un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Dilema mea despre FourSquare

23 Mar 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Îmi place FourSquare. Reţeaua este bine făcute, softul e bine gândit pentru a permite tot acest sistem de tips, liste şi puncte. Citeam ieri un post de-al lui Cristi Manafu de pe SocialMediaTraining.ro despre cele aproape 36.000 de conturi de români ce folosesc FourSquare, un număr care cu siguranţă va creşte pe măsură ce se cumpără tot mai multe smartphone-uri.

Eu folosesc FourSquare ca să anunţ localurile sau evenimentele la care mă aflu. Nu dau check-in în parc sau la farmacie sau în propriul pat, că nu are relevanță. Dacă dau check-in de undeva este modul meu de a spune “sunt aici, cine vrea să bea un suc cu mine ştie unde să mă găsească” (n-a venit nimeni niciodată :P) sau “sunt aici, dacă vreţi detalii despre ce se întâmplă”. Aşa m-a învăţat Nihasa.

Acestea fiind spuse, o piedică în dezvoltarea reţelei este conectarea cu oameni din alte oraşe sau alte ţări. Sunt prietenii mei, dar ce-mi foloseşte să văd că Gogu din Franţa tocmai a intrat în restaurantul Le Coq Vert din Lyon? Nu mă ajută la nimic asta. Chiar şi în România este discutabilă situaţia, dar măcar aici poţi zice că te conectezi cu oamenii din alte localităţi pentru a primi nişte recomandări de localuri preferate sau să vezi când ajung ei prin oraşul tău. Aceasta este o piedică serioasă în creşterea reţelei.

asus s5507

    5 comentarii

  1. e vorba de ce nivel de “privacy” vrea sa-si asigure fiecare. Eu nu vad nimic rau in a te imprieteni pe foursquare cu oameni pe care nu-i cunosti sau care-s din alte orase sau tari, pentru ca asa iti iesi din cercul de confort infomrational.

    Adica vezi ce obiceiuri au oamenii care nu-s din Bucuresti fata de aia care sunt (judecand, de pilda, dupa locurile in care-si dau check in), vezi cum inteleg ei reteaua asta..

    chiar azi am acceptat request-ul cuiva din afara, iar azi mi-au comentat

    “Hello nice to meet u ur new friends from Vegas …… Steve and Paula ….. Holler”

    mi se pare foarte dragut, eu n-as fi facut asta

      (Citează)

  2. Mie personal 4sq mi se pare inutil absolut.

      (Citează)

  3. Mi se pare mai util Google Latitude, măcar vad direct pe Google Maps unde e fiecare prieten, e integrat direct. Are si check in, deși nu folosesc. Poți alege ca anumiți prieteni să vadă numai orașul în care te afli, nu adresa exactă. Poate funcționa în permanență, dacă ai mobile data activat.

    Ce face în plus FourSquare, ca să merite instalarea unei aplicații suplimentare?

      (Citează)

    • Are mai multi utilizatori. Mie imi placea Facebook Places, dar n-a prins si au schimbat masiv sistemul. Nici Latitude nu prea prinde, pur si simplu s-a impus 4sq.

      Are un sistem bine facut, iti arata recomandari de la altii, ce prieteni sunt in zona, unde au mancat prietenii tai intr-o zona in care n-ai mai fost, are si harta… nu e rau.

        (Citează)

  4. Cred că problema asta a fost rezolvată pt utilizatorii de iPhone de aplicatia Highlight. Ok, momentan nu face decât sa îţi spună pe lângă cine treci, dar cred că se poate uşor integra cu foursquare. Şi tot pt iPhone exista şi modulul radar care îţi permite sa vezi live cine e pe lângă tine. Cam scary totuşi pt gusturile mele, dar ideea nu e rea dacă ar fi extrapolata la chestii gen ai trecut pe lângă cafeneaua X după ce ai plecat de la birou; nu crezi că ţi ar prinde bine o cafea?

    Oricum, cea mai “business” aplicaţie pe care am găsit o acestei reţele sociale a fost concursul cu colegii pt locul de mayor la birou. Nu se aştepta nimeni că asta o sa transforme venitul la program într o competiţie de genul cine ajunge mai repede :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus