►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Google a anunţat ieri că adăugă o măsură de securitate suplimentară în infrastructura sistemului de operare Android pentru a elimina potenţialele aplicaţii de tip malware/spyware ce-şi puteau găsi locul în Market, acest subiect revenind periodic în atenția publicului și fiind o pată rea asupra sistemului.
Din fericire, acest nou nivel de securitate nu îngreunează cu nimic utilizatorul de smartphone-uri şi tablete, ci Google îl aplică direct pe serverele lor. Închipuiţi-vă un mare program antivirus care verifică fiecare aplicaţie nou urcată în Market, o scanează de viruşi şi malware, îi analizează comportamentul şi o rulează într-un mediu protejat pentru a vedea ce face şi ce încearcă să facă în mod ascuns.
Singurul lucru care îmi vine în minte este “de ce n-au făcut asta până acum?”
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
03/02/2012 la 1:41 PM
Exact la asta ma gandeam si eu, mai ales ca aveau exemplul Apple care analizeaza temeinic fiecare aplicatie inainte de a o publica in AppStore.
seba18(Citează)
03/02/2012 la 3:19 PM
Ei de ce, ca sa creasca numarul de aplicatii pana la o masa critica. Acum ca s-a atings au trecut si ei la level2.
Mihai(Citează)
04/02/2012 la 12:37 PM
Radule, nu le poti face pe toate din prima. Poate s-au gindit prea tirziu la asta si pe urma trebuiau sa modifice prea mult.Si poate se bazau si pe testarea initiala care oricum se face.
Dar na, altii au asa ceva din prima. Aia de la Apple sint copii mici pe linga unii care iti testeaza la singe absolut tot si te resping pentru 2 biti de memorie pierduta cind iesi din aplicatie.
jules(Citează)