un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Malev dă faliment

4 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Malev, compania aeriană “oficială” a Ungariei, e în faliment, avioanele sunt oprite la sol din cauza datoriilor foarte mari. Dacă aveţi de zburat la Budapesta apelaţi la Wizz Air.

Să sperăm că nu se întâmplă la fel şi cu TAROM-ul, să vină într-o zi surpriza, iar apoi să ne întrebăm “dar de ce nu s-a zis din timp că au datorii?!?”

via Hotnews.

    9 comentarii

  1. Vezi ca si TAROM introduce a doua frecvenţă zilnică spre Budapesta.

    Se stie si despre TAROM ca este in al 4-lea cu pierderi, iar statul vrea sa listeze 20% la bursa:)..Sa speram ca nu va fi cazul Malev!

    Asta dupa ce si Spanair si-a oprit activitatea acum o saptamana!

      (Citează)

  2. Nu ar fi o surpriza sa falimenteze Tarom pentru ca, asa cum spune si Sorin, au datorii foarte mari. In ultimii doi ani au avut datorii de zeci de milioane de euro anual (gasesti niste cifre interesante despre toate companiile de stat aici: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/17646/8841011/1/13.jpg ).

    @Sorin: Tu ai cumpara actiuni la o companie de stat din Romania care in 2010 a avut pierderi de aproape 80 de milioane de euro si care are un management stabilit exclusiv pe criterii politice? Asa ma gandeam si eu…

      (Citează)

  3. Noroc că am citit la tine și am apucat să fac cancel la plată. Acu 2 zile luasem un bilet de avion la ei.

      (Citează)

  4. MALEVul era pe cacao demult. Guvernul lor, pe lângă restul cretinătăților ce le-au făcut, au păstrat MALEVul ca pe un giuvaier, și au tot pompat bani.

    Acum – după ce au porcăit vreme bună FMI-ul – s-au întors la ei cu coada-ntre picioare și cred că le-a fost mai mult indicat ce trebuie să facă.
    Bine că de data asta, măcar guvernul nostru a fost mai bun decât altul :)

      (Citează)

    • Ungurii n-au reusit sa privatizeze Malev. Crezi ca vor reusi romanii cu Tarom?

      Din pacate, domeniul liniile aeriene este unul in care raman toti mai putini pe piata, pana cand vor fi 5-6 companii mari ce vor asigura toate cursele necesare.

        (Citează)

  5. eu n-am avut ocazia sa zbor cu Malev, insă mai mulți parteneri de afaceri străini, evitau să zboare cu ei. (nu erau români, deci nu se poate spune că erau șovini)

    Despre TAROM, numai de bine de la mulți parteneri. Hai să vedem ce iese cu listarea pe bursă…

      (Citează)

  6. Am zburat cu Malev si fara sovinism (Ariel, wtf? ) nu am fost multumita, 13 ore intarziere totala o data fara explicatii, servicii mai mult decat execrabile in general. Nu ma mira.

    Altfel, daca vreti sa vedeti cum fuzioneaza doua companii mari, United si Continental si ce atentie dau tuturor detaliilor: http://www.businessweek.com/magazine/united-continental-making-the-worlds-largest-airline-fly-02022012.html

      (Citează)

  7. Am zburat cu Malev la Varsovia, n-am remarcat sa fie mai buni sau mai prosti decat media. In schimb fara nici o urma de nationalism, Tarom e peste Air France la capitolul servicii si piloti. Mancarea chiar e super ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus