul ala, sa stiu ce sa caut :)
stefan(Citează)
29/05/2012 la 12:44 PM
Sunt de accord cu Stefan: cea mai buna mancare chinezeasca am mancat-o in Franta: intai la Nantes ai apoi la Strasbourg am bele locuri aveau in comun faptul ca nu trebuia sa te uiti la decoruri insa mancarea a fost divina. La Strasbourg am intrat in restaurant unde ne-a intampinat patronul, care e din regiuena Hong Kongului si care l-a salutat pe socrul meu spunandu-i pe nume si intrebandu-l daca bea acelasi vin ca de obicei, in conditiile in care nu mai fusesera in restaurantul ala de vreo 10 ani. Iar mancarea nu s-a comparat cu nimic de pana acum, socrul spunand ca se asemana cel mai mult cu ce mancase in China si ca acolo isi ducea mereu colegii asiatici care apreciau.
Dar divaghez, ideea e ca mancarea chinezeasca difera in functie de regiunea de origine a bucatarului destul de mult. La asta se mai adauga si faptul ca ei dilueaza mult retetele pentru gusturile noastre delicate. Ce imi povestesc colegii despre mancarea din China nu prea seamana cu ce avem noi aici si nu stiu daca ti-ar placea.
Incearca coreana sau japoneza. Mancarea coreana are o componenta de convivialitate foarte puternica, mancarea se imparte cu toti cei la masa, dar este foarte picanta.
ioana(Citează)
29/05/2012 la 12:57 PM
Tot mancarea de la mama de acasa e mai buna.
Andrada(Citează)
29/05/2012 la 1:07 PM
@ioana: mancarea coreana e preferata mea! am pana si o carticica cu cele mai bun restaurante coreene din Paris, incerc sa le fac pe toate. Nu sunt toate picante, doar majoritatea :)))
E adevarat ca partea cu “impartitul cu ceilalti” e f misto, nimic nu se compara cu un barbecu corean in mijlocul mesei asociat cu multe multe farfurii cu varza (kimchi), lotus, cartofi dulci si alte legume ciudate. Sau un bibimbap bine facut…
drooooling…..
stefan(Citează)
29/05/2012 la 1:53 PM
Stefan, dar esti de accord ca nu toti vor aprecia kimchi, varza aceea murata si picanta sau bibimbap, orezul amestecat cu legume, mai ales daca pui sosul acela. Eu am mancat intr-un restaurant din Praga, un coleg de-al meu fiind insurat cu o coreanca, a stiut unde sa ne duca in team building si ne-a explicat cum se procedeaza. Barbecue ul ala e genial, cu plita incinsa pe masa. Asa ca stiu ce sa-ti recomand in Praga singur nu cred ca ai intra, nu e asa atragator dar inauntru e the real thing.
In Bucuresti era tot un japonezo-corean (parca Tokyo ii zicea?) care cica era bun. in geenral partea de japonez e doar de marketing, sushi vinde mai bine decat kimchi se pare :P
ioana(Citează)