un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Review Plantronics Calisto 835

14 May 2012  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Calisto 835 de la Plantronics este un sistem de conferinţă, adică un dispozitiv care include şi boxe şi microfon şi prin care discuţi telefonic sau online cu alt persoane fără a fi nevoie să ţii în mână vreun telefon sau microfon.

Ştiţi cu toţii sistemul, l-aţi văzut în filme, când o cameră întreagă plină de oameni vorbeşte normal, dar aparatul de pe masă îi aude foarte bine şi le transmite mai departe vocile. Aţi încercat şi voi să faceţi asta cu telefonul de birou sau cu smartphone-ul din buzunar, dar n-a mers la fel de bine, că trebuia să ţipaţi în el sau poate că difuzorul nu se auzea foarte bine.

Există echipamente specializate pentru conferinţe (mare surpriză). Plantronics, un producător de mare renume în domeniul căştilor şi microfoanelor, are unele dintre cele mai bune şi le vinde prin site-ul casti.ro. Calisto 835 este vârful de gamă al aparatelor destinate, aş spune eu, pentru o singură persoană sau o cameră mică. E genul de aparat pe care un director şi-l pune pe birou sau pe masa de sedințe ca să vorbească o grămadă la telefon fără să ţină vreun aparat în mână sau la ureche.



Calisto 835 oferă cea mai largă gamă de conexiuni posibile. Se poate conecta la:

  • o linie telefonică normală, prin conector RJ-11
  • un telefon mobil, prin bluetooth
  • la calculator, prin mini-USB

Mai mult, include chiar el un microfon suplimentar, cu clemă de prindere pentru haină, astfel încât să poţi umbla mai departe prin cameră fără să-ţi întrerupi discursul. Acest microfon se încarcă de la unitatea mare printr-un dock special, iar unitatea mare, că veni vorba, se alimentează de la priză sau prin USB de la calculator.

Unitatea în sine include un ecran mărişor, iluminat, precum şi o tastatură cu butoane capacitive, uşor de apăsat, din nou iluminate în funcţie de situaţie.Există două butoane contextuale sub ecran, acţionând diverse funcţii accesibile în funcţie de situaţie, două pentru volum, două pentru navigat prin meniu, împreună cu o tastă OK, tastatură numerică standard precum şi butoane de oprit apelul, de Mute şi de transfer pe un dispozitiv mobil.

Configurarea este foarte simplă. Din lipsă de dotări nu l-am testat pe o linie fixă analogică, dar un telefon mobil a fost foarte uşor de conectat prin bluetooth, transferând apoi apelurile prin Calisto. Poţi inclusiv să formezi de pe tastatura acestuia.

USB-ul îl conectează foarte uşor la calculator. Am înfipt un cablu în Calisto, Windows 7 a detectat imediat tipul dispozitivului şi asta a fost tot. Am mai modificat în Skype şi Yahoo Messenger partea audio, trecând difuzoarele şi microfonul pe Calisto 835 în loc de cele mari ale calculatorului. O conversaţie pe Skype s-a desfăşurat fără probleme, calitatea audio fiind bună şi la transmisie şi la recepţie.

Calitatea sunetului este, desigur, un aspect important. Observaţi din imagini ca aparatul dispune de un difuzor destul de mare sub el, pe unde “iese” sunetul. Acesta nu redă perfect vocea umană, fiind un pic “înfundat”, dar nu te poţi aştepta ca un difuzor atât de mic să fie şi de fidelitate. Pentru apeluri, este suficient de bun. Aș fi preferat  să ofere un volum mai mare, limita lui maximă fiind o cameră cam de 5 x 5 metri.

Microfonul transmite bine vocea. Dacă vrei să vorbeşti chiar în şoaptă sau de la distanţă mare, poţi să scoţi din aparat microfonul wireless şi să ţi-l prinzi de cămaşă, acesta funcţionând direct, fără alte setări necesare.

Ecranul este suficient de mare pentru a fi uşor de citit. Meniul este uşor de accesat, iar opţiunile sunt cele de bază, adică registrul de apeluri, numere favorite, meniul bluetooth şi meniul de configurare, unde poţi alege inclusiv între trei ringtone-uri, regla luminozitatea şi alte mici opţiuni.

În concluzie, Calisto 835 este un dispozitiv bun pentru birouri de şefi, săli de şedinţe, conferinţe online şi orice altă situaţie în care vrei să ai mâinile libere. E cam scump, fiind vârful de gamă, dar sunt şi variante mai ieftine şi poţi să-ţi iei un Calisto ce are doar opţiunile de conectare pe care ţi le doreşti. Îl găsiţi pe casti.ro

asus s5507

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus