►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Am fost la lansarea tabletei Xoom 2, în parteneriat Motorola cu Orange, ocazie cu care am văzut pentru prima oară acest model.
Prima generație Xoom nu mi-a plăcut, a fost butucănoasă, foarte groasă într-o perioadă în care s-a lovit aproape imediat de concurenţă de la Asus şi Samsung, care erau mai plăcute dpdv estetic, mai apropiate de ideea de iPad pe care o urmăreau atunci toţi producătorii. Din fericire pentru Motorola, noul Xoom 2 este un model foarte reuşit.
Tableta este subţire şi stă bine în mână. Colţurile teşite sunt un diferenţiator estetic foarte bine ales şi dau tabletei o imagine de “Star Trek”. În rest nu sunt multe de zis, decât că butoanele se găsesc atipic plasate pe lateral în spate, iar prezentarea vorbea şi de un HD Dock despre care nu s-au dat mai multe detalii.
Totuşi, Xoom 2 nu mi s-a părut un produs extraordinar. Motorola a făcut o tabletă bună, dar este la egalitate cu celelalte tablete ale generaţiei sale, cu excepţia câtorva diferenţiatori mici. De exemplu reprezentanţii Motorola au spus că este prima tabletă “splash-proof”, adică rezistă la apă dacă o stropeşti sau verşi un pahar de băutură pe lângă ea. Asta e ok, deşi eu nu cumpăr o tabletă cu gândul că voi scăpa cândva apa pe ea. Mai mult, aş fi preferat să-mi spună inginereşte gradul de protecţie IPxx, dar nu s-a zis decât “splash proof” şi atât.
Un modul drăguţ este cel de infraroşu prin care tableta poate deveni o telecomandă universală. Din prezentare am înţeles că nu vorbim de infraroşul acela de pe vremuri, de la telefoanele mobile clasice, prin care se putea face transfer de fişiere la câţiva centimetri distanţă, ci de aceeaşi tehnologie ca şi în telecomenzile de la televizor, sistem audio sau aer condiţionat.
Dacă este aşa, e o veste bună. Poţi de exemplu să stai cu Xoom 2-ul în pat şi să porneşti sau să opreşti direct televizorul sau alte aparate din tabletă. Nu ştiu dacă poţi înregistra cumva telecomenzile tale în memoria tabletei sau se bazează doar pe protocoale ştiute dinainte, dar merită cercetată mai îndeaproape această opțiune.
În rest, procesor la 1,2 GHz, 1 GB de memorie RAM, ecran 10 inci, integrare cu diverse servicii din cloud, promisiunea că te poţi juca fără probleme pe Xoom 2, deoarece Motorola vede tabletele ca fiind “the next gaming platform”, aplicaţii office, remote media server şi altele. Din pacate, ruleaza doar Android 3.2 acum, dar Motorola a promis un update la 4.0 in trimestrul doi al acestui an.
La Orange începe de la 299 euro cu conectare, iar abonamentele Colibri pentru ea includ trafic practic nelimitat şi alte avantaje. Puteţi găsi toate detaliile pe site-ul Orange despre Xoom 2.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
1 comentariu
20/03/2012 la 6:09 PM
– 0.2GHz in plus la procesor,
– 16 GB in minus la spatiul de stocare,
– cu 130 g mai usoara,
– 700 lei in plus
fata de primul Xoom.
Sigur nu o voi cumpara. In schimb ma tot uit la primul Xoom, poate mai baga Emagul oferta cu dock-ul cadou…
Marius(Citează)