un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Review Motorola Razr XT910

29 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

XT910 este primul Motorola pe care îl testez. Până acum nu eram impresionat de produsele acestei companii, care mi s-au părut mereu cam butucănoase, aşa că n-am pornit chiar complet obiectiv faţă de acest model. Cu toate acestea, XT910 mi-a rotit cu 180 de grade părerea pe care o aveam şi este unul dintre puţinele modele pe care regret că trebuie să le returnez. Pur şi simplu are de toate şi funcţionează foarte bine.

Telefonul mi-a fost pus la dispoziţie de eMAG şi pagina produsului poate fi accesată prin linkul Telefon mobil Motorola RAZR XT910 Silver

Specificaţii: ecran Super AMOLED cu rezoluţia qHD de 960 x 540 pixeli, diagonală 4,3 inci, sticlă Gorilla; carcasă foarte subţire la doar 7,1 mm, spatele din fibră Kevlar; procesor dual-core la 1,2 GHz, 1 GB de memorie RAM, 16 GB de stocare internă; slot de card microSD; cameră foto de 8 Megapixeli şi filmare 1080p, LED pentru flash; rulează Android 2.3 momentan; greutate 124 grame; baterie de 1780 mAh.



CONSTRUCŢIE
Motorola Razr XT910 impresionează în primul rând prin carcasa extrem de subţire. La 7 milimetri în grosime nu cred că am văzut un telefon mai “slab” de atât. E aşa de subţire şi de uşor încât de multe ori am simţit acel sentiment de panică când nu mai simți telefonul în buzunar, aşa că duceam repede mâna până acolo şi constatam că încă îl am.

Spatele este texturat în carouri negre şi gri, un model frumos, cu sigla Motorola în centrul său. În specificaţii scrie că este din fibră tip kevlar, în practică nu am tras cu pistolul în el şi nici nu l-am scăpat pe jos sau altceva, dar sunt sigur că rezistă (la scăpat, nu la împușcat). Sticla Gorilla, ce protejează ecranul tactil, este rezistentă la zgârieturi şi lovituri, astfel că telefonul poate fi purtat fără frică în buzunar cu cheile sau în poşetă alături de toate obiectele misterioase pe care le au femeile acolo.

Singura parte mai groasă a telefonului este cea superioară, unde se află modulul foto, cam pe un centimetru din lungimea telefonului. Acea îngroşare este chiar utilă în practică, deoarece apuci telefonul de ea ca să-l scoţi din buzunar sau îl ţii fixat la ureche proptind arătătorul mâinii în acea zonă atunci când vorbeşti.

XT910 este bine închegat. Bateria este încapsulată şi nu o poţi desface fără scule speciale, aşa că telefonul pare şi mai solid datorită lipsei capacelor. Nu trosneşte, nu ai unde să-l apeşi ca să se deformeze.

Pe partea dreaptă se găseşte butonul de Power, iar sub el butoanele de volum. Sunt uşor de apăsat când vrei să o faci şi nu se apasă din greşeală în buzunar. V-am spus, astfel de mici detalii fac încet încet ca telefonul să fie unul de nota 10.

Pe partea stângă nu se află nimic, decât un căpăcel sub care se găsește slotul de card microSIM (ca la iPhone sau Nokia N9) şi un slot de card microSD. Căpăcelul putea fi făcut mai bine, pentru că mi s-a deschis o dată din greşeală, dar o singură dată.

În partea de sus se afla un conector microUSB, unul microHDMI şi jack-ul audio pentru căşti 3,5mm.

Spatele are, în partea îngroşată de sus, modulul foto cu LED-ul lângă el şi speakerul extern. Pe partea din faţă, jos, sunt cele 4 butoane capacitive specifice Androidului.

Singura “pată” de culoare este sigla Motorola de pe partea frontală, sus lângă difuzor. La început nu mi-a plăcut, că prea seamănă cu un walkie-talkie, dar în timp m-am obişnuit cu ea. Telefonul e bun şi mi-a plăcut, aşa că după un timp te mândreşti cu el şi cu textul Motorola afişat frontal.

PERFORMANȚE
Excelente! Cu ce să încep?

Ecranul este Super AMOLED şi are culori vii şi frumoase. E atât de luminos încât vreo două zile am stat cu luminozitatea la minim şi nu am observat asta decât atunci când am ieşit afară, în soare, moment când am trecut-o înapoi pe Automat.

Speakerul din spate este atât de puternic încât auzeam notificările de la două camere distanţă. Pe bune. E cel mai puternic difuzor pe care l-am auzit vreodată pe un telefon.

Bateria ține o zi şi ceva. Pentru mine e important să ţină o zi şi o noapte, că poate ziua merg la muncă şi noaptea dansez ore în şir în club (yeah, right) şi nu am când să încarc telefonul, dar la final trebuie să pot apela şi un taxi. Dacă îl ţii conectat ziua la un wifi consumul bateriei este atât de redus încât te ţine chiar şi două zile fără probleme.

Procesorul este un dual-core la 1,2 GHz şi a fost foarte rapid. Am jucat câteva jocuri, am umblat prin programe, am făcut multitasking şi nu am observat niciodată o încetinire sau nu am simţit că m-ar limita hardware-ul.

Semnalul a fost mereu puternic şi nu am remarcat probleme la acest capitol. Nu am avut cum să testez ieşirea HDMI.

SOFTWARE
Android 2.3, dar cu câteva modificări şi widget-uri Motorola. Din nou, toate sunt bune.

Ecranul de blocare este bine făcut. Poţi să deblochezi telefonul, poţi să accesezi direct camera foto sau poţi să-l treci pe vibraţii şi înapoi dintr-o simplă mişcare în acest ecran.

Un alt soft interesant este Smart Actions. Aici defineşti câteva condiţii şi o acţiune, în cazul în care condiţiile sunt îndeplinite. Telefonul vine cu două scenarii predefinite, de exemplu dacă e noapte (şi poţi defini orele), telefonul nu este la încărcat, accelerometrul nu detectează mişcare şi ecranul este stins atunci îţi opreşte sincronizările de date până a doua zi, la ora de final a definiţiei “noapte”. Cu alte cuvinte, dacă telefonul stă pe noptieră şi nu e la încărcat şi tu dormi, n-are rost să consume bateria cu transferuri de date pe care oricum le vei vedea abia dimineaţă.

Mi-a plăcut că de vreo 2-3 ori mi-a propus scenarii noi. De exemplu după câteva zile de utilizare mi-a spus ceva de genul “auzi, tu pari că ai fi acasă, nu vrei să treci automat telefonul pe vibraţie?”. Şi chiar eram acasă, deşi nu ştiu prin ce algoritmi a detectat asta.

Alt program este Data Manager, care îţi spune cât trafic ai făcut pe conexiunea HSDPA, cât ai făcut în fiecare zi şi ce aplicaţii l-au consumat. Ştiu că poţi face asta cu programe 3rd party din Market (de exemplu TrafficStats Liţe), dar cel Motorola este la fel de bun.

Există şi widgeturi de agenda calendarului şi de contacte preferate, iar ecranul de notificări îţi permite să ştergi individual fiecare anunţ. Există şi un mic soft de Social Media cu care te poţi conecta la Facebook şi Twitter şi să vezi update-uri în două widget-uri speciale acestui scop.

XT910 include și Swype, dar o versiune ce nu are limba română, așa că trebuie instalat separat sau vă descurcați fără el. Ecranul e suficient de mare ca sa tastați fără probleme pe tastatura normală.

CAMERA FOTO
Nimic de reproşat. Fotografiile sunt bune, senzorul din XT910 fiind de calitate. Puteţi vedea imagini la dimensiunea originală pe SkyDrive. Interfaţa foto are câteva opţiuni şi setări, se poate opri sunetul de declanşare şi flash-ul.

Filmele Full HD arată bine în exterior, dar se observă un pic efectul de “rolling shutter”.

Interfaţa de galerie aduce într-un singur loc fotografii de la contactele tale din Facebook cu cele făcute cu telefonul. E uşor de folosit şi arată bine.

PĂRŢILE BUNE

  • subţire, bine construit
  • ecran, difuzoare şi în general hardware performant

CE E RĂU

  • microSIM
  • bateria nu se poate înlocui decât la service

Alte fotografii de test, screenshoturi multe și imagini cu telefonul găsiți pe SkyDrive aici sau prin albumul de mai jos.

CONCLUZIE
Motorola XT910 este un telefon excelent. N-am ce să-i reproşez, ba chiar se descurcă foarte bine la fiecare capitol şi micile detalii arată că s-a investit în el nu doar pe partea de specificaţii, ci și pentru a asigura clientului o experienţă plăcută. E mai bun decât Samsung Galaxy S ÎI, modelul cel mai apropiat de el.

Telefon mobil Motorola RAZR XT910 Silver – la eMAG.

asus s5507

    8 comentarii

  1. SI o chestie in general de laudat la motorola. Daca bateria ajunge pe la 15% si apare mesajul ala de baga-ma frate la incarcat, telefonul tine cel putin inca o zi.
    Ma rog, daca nu-l folosesti prea mult.
    Te tine o zi daca tragi de el si inca o zi dupa ce apare low battery.
    Am un coleg care m-a intrebat daca si la
    mine face la fel.
    Si asta e un mare plus. Ca eu mai uit incarcatorul la munca citeodata si m-am invatat sa fiu relaxat ca ma tine pina a doua zi. De umblat la baterie nu ai nevoie decit daca te joci cu diverse modari si romuri.

      (Citează)

  2. O zi lumina?

      (Citează)

  3. Bre, ma refeream ca daca mai am 15% baterie ma tine o zi cu vorbit 30 de minute la telefon. Testat de multe ori ca-s uituc.
    Suna exagerat, insa nus ce dracu face in spate acolo, dar am ramas surprins.

      (Citează)

  4. Ai idee daca eMag au si varianta Maxx?E practic acelasi telefon dar cu baterie de 3300mAh. Si grosimea nu a crescut prea mult , are 8.9 mm cred.Si ai autonomie adevarat nu doar o zi.

      (Citează)

  5. @Sorin: Din cate stiu eu RAZR MAXX E e doar pentru piata americana pentru retele CDMA. Cel putin asa scrie pe gsmarena http://www.gsmarena.com/motorola_droid_razr_maxx-4417.php

      (Citează)

  6. am o problema cu telefonul motorola razr maxx, cand e deschis nu recunoaste incarcatorul si nu se incarca, cand e inchis telefonul se incarca, care ar fi problema

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus