►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Probabil că aţi vâzut la ştiri despre românul ce a trimis în spaţiu, cu un balon ridicat la altitudini înalte, o mică navetă de jucărie şi o cameră video. Nu e ceva nou, nici neobişnuit, ci mai degrabă un exemplu de pasiune care nu se limitează doar la citit şi visat, ci trece şi la etapa de pus în practică.
La televizor am aflat că îl cheamă Raul Oaidă. Are blog şi cont de twitter, aşa că pentru mai multe informaţii şi ce face în viitor puteţi să-l citiţi direct la:
De remarcat că a folosit o cameră Go Pro Hero HD, care a rezistat fără probleme la temperaturile de la acea altitudine cu minimă încălzire. Ar trebui ca americanii să folosească astfel de clipuri ca reclamă la produsele lor. Din păcate, întreg clipul este focalizat pe navetă de jucărie agăţată de balon şi imaginea Pământului văzut de la marginea spaţiului este neclară, dar poate la următoarele zboruri…
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
2 comentarii
11/03/2012 la 4:09 PM
daca tot discutai in articolul anterior de “community” si de respectarea regulilor sa nu-i deranjezi pe altii – stii ca balonul ala in alte state ar fi fost considerat pericol public? :)
sau poate tipul nu da detalii – si chiar si-a luat o asemenea autorizatie – dar in principiu – in zona 1000-10000m zboara avioane :) iti dai seama ce iesea daca nimerea balonul pe linga un motor de avion?
fish(Citează)
11/03/2012 la 8:38 PM
Scrie clar acolo ca l-a decolat din Germania pentru ca in Romania birocratia era mult prea mare pentru a face asa ceva.
In principiu stiu si eu regulile de zbor din Romania, ca le-am studiat candva. Daca are sub 15 kg, poti zbura fara autorizatii, planuri de zbor si altele, la mai putin de 200 de metri altitudine (fata de cea a solului, sper). Se recomanda sa informezi totusi pe cineva, ca poate zboara altul in zona la altitudine joasa pentru vreo misiune speciala. Peste aceasta altitudine probabil ai nevoie de niste autorizatii si inregistrari pe care le-a ocolit mergand in Germania.
Partea periculoasa este aterizarea, ca poate pici in mancarea cuiva.
nwradu(Citează)