►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Probabil că ştiţi lanţul de cofetării Chocolat, care oferă la capitolul dulciuri tot felul de delicatese ce arată incredibil de bine în vitrină şi sunt la fel de bune atunci când le guşti. Iar de multă vreme s-au extins şi pe mâncare, patiserie, băutura şi alte oferte interesante în meniul lor.
Acum un an sau doi am cumpărat de acolo un cozonac. A fost excelent, cu nucă multă, însiropat, bun la gust… ce mai, o nebunie. Anul acesta, de Paşti, am mai luat unul, dar a fost mic, cam uscat și parcă lipsit de orice l-ar face special.
Cel din stânga, dintr-o fotografie oficială, costă 60 de lei. Cel din dreapta, luat de la o patiserie de pe Lacul Tei, a fost super-mega-bun, moale, pufos, cu multă nucă, şi a fost doar 20 de lei.
Părinții mei au ieşit la o plimbare prin oraş şi au intrat în Chocolat-ul de lângă Caru cu bere. Două ape plate şi două prăjituri au costat 60 de lei. Totuşi, sunt prăjituri!
Mă uit prin meniu că o porţie de paste costă 39 de lei, prăjiturile între 14 şi 20 de lei, un ceai 17 lei. Bune (atenţie, nu extraordinare), dar fac şi alte cofetarii lucruri la fel de bune, chiar dacă nu vin cu toate ambianța de “maeştri în ciocolată”. Chocolat fie trebuie să mai umple un pic la reţete, ca să le facă extraordinare, fie să mai micşoreze preţurile, că deja trec de limita “de avarie”.
Printr-un concurs nefericit de împrejurări, n-au ajuns de prea multe ori la Chocolat. Am auzit de multe ori despre această cofetărie şi finețurile de acolo, dar dintr-un motiv sau altul nu s-au prea legat drumuri în acea direcţie, aşa că în total cred că am fost doar de două ori. La ce preţuri au acum, nici nu cred că voi mai merge a treia oară.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
24 comentarii
24/04/2012 la 3:34 PM
Mda, de cand cu rebranduirea au micsorat portiile si crescut portiile, pacat.
Din cate stiu, chelnerii poarta haine de Botezatu, mega fitze.
marius(Citează)
24/04/2012 la 4:28 PM
@marius: si meniul zici ca-i o revista glossy.
@Ovidiu: http://g.co/maps/8kx7w Aia cu copertina galbena, se cumpara prin usa produsele. Este pe Lacul Tei intersectie cu Judetului, vizavi de un Mega Image (prea veche imaginea din Google Maps ca sa apara). Nu mai tin minte daca acel Aplast mai este acolo, ca parca era o farmacie. Un pic mai departe este o alta patiserie, dar nu aceea este cea la care ma refer.
nwradu(Citează)
24/04/2012 la 3:34 PM
rectific ‘micsorat portiile si crescut preturile’
marius(Citează)
24/04/2012 la 3:36 PM
Zi cu aia din Tei, localizare mai exacta …
Ovidiu(Citează)
24/04/2012 la 4:20 PM
Prea scump, portii mici si mancare mediocra. Mai bine ma duc la Paul :D
Bogdan(Citează)
24/04/2012 la 4:29 PM
Mai e o cofetarie pe Aviatorilor unde o negresa costa vreo 3 lei si e absolut IMENSA. Si foarte foarte buna.
Pentru ce as merge la un magazin unde sa dau juma de salariu pe doua nimicuri ?
jules(Citează)
24/04/2012 la 4:48 PM
Acum hai să spun și eu părerea mea, fiindcă știu povestea din interior.
1. Calitatea ingredientelor face diferența între produse nu doar la preț. Poate e mai bună o prăjitură cu mai mulți coloranți, dar mai sănătoasă nu este.
2. Din câte am înțeles eu de la ei, și din ce clienți am văzut pe acolo, cofetăria nu e pentru unul care se uită lung la prețuri. Adesea vezi vedete, străini, oameni cu bani. E logic să ai niște prețuri mai elevate pentru a ține la distanță de cofetărie nespălați sau mai știu eu ce alte specimene. Asta nu o spun fiindcă aia cu bani put mai frumos… ci na, e un mod de a tria clientela.
3. Prețurile mari sunt și un rezultat al salariilor mari de acolo. În timp ce la cofetăria cu negresa gigantică a lui @jules, cucoana ia un 6-700 Ron, e într-un halat nespălat si așa mai departe.
4. Dacă nu îti convine produsul cumpărat, o simplă plângere rezolvă problema. De obicei găsești un manager în permanență, în toate cofetăriile. “Vinovatul” va plăti cu avertisment (i se reține din salariu), sau zboară (in funcție de gafa făcută).
5. Ceaiurile nu sunt de tei, dar dacă sunt, atunci fii sigur că majoritatea sunt de calitate. Pune o cană de ceai de la Chocolat lângă una din Herăstrău și o să siți diferență și cu năsucul, și cu papilele. Majoritatea ceaiurilor din meniu sunt din tot felul de țari exotice.
6. Tot la prețul mare mai colaborează și:
a) imaginea
b) localul si locatia
c) produsele proaspete (nu se păstrează chestii de la o zi la alta; ce-i în plus, se aruncă; apropo de asta, întreabă-i câte pâini au comandat).
d) Teo, ăla care e un asociat cu restul deținătorilor, care pe lângă asta mai e și bucătar, vrea clasă și vrea lucrurile perfecte. De asta fac ședințe la 2-3 noaptea în care le critică fiecare mișcare greșită a fiecărui angajat; se lasă cu avertismente, înjurături, etc. Deci, omul e puțin sărit de pe fix aș spune, foarte puțin educat, un încrezut ș.a.m.d., dar pune preț pe lucrul bine făcut, pe imagine și calitate. Pe produse sănătoase și satisfacția clientului. Ori asta, costă.
Și da, angajații au uniformă făcută de Botezatu, pe care o spală și călcă zilnic! Ori asta nu vezi oriunde…
Înainte de a termina comentariul ăsta lung cât istoria României, pentru curioși, n-am nimic cu Chocolat; prietena mea a lucrat la ei câteva luni până am convins-o să-și dea demisia. Lucra de la 6 dimineața la 2-3 noaptea, două zile, cu altele două liber, și ajungea acasă epuizată și plină de draci că erau criticați la cea mai mică greșeală.
Așadar, perfecțiunea despre care vorbeam la început este cea care face ca prețurile să rămână mari…
Cristian L.S.(Citează)
24/04/2012 la 6:53 PM
Am primit anul asta de Paste un cozonac de la Chocolat exact ca acela din imagine , la capitolul imagine sta foarte bine, asezat intr-o cutie frumoasa si pe un suport lemnos . Problema e ca nu avea nici un gust, nu era aromat, nu era pufos, nimic – daca nu avea nuca ziceai ca e paine uscata …nu-mi venea sa cred cat de bine arata si cat de insipid era, ca sa nu mai zic de pret …wtf…
Diana(Citează)
24/04/2012 la 8:38 PM
@Diana: si daca l-ai fi gustat pe cel de anul trecut, care a fost magic… Oricum, ma bucur ca imi confirmi ca n-am nimerit eu un exemplar nasol, desi la 60 de lei bucata nici macar asta n-ar fi trebuit sa se intample.
@Cristian: apreciez curatenia si tipul localului. Dar crede-ma ca unele aspecte precum hainele de la Botezatu nu inseamna nimic pentru mine ca client. Ceaiuri scumpe? La banii aceia iei 100 de grame de ceai excelent de la un magazin specializat. Dar cum zici tu, daca asociatul-bucatar vrea clasa si perfectiune, ma bucur ca o obtine. Doar sa nu descopere ca in obtinerea ei a pierdut sursa de venit.
@stefan: nu trebuie sa fie frantuzesti, se pot adapta pietei locale. Uneori caut doar produse inedite, un gust nou, o modalitate noua de prezentare si servire (gen Subway).
@Jules: unde e cofetaria aia pe Aviatorilor? Si asa sunt putine, daca stii una buna, fa-o publica.
nwradu(Citează)
24/04/2012 la 7:02 PM
Hello, Radu nu a zis sa nu viziteze nimeni muzeul (localul) doar a spus ca preturile par exagerate. Inteleg igiena si curatenia (apropo stii ce curatenie este in bucatarie la mec?), dar asta nu inseamna ca daca ii imbraca Armani de rromania trebuie sa incerc si o gogoasa cu zahar la pret de Feuilletine.
Andrii(Citează)
24/04/2012 la 7:21 PM
Am fost acum ceva timp, preturi mari pt Romania, calitate mediocra. Nu stiu unde este controlul drastic al calitatii, gustul, aspectul si mirosul produselor nu prea impresioneaza. Impresioneaza insa pretul, asta conteaza mult in Romania.
La fel si cu Paul, dar de la aia nu astept nimic, la ei acasa (Franta) au ajuns o brutarie mediocra, pentru turisti. De aia nu inteleg fascinatia romanilor nici pentru ei, nici pentru Subway.
Pe de alta parte, orice este vandut ca “french” in Romania nu are nicio treaba cu ce se mananca prin Franta, cam cum se intampla si cu mancarea chinezeasca :).
Sunt foarte curios cat or fi preturile cand or ajunge magazinele alimentare de lux (alea adevarate) in Romania. Cum ar fi Le Notre sau Fauchon
stefan(Citează)
24/04/2012 la 8:39 PM
Ce treaba au costumele facute de Botezatu?
Cafea cu taifas(Citează)
24/04/2012 la 8:50 PM
Nu am fost la cofetaria respectiva dar pot sa imi dau cu parerea privind pretul de 60 de lei de il vehiculati .Dupa cum arata poza aia ii dau un kilogram . un cozonac se face cu faina , oua , cacao , rahat si drojdie . de unde boala au scos pretul acela ?
L!nuX(Citează)
24/04/2012 la 9:35 PM
@radu: cand scrii peste tot “French Bakery” ma astept sa primesc ceva “French”. Si nu e mare lucru de adaptat, nu vorbim de mancare indiana sau thai, ci de un croissant cu unt.
stefan(Citează)
24/04/2012 la 11:46 PM
@stefan: de ce te astepti sa primesti ceva “french” de la un loc cu nume englezesc? :P
nwradu(Citează)
24/04/2012 la 10:40 PM
Cozonac bun cum imi place mie cu multa nuca si nuca , nu cu rahat , am luat de la targul de produse din curtea agronomiei care are loc in fiecare weekend . Am luat un sfert dintr-un cozonac mare , bucata avea cam cat asta de la chocolat am dat 28 ron pe el foarte bun .
La prajituri eu la mine in oras am o cofetarie foarte buna unde le fac cu ingrediente bune facand niste prajituri chiar inedite si bune .
un link catre ea daca sunteti prin zona :
http://www.facebook.com/cofetariahanselsigretel
AndreiExe(Citează)
25/04/2012 la 8:28 AM
tot pe la doamna ghica este o cofetarie unde prajiturile sunt absolut dementiale se chiama cofetaria constance nu sunt foarte scumpe dar,sunt cele mai bune prajituri gustate de mine vreodata,si credeti-ma am papilele gustative f bine dezvoltate si antrenate.
mihaela(Citează)
09/03/2016 la 7:56 PM
Mihaela, sunt ‘Cofetariile Maria & Constance’ , mama si fiica , au 3 cofetarii in Bucuresti, in Pipera, in Banu Manta si cea din Doamna Ghica.
Eu cumpar de la ei de multi ani si sunt foarte bune ca pret si gust.
Violeta Ousor(Citează)
25/04/2012 la 10:30 AM
@Mihaela, incearca Agapitos la Perla si e posibil sa iti schimbi parerea despre cofetaria de la Doamna Ghica :)
Cosmin(Citează)
25/04/2012 la 11:36 AM
@mihaela: +1
@Radu: pentru ca asta vand, chestii “French”. :)
stefan(Citează)
25/04/2012 la 2:07 PM
@Radu, scuze e pe Caramfil pe undeva dupa intersectia cu bd Pipera. Pe dreapta la blocuri.
Si era si foarte curat si ok. Ca idee de acolo mai luam produse pentru diverse evenimente la firma. Si au fost foarte apreciate de toata lumea.
Nu neg targetul Chocolat, insa ffs, e cazul sa isi vada si lungul nasului. Nu poti avea preturi de rahat si produse indoielnice pt asa preturi si sa speri ca din doi cozonaci pe zi sa tii un business in picioare.
jules(Citează)
26/04/2012 la 2:05 PM
Pfuaai, si acum ma enervez c-am fost in stare sa dau 30 lei pe o cutiuta cu 5 macarons (care, fie vb intre noi, nici macar nu mi-au placut). Asta e, ameteala se plateste (era de Paste, la un mega image – un stand de-al lor cu diverse produse si preturile la gramada pe-o coala a4).
Thumbs up din nou pt. cofetaria constance, cea de la banu manta cu titulescu, de data asta.
maria(Citează)
23/04/2022 la 4:43 PM
baiii, acum e 120lei si rahatul de cozonac iar cifra lor de afaceri e de milioane de euro anual, ireal…
daniel(Citează)
23/04/2022 la 4:44 PM
acum e 120lei cozonacul cu …rahat, cifra lor de afaceri e milioane de euro, le merge bine
daniel(Citează)