un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Nokia Lumia 800 – primul Nokia cu Windows Phone 7.5

6 Dec 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

46 comentarii

Uuu, primul Nokia cu Windows Phone 7.5! Şi, dacă nu mă înşel, primul review din România al acestui model, deoarece telefonul a fost adus pentru prima oară de quickmobile.ro şi mi l-au dat imediat în teste. Telefoane cu Windows Phone 7.5 v-am mai arătat şi impresiile au fost mereu pozitive, dar să vedem cum se prezintă noul Nokia, primul smartphone scos pe piaţa după ce producătorul finlandez a schimbat direcţia şi a ales sistemul de operare al Microsoft.

Specificaţii: sistem de operare Windows Phone 7.5 Mango; ecran AMOLED, diagonală 3,7 inci, rezoluţie 800 x 480 pixeli; carcasa foarte rezistentă din policarbonat; camera foto de 8 megapixeli, lentila Carl Zeiss, filmare 720p; stocare internă 16 GB, fără card micro SD; procesor dual-core 1,4 GHz; dimensiuni 116.5 x 61.2 x 12.1 mm şi 146 de grame; baterie 1450 mAh.

Preţul? QuickMobile.ro îl vinde cu 2099 lei (6 decembrie 2011), dar mai bine verificaţi aici la cât a ajuns acum.

Aşa cum v-am obişnuit, o galerie mai mare de imagini găsiţi pe SkyDrive, împreună cu foarte multe capturi de ecran:



UNBOXING

O cutie albastră pe care scrie mare Nokia Lumia 800 şi o imagine a telefonului. O despachetezi şi găseşti telefonul, negru, perfect ca design. Sub el, în cutie, găseşti şi o husă de cauciuc, care îi îmbracă spatele şi lateralul, plus obişnuitele căşti şi încărcătorul cu cablu microUSB.

QuickMobile aduce telefonul din Germania, de la T-Mobile, dar nemţii au aceeaşi priză ca şi noi şi nu este nicio problemă în a folosi Nokia 800 în România. Mai e ceva timp până se va lansa oficial şi în ţara noastră, prin canalul Nokia România.

CONSTRUCŢIE

Nokia 800 este aproape identic cu Nokia N9, iar pe acesta din urmă toată lumea l-a lăudat şi l-a admirat din punct de vedere al aspectului. N-am cum să mă înşel aici, Nokia Lumia 800 este cel mai frumos telefon cu Windows Phone 7.5 lansat până acum.

Diferenţele faţă de Nokia N9 sunt minore şi mai degrabă reprezintă o adaptare la noul sistem de operare. Ecranul a scăzut de la 3,9 la 3,7 inci deoarece sub el a fost nevoie să se plaseze cele 3 butoane capacitive specifice Windows, adică Back, Home şi Search. Pe lateral a apărut un buton dedicat de cameră foto şi mă bucur că Nokia a acceptat această idee, butonul fiind foarte util pentru a realiza fotografii apăsând cu degetul un declanşator normal, chiar unul în două trepte (focalizare şi apoi declanşare). O altă modificare o reprezintă dispariţia camerei foto frontale, dar eu unul nu-i duc dorul. În rest carcasa este neschimbată faţă de N9.

Îmbinarea ecranului în carcasă se face fără nicio muchie aparentă. Pur şi simplu treci de la sticlă la policarbonatul carcasei; am admirat această construcţie la Nokia N9 şi mă bucur că s-a păstrat. Spatele este negru, simplu, minimalist, fiind dominat doar de bandă argintie pe care se află camera foto de 8 megapixeli şi textul Nokia şi Carl Zeiss. Lângă obiectiv se afla un LED dual pentru flash.

Carcasa nu doar este perfect îmbinată cu ecranul, dar este şi bine rotunjită la muchii, fiind foarte uşor să ţii telefonul în mână şi să-l foloseşti. Policarbonatul din care este făcută este un material foarte rezistent şi, deşi nu am testat asta, cred că telefonul rezistă la o cădere obişnuită din mână sau la alte şocuri.

Butoanele sunt toate plasate pe dreapta. În ordine, de sus în jos, avem volum plus, volum minus, power şi fotografiere. Butoanele sunt argintii şi sunt uşor de apăsat atunci când vrei asta, dar greu de apăsat întâmplător în buzunar. Se cunoaşte calitatea şi experienţa Nokia.

Jos este un difuzor mare cu rol de speaker extern, iar în partea de sus avem un căpăcel ce acoperă conectorul micro-USB al telefonului şi un alt căpăcel sub care se găseşte cartela microSIM. Atenţie că Nokia 800, ca şi iPhone sau Nokia N9, foloseşte microSIM, nu SIM normal. Vă puteţi tăia cartela la orice magazin de-al operatorilor şi puteţi achiziţiona şi adaptoare la SIM normal.

Husa de cauciuc care vine cu telefonul îl acoperă şi protejează destul de bine, singura parte vulnerabilă rămânând ecranul.

PERFORMANŢA

Ecranul este AMOLED, aşa că negrul chiar este negru. Bravo pentru Nokia şi pentru că reuşesc să aducă aceste ecrane foarte bune din punct de vedere al culorilor pe terminalele lor de top, doar ei şi Samsung lăudându-se cu acest lucru.

La 3,7 inci aş spune că diagonala este exact de dimensiunea potrivită pentru un smartphone, iar ecranul tactil funcţionează bine şi fără greşeli de apăsare.

Sunetul se aude foarte clar în apeluri, fără fâșâit sau ecou şi fără o schimbare de tonalitate. Specific Nokia, modulul de apeluri şi calitatea microfonului şi a difuzorului este una de top.

Difuzorul extern este doar ok. Nu foarte bun, ci ok. Auzi telefonul când sună în buzunar (şi îi simţi şi vibraţia), poţi vorbi cu cineva pe speaker, dar nu poţi pune telefonul pe o masă şi să audă vreo 5-6 alte persoane din cameră ce se spune. Adică se aude, dar nu la fel de tare precum la un Blackberry care e gândit pentru astfel de acţiuni specifice mediului business.

Lumia 800 are un procesor de 1,4 GHz şi un modul video Adreno 205, mult prea puternice după părerea mea. Evident că toate meniurile şi aplicaţii se deschid şi se închid imediat şi nu am văzut nicăieri lag, dar cred că Windows Phone 7.5 ar fi funcţionat la fel de bine şi pe un hardware un pic mai slab, care însă ar fi menajat un pic bateria telefonului.

CAMERA FOTO

Lumia 800 fotografiază la 8 megapixeli, iar obiectivul este un Carl Zeiss. Fotografiile au nume de forma WP_0000xx.jpg, dimensiune între 1,3 şi 2,1 MB, în funcţie de scenă, pentru rezoluţia maximă de 2364 x 2448 pixeli.

Flash-ul poate fi setat pe auto/on/off şi este suficient de puternic pentru un telefon. Declanşarea fotografierii se poate face fie prin apăsarea ecranului în zona în care vrei să şi focalizeze fie prin apăsarea butonului de pe lateral până la jumătate pentru focalizare şi în continuare complet pentru declanşare, ca la un aparat foto normal.

Fotografii de test găsiţi mai jos, iar la dimensiunea originală am pus pe SkyDrive.

De filmat filmează la 1280 x 720 pixeli cu 30 de cadre pe secundă. Filmarea mi s-a părut aşa şi aşa, uneori având probleme cu focalizarea imaginii (ce-i drept, am încercat doar noaptea). Adică telefonul insistă că a focalizat bine, dar tu vezi clar pe ecran că totul e în ceaţă. De obicei se rezolvă cu o nouă focalizare.

BATERIA

Singurul punct slab al telefonului, vă pot spune de acum, este bateria. Aceasta ţine mult prea puţin chiar şi pentru un utilizator moderat ca mine, iar Nokia Lumia 800 recunoaşte singur asta în meniul în care estimează câte ore de “suc” mai ai în ea.

Bateria întreagă ține 16 ore, dar din acestea 6 sunt de somn, timp în care telefonul doar stă cuminte pe noptiera ta. Pe mine nu m-a ţinut niciodată o zi întreagă, ba chiar la un moment dat s-a descărcat după doar 8 ore, timp în care am citit vreo 6 emailuri, am răspuns la 2, am făcut vreo 8 fotografii, am filmat 30 de secunde, am dat câteva update-uri pe Twitter şi un checkin pe 4sq… chestii normale de smartphone. Doar 8 ore, iar în ultimele 2 am activat battery saver-ul şi am trecut luminozitatea la minim, aşa că s-au transformat în “ultimele 3 ore” (chiar, ştie cineva cartea “Ultimele 6 minute” de Alistair MacLean?).

Pe cât de bun e telefonul, pe atât de mult m-a dezamăgit bateria.

SOFTWARE

Nu ştiu ce să mai zic despre Windows Phone 7.5, mai ales că acum o lună am făcut un review mare pentru HTC Radar, care are fix acelaşi sistem de operare. Sper că ştiţi deja ce face şi ce oferă.

Încep prin a spune cu ce vine nou Nokia Lumia 800. Are un soft de navigare, Nokia Drive, oferit gratuit. Iei ce hartă vrei tu de pe net, direct prin telefon pe wifi, are navigare turn-by-turn cu voce şi are harta României la un nivel bun. Ştie 2D şi 3D, are chiar şi câteva clădiri modelate tridimensional. Mi se pare un soft de navigare foarte bun, mai ales având în vedere că e inclus în telefon.

Apoi, Windows Phone 7.5. Integrare perfectă cu Facebook. Vezi imediat update-urile contactelor tale, comentezi şi like-uiești chiar de acolo, faci grupuri şi vezi doar update-urile lor. Versiunea 7.5 oferă aceeaşi integrare şi cu Twitter.

Partea de galerie foto este şi ea foarte bine făcută. Vezi nu doar fotografiile tale, pe care le poţi ordona şi după luna în care au fost făcute, dar vezi şi albumele tale din Facebook şi SkyDrive şi vezi şi fotografiile contactelor tale din astfel de servicii social media.

Integrarea cu Gmail merge din prima şi permite push notifications pentru email precum și sincronizarea contactelor și a calendarului principal. Softul de email este bine făcut şi uşor de folosit. Se permite şi integrarea cu Yahoo, Windows Live, Facebook şi Twitter.

Windows Phone 7.5 se bazează pe un ecran principal compus din “live tiles”, un fel de pictograme mai mari şi animate cu informaţie utilă. Mie îmi place cum ţi se arată imaginile contactelor tale, cum eşti informat de noi update-uri sau cum diverse softuri au diverse notificări, precum cel clasic de meteo care îţi arată direct starea vremii sau cel de FourSquare care îţi arată clasamentul zilei chiar în această “pictogramă”. Le poţi aranja, şterge şi adăugă cum doreşti pe ecran.

Office-ul e integrat foarte bine, fiind posibil să editezi fişiere normale şi să vezi în telefon toate fisirele tale salvate în Office Web Apps, care e un serviciu online bine făcut şi suficient de capabil pentru o mare parte din utilizatorii obișnuiți.

Browserul inclus este Internet Explorer bazat pe versiunea 9. Randează bine, suportă tab-uri, nu mă pot plânge de nimic.

Aplicaţii de toate felurile poţi trage din Marketplace, care încă nu este la acelaşi nivel cu Android-ul, dar pe cele uzuale le are şi le are bine făcute. Deşi Twitter şi Facebook sunt integrate direct în WP7.5, am instalat şi aplicaţiile lor oficiale, plus FourSquare, Seesmic, WeatherBug, The Weather Channel, Acrobat Reader, WordPress, Shazam şi alte câteva.

QuickMobile aduce telefonul din Germania, aşa cum vă spuneam. Singurul inconvenient este că atunci când îl deschizi prima oară interfaţa este în germană, dar porneşte direct cu meniul în care îţi alegi limba, aşa că schimbi pe engleză şi gata. Mai sunt incluse câteva aplicaţii în germană, care nouă ne sunt inutile, dar telefonul poate fi folosit fără probleme în România.

CE E BINE

  • soft de navigaţie Nokia Drive inclus gratuit
  • camera foto de calitate
  • carcasa şi design excelent

CE E RĂU

  • bateria

CONCLUZIE

Nokia Lumia 800 este cel mai bun telefon cu Windows Phone 7.5. Asta spune tot. Faţă de alte modele (şi sunt destule pe piaţă), Nokia aduce un design excelent, mult lăudat şi care garantat atrage privirile, soft gratuit de navigaţie şi un sistem de operare pe care se poate creşte în viitor.

Primul lor telefon cu WP7.5 este excelent. Dacă ar fi avut o baterie mai bună sau un consum mai mic, i-aş fi dat nota 10.

Îl găsiţi la QuickMobile.ro, verificaţi preţul aici.

Imagini și zeci de screenshoturi din interfață găsiți pe SkyDrive.

asus s5507

    46 comentarii

  1. Merge sa “copy” un eveniment din agenda si sa “paste” in alta parte ?

    PS. Te-am mai rugat sa verifici si pentru Samsung Galaxy Nexus (ICS). Acolo nu mergea.

      (Citează)

  2. Foarte bun review-ul. Pentru cine vrea sa treaca pe Windows Phone, e un moment excelent.

    In legatura cu bateria, Nokia a admis ca sunt probleme si va lansa 2 update-uri pentru a le rezolva:

    http://www.engadget.com/2011/11/24/nokia-promises-software-updates-to-fix-lumia-800-battery-woes/

      (Citează)

  3. ma cum cacat 16 ore? ala e TELEFON?

    nici nu intra in vreun calcul vreodata in conditiile astea.

    holy shit. trebuie facut musai ceva cu privire la baterii, ca-s varza. Mare noroc ca pun quad-core-uri pe telefoane, that’s what we need.

      (Citează)

  4. Am devenit dependent de review-urile tale. Keep up zeh good work !

      (Citează)

  5. @add

    E smartphone, nu telefon. Daca ai detine asa ceva ai sti ca durata de viata a bateriei se masoara de obicei in ore, nu in zile.

    In principiu poti fi multumit daca pleci dimineata la lucru cu telefonul incarcat si te intorci seara cu el aprins.

    Asta indiferent de producator sau OS. Ba chiar as spune ca modelele cu Android, cu procesoare dual-core, multitasking foarte permisiv si de acum obligatoriul antivirus instalat sunt cel mai afectate.

    As spune ca 16 ore e putin sub average battery life pt un smartphone. Iar, cum am zis mai devreme, doua update-uri care vor imbunatati autonomia sunt deja anuntate.

      (Citează)

  6. Design fabulos, Nokia s-a intrecut pe sine la capitolul asta. Iar dupa ce am incercat WP 7.5 prin intermediul demo-ului incep sa cred ca folosindu-se de un marketing “Apple-esc” Nokia ar putea reveni in atentia utilizatorilor de smartphone.

    /microUSB acolo sus in loc de microSD.

      (Citează)

    • @Paul: am corectat, multumesc.

      @Sol: e mai slab decat la alte telefoane, asta e adevarul. Nu mi s-a mai intamplat pana acum sa ma lase un telefon in cateva ore de utilizare normala. Ah, cand am luat prima oara iPhone 4S sau Galaxy Nexus le-am terminat bateria intr-o zi, dar era prima utilizare si le-am frecat pe toate partile.

      @Wideblog: nu merge. Daca nu ma insel nu merge nici in interfata de Google Calendar, ca sa zic ca o accesezi de pe mobil, poate doar prin dragarea evenimentului de la o zi la alta. Tu de fapt de ce ai nevoie, de te intereseaza acest aspect la telefoane?

        (Citează)

  7. @sol, am prietene nu vorbesc din auzite, daca nu tin pornit 3G-ul tot timpul ma tin 3 zile. Macar.

      (Citează)

  8. @nwradu: pentru evenimente care se repeta la intervale care nu sunt constante.

    De exemplu, vizita la dentist. La sfarsitul unei vizite, o stabilesc pe urmatoarea, care poate sa fie peste 3 zile sau peste 37, si nu la aceeasi ora. In WM6 era simplu: luam evenimentul (vizita la dentist) si il copiam la urmatoarea programare.

    Se pare ca tehnologia moderna (IOS 5, ICS, Mango si chiar Blackberry) ma obliga sa bag de la zero fiecare eveniment.

      (Citează)

  9. In Google Calendar, poti accesa un event (edit) apoi “more actions – duplicate event”. Schimbi data / ora si rezolv problema. Cool.

    Nu stiu daca merge si pe mobil. A mers pe desktop.

    PS. Era utila optiunea de “later edit”. De ce ai renuntat la ea?

      (Citează)

  10. Total offtopic, pentru că bălesc prea tare din cauza ta: Tu nu te poți abține să pui poze cu mâncare nici în review-urile pentru telefoane?! :P În penultima poza de pe Sky Drive bănuiesc că sunt sosurile de la La Haleală, iar în ultima, care e și coperta, par a fi niște cotlete de berbecuț. I sooooooooooooo hate you right now! :P

      (Citează)

    • @1nu: pai daca asta am fotografiat cu mobilul, asta am pus
      @Wideblog: cred ca e mai simplu sa faci modificarile de pe desktop si gata, mai ales daca nu ai ceva urgent ca sa fie cazul sa le faci direct din mobil. Sistemul inca presupune ca te sincronizezi cu un calendar existent si il ai si pe mobil, nu ca mobilul este o unealta completa pentru a gestiona totul.

        (Citează)

  11. @nwradu: nu e chiar practic. De multe ori, agenda se construieste pe teren, nu in fata calculatorului.

      (Citează)

  12. Am luat un Nokia lumia800 si am o problema cu apelurile. Uneori sunt sunat iar telefonul anunta ca nu pot fi contactat pentru moment, chiar daca am semnal si nu vorbesc la el.Intru in meniu, nu fac nimic si la urmatoarea incercare telefonul meu primeste apelul.

      (Citează)

  13. bun review. felicitari.
    eu as vrea sa trec de pe blackberry pe wp dar mi-e frica sa nu am o problema cu email-ul. la android era slabut de tot, trebuia sa dau sincronizare every x minutes. total neeficient cand iti intra cate 30 40 email pe zi la care trebuie sa raspunzi de pe drum. cum e push email la wp? intra instant si de pe alte conturi in afara de gmail? de pe conturi de business?

      (Citează)

    • @George: nu stiu sa-ti zic, n-am testat cu conturi de Exchange, doar cu Gmail. Cred ca la asta trebuie sa cauti pe net.

      @Sorin: s-ar putea sa fie o problema de retea, nu de telefon, in sensul ca poate nu aveai semnal pe acolo.

        (Citează)

  14. @Sorin: asta se intampla de regula atunci cand primesti un apel exact in momentul in care telefonul face trecerea de la 3G la 2G sau invers. Cand semnalul e prea slab pe UMTS, se incearca folosirea retelei clasice GSM pana in momentul in care nivelul semnalului pe 3G redevine “decent”. Cred ca in functie de modemul folosit, chestia asta poate fi mai deranjanta pe unele telefoane (utilizatorii de iPhone 3G stiu ca se plangeau pe forumuri de aceeasi problema imediat dupa lansare)

      (Citează)

  15. Salut,am achizitionat telefonul acum 2 zile renuntand la iphone 4 pt el , ce sa zic…este foarte tare nu regret absolut deloc,singura chestie care ma deranjeaza este bateria care se consuma si seara knd dorm telefonul stand in stand by …. naspa sper sa rezolve cei de la nokia.. insa am o intrebare … Este vreun unlock pt el sa pot lua programele free ??

      (Citează)

  16. Ceva stiri cu update de la baterie ? sau alte probleme as vrea sa-mi iau unu deoarece e exact ce vreau de la u smartphone : marime nu foarte mare , perfomant si sa arate bine dar daca bateria e in starea asta nu am sa-l iau .

      (Citează)

  17. salut,
    am si eu unu la fel sunt multumit de el dar intrebarea este cum adaug muzica,poze,video-clipuri si filme pe el de pe laptop?

      (Citează)

  18. Am si eu o problema cu telefonul.Cand primesc sau dau apeluri ecranul se face negru si nu mai pot da end call.Mentionez ca ecranul se face negru numai cand primesc sau dau apeluri din lista cu contacte pe care o am in telefon.Cand e un numar nou ecranul este deschis si pot da end call.Astept raspuns.Mersi de ajutor.

      (Citează)

  19. Baieti, totusi nu au scos telefonul asta inca pe piata la noi din cate inteleg (la operatorii de telefonie mobila). Eu am cartela pe VF si n-am nici cea mai vaga idee cum sa dau drumul la .net ca ei inca nu au setarile facute. Dupa cum probabil stiti, telefonul asta e cam zero fara .net :P Voi cum ati facut?

    Merci, as aprecia mult.

    Btw, merci pentru ideea cu update-urile pentru baterie.

      (Citează)

    • Liz, setarile sunt aceleasi indiferent de telefon. Trebuie sa pui un APN, user si parola de la Vodafone. Daca nu iti vin setari automate prin mesaj, trebuie atunci sa intri manual in meniurile de setari si sa le bagi tu. Le gasesti, pentru diverse telefoane (dar nu si acesta) pe http://www.vodafone.ro/setari

      E destul de simplu insa, nu sunt asa multe setari pe Lumia si meniul il gasesti rapid. La mine s-a setat singur cand am bagat cartela, din cate tin minte.

      Am inteles ca a aparut recent un update de baterie care ii tripleaza viata. Scade consumul de la 150 mA in standby la vreo 80-90.

        (Citează)

  20. @nwradu, am rezolvat, merci :)

      (Citează)

  21. nokia n9 sau lumia 800? care e mai convenabil?

      (Citează)

  22. Bun, am rezolvat cu Internetul.

    Acum, intreabarea este: cum ati facut cu aplicatiile? Le pot instala DOAR de pe marketplace, din telefonul meu? deoarece pe site-ul nokia nu sunt aplicatii pentru Lumia.

      (Citează)

    • Da, doar din Marketplace. De curand s-a dat drumul si la cumpararea de aplicatii, asa ca nu mai exista limitarea doar la cele gratuite.

        (Citează)

  23. @nwradu, merci frumos :)

      (Citează)

  24. @Wideblog cum ii dai duplicate event in google calendar si apoi sa schimbi data, poti sa dai “edit” la meetingul curent si sa schimbi data. de ce ar fi util sa iti ramana in calendar si meetingul vechi?

      (Citează)

  25. salut. De curand am luat si eu acest telefoa. Astept sa vad si eu cum merge. pana atunci va urmaresc comentariile voastre. Succes

      (Citează)

  26. Salutare!cine stie cum se pune muzica pe lumia 800?merci

      (Citează)

  27. util review, mai ales în ceea ce privește durata de viață a bateriei. mă interesează mult acest telefon, dar ezit datorită problemei cu bateria. aș fi curios să văd părerea cuiva care are telefonul de mai mult timp (peste o lună)…

      (Citează)

  28. mersi pentru info, e cu atât mai tentant telefonul.

      (Citează)

  29. Salut,

    Dupa update-ul care fixeaza problema cu bateria, cam care este durata de viata?

      (Citează)

  30. Ti-as putea raspunde eu ca posesor a telefonului inca din luna ianuarie.Daca il folosesti destul de mult eu pariez ca te tine cel putin o zi…asta insemnand sa stai pe internet 7-8 ore,daca intri pe internet sa zicem doar 30 de minute pe zi te tine fara probleme chiar si 4 zile.Asta in conditiile in care ai apeluri destul de multe intr-o zi.Sper ca te-am lamurit,bateria e foarte buna

      (Citează)

  31. @Razvan

    Timpii pe care ii mentionezi sunt obtinuti accesand netul prin WiFi sau conexiunea de date?

    Mi se pare cam ireal 4 zile cu conxiunea de date pornita.

      (Citează)

  32. Wi-Fi,am cartela de la cosmote si ultima data cand am fost pe la ei in legatura cu internetul mobil am aflat ca inca nu au setari disponibile pentru telefonul meu

      (Citează)

  33. @Razvan
    aha :)

    Ma intereseaza cu conexiunea de date pornita non-stop.

      (Citează)

  34. Total offtopic: ar fi de-a dreptul interesant daca ar mai aparea un Razvan in discutie :D

      (Citează)

  35. Salut, momentan sunt utilizator de Nokia N8 si sunt foarte multumit de telefon, mai ales de baterie,gps si camera. Daca totusi aleg sa cumpar un Lumia 800 performantele sunt comparabile (cel putin la categoriile enumerate mai sus). N-as vrea sa raman fara baterie atunci cand mi-e lumea mai draga. In rest, felicitari pentru review – blogul tau chiar este o sursa de incredere pentru doritorii de terminale de tip smartphone.

      (Citează)

  36. sunt posesoare a unui nokia lumia 800 si pot spune ca sunt foarte multumita.se misca foarte repede,e foarte finut si arata foarte bine.fotografiile sunt de o calitate foarte buna,la fel si filmarile.singurul ‘defect’ al telefonului..este durata de viata a bateriei,dar e un smartphone ,nu nokia 1100 ..deci ..

      (Citează)

  37. am cumparat nokia lumia 800 si in casuta ce reprezinta bateria mia aparut semnu intrebarii.nu mai vad cind incarc bateria.oare ce are

      (Citează)

  38. daca ma poate ajuta cineva ce are

      (Citează)

  39. Its like you read my thoughts! You appear to grasp so much about this, such as you wrote the e-book in it or
    something. I think that you could do with some p.
    c. to drive the message house a bit, however other than that, that
    is magnificent blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus