un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Din rezultatele hazlii ale studiului Nokia

9 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Aţi auzit probabil că Nokia a făcut un sondaj de opinie în România privind utilizarea smartphone-urilor şi a aplicaţiilor de pe acestea. Unele rezultate sunt foarte amuzante.

De exemplu, glumă-glumă cu șoferia, dar femeile şi-ar dori în primul rând ca telefoanele lor să vină cu programe de hărţi şi navigaţie preinstalate. Pentru bărbaţi, alegerea aceasta nu este pe primul loc, dar e în top. La jocuri e fix invers, femeile au probleme cu condusul şi navigaţia, aşa că nu vor jocuri cu maşini, pe când bărbații da.

Totuşi, aici sesizez o problemă de cunoaştere. De ce vor atâţia hărţi şi navigaţie preinstalate? Pe Android ai Google Navigation, care este o soluţie chiar bunicică. O folosesc prin Bucureşti, am utilizat-o şi în Constanța, funcţionează. Pe iPhone e aceeaşi soluţie şi tot gratuit. Pe Symbian există Ovi Maps, care este un software de navigare făcut de Nokia şi care îşi face treaba foarte bine. Tot gratuit.

Vrei mai mult, funcţionalităţi avansate, navigare mai complexă? Plăteşti. Pentru iPhone se poate cumpăra iGO, pentru Android la fel, ba chiar pentru Symbian n-aş vrea ceva mai mult de Ovi Maps. Dacă le vrei incluse de la început în telefon, înseamnă doar că le cumpără producătorul terminalului pentru tine şi creşte costul telefonului.

Un alt slide care m-a interesat este cel de mai jos. Arată că mai mult de jumătate dintre respondenţi folosesc numai aplicaţii gratuite pe telefonul lor.

Nu ştiu dacă banii sunt o problemă. Nu cred să fie, având în vedere că multe aplicaţii pentru mobil costă câţiva lei, aşa cum vă ziceam şi acum câteva zile. Cred că mai degrabă este un prag psihologic, unul care îţi spune că ai plătit peste 2000 de lei pe un smartphone şi gata, nu mai plăteşti şi pentru software suplimentar. Există suficiente variante gratuite pentru orice ai avea nevoie, nu? Adevărat, dar uneori programele cu adevărat bune sunt pe bani, nu mulţi, dar pe bani, şi trebuie trecut peste acest prag psihologic.

Dacă doriți să vedeți întreg sondajul, l-am pus pe Skydrive.

asus s5507

    7 comentarii

  1. Daca vor folosi datele din sondajul asta cand vor proiecta noile telefoane (si nu vad de ce nu ar face asta), eu n-o sa cumpar vreun nou smartphone. Pentru ca, dupa cum ne arata sondajul, urmatoarele telefoane se vor axa pe social media. Ca asta trebuie sa faca un telefon, sa-ti dea posibilitatea sa pui usor pe toate relelele de socializare status ca esti la mac si mananci.

      (Citează)

  2. Pe iPhone ai Google Maps dar nu ai si navigatie.

      (Citează)

  3. sabotor, există o nişă mică şi vioaie in sensul ăsta, a oamenilor care vor să acceseze facebook şi n-au bani de un telefon foarte performant. htc are chacha, samsung au lansat şi ei ceva, nokia are c3.

      (Citează)

    • Corect, Facebook este principalul motiv pentru care lumea cumpara smartphone-uri, chiar daca noua ni se pare surprinzatoare concluzia. Am vazut oameni care acceseaza facebook inclusiv de pe telefoane non-smart, gen Nokia vechi, ca pe wap sau prin 0.facebook.com

        (Citează)

  4. si pt mine navigatia “out of the box” e principalul criteriu in alegerea unui mobil/smartphone.in 2007 am ales nokia 6110 navigator ce venea preinstalat cu hartile celor de la route 66,iar apoi in 2010 am ales tot nokia,de data aceasta c6-00 unde pt navigatie dipuneam de ovi maps 3.3 iar de la sfarsitul lui 2011 si pana acum detin un nokia e7 actualizat la zi cu nokia maps suite 2.0.

      (Citează)

  5. Guys, unde ati gasit voi iGo de cumparat pt android ? Eu nu am gasit …

      (Citează)

  6. @Ovidiu
    Se putea cumpara mai demult. Acum nu o mai vand, au contracte numai cu “Business Partners”, adica cu producatori de telefoane sau companii telecom.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus