un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Cum fac eu bagajele

30 Dec 2011  ·

GÂNDURI, TURISM  ·

10 comentarii

Era în jur de 2 noaptea atunci când am terminat de făcut bagajul pentru plecarea de astăzi şi în sfârşit, după o zi în care am alergat prin Bucureşti încercând să rezolv diverse probleme de ultimă oră, am avut un prim moment de linişte.

M-am gândit la bagaje (după principiul “la ce te gândești când nu poți dormi”). Oare toată lumea îşi face bagajul ca mine, de iese un întreg ceremonial care durează vreo două ore ?

Eu îmi fac o listă cu ce iau. Chiar o listă, cu câte un element pe fiecare rând, singurul diferenţiator fiind că o fac în Notepad pentru că de obicei am calculatorul deschis. Le grupez pe categorii, precum Haine, Baie şi IT. La Haine intra tricouri, pulovere, ciorapi, maieuri, la Baie pun periuţa, pasta, aparat de ras, pieptane, spumă, iar la IT… aici sunt multe. Iau laptopul şi încărcătorul său, aparatul foto, obiectivele, flash-ul (cel puţin de Revelion l-am luat) şi trepiedul, încărcătorul de baterii, încărcătorul telefonului, stickuri RDS şi Vodafone.

Apoi, mai pun alte obiecte de uz general, precum un briceag Victorinox “cu de toate”, triplu-ștecher, poate un super-glue bun la toate (sac de cadavre, lopată, ferăstrău, kit de Dexter).

Fac listă. Ambalez aproape totul în pungi separate, tricourile într-o pungă, maieurile în alta, ciorapii în alta şi tot aşa. Chestia asta e de mare ajutor pentru că le pot scoate şi pune la loc rapid, de exemplu atunci când trebuie să ajung la o pungă din fundul bagajului şi pot face asta fără să răscolesc totul până acolo. De asemenea, ajută foarte mult în cazul în care se sparge vreo sticlă sau pasta de dinţi sau crema de ghete, că nu-ţi murdăreşte hainele.

Când pun ceva în bagaj, revin la listă şi tai de pe ea respectivul obiect. Fiind Notepad, mai greu cu tăierea efectivă, aşa că îi pun un simplu X lângă. E o metodă foarte bună să nu uit ceva şi în mare o pot refolosi şi la următoarea călătorie.

asus s5507

    10 comentarii

  1. Nu ar fi mai simplu să folosești telefonul cu Android? Un widget de tasks pe un home screen și gata.

      (Citează)

    • @Bogdan: nu, ideea este sa nu pierd timp cu tastatura telefonului, ci sa o fac cat mai repede, plus ca ecranul mare al calculatorului imi permite sa vad mai mult din lista in acelasi timp.

      @cartus: din nou, singurul avantaj al fi ca iti taie frumos ceva din lista cu strikethrough, dar nu asta ma intereseaza foarte mult. La o adica as putea sa fac asta in Word si gata.

      @George: pungile sunt cele mai importante. Pot de exemplu sa scot usor o punga din fundul bagajului fara sa deranjez celelalte haine din alte pungi, fara sa le mototolesc etc.
      Cu IT-ul depinde de locatie si unde merg. Daca am loc in bagaj (am mai multe trollere in familie si aleg unul care de obicei sa se umple full, ca daca ramane loc liber doar se misca obiectele inauntru si se rastoarna), le pun acolo, iar separat tin doar aparatul foto. Daca e pe avion, tin si laptopul, ca nu-l dau la cala. La intoarcere de obicei imi tin cu mine, in borseta sau geanta de umar, si cardurile de memorie, ar fi nasol sa pierd fotografiile din excursie. Telefonul sta mereu in buzunar, asa ca nu se pune problema la el.

        (Citează)

  2. …sau o aplicatie cu liste ?

      (Citează)

  3. Interesanta asezarea in pungi -nu am mai vazut la nimeni asta. Pentru IT ai un rucsac separat sau le pui in troller impreuna cu hainele? Eu de ex. le impart in 2: pun in rucsac doar telefoanele, actele si aparatul foto pe care-l folosesc cel mai des (o sapuniera)

      (Citează)

  4. Păi, de ce îți ia două ore?! :D Că pare un sistem super optimizat.

      (Citează)

    • @1nu: este. In practica se poate face bagajul foarte rapid asa, mai ales daca stii unde sunt toate cele necesare in casa. Dar uneori iau pauza de twitter, facebook, scris pe blog, vazut ceva la televizor sau n-am tragere de inima si se fac 2 ore.

        (Citează)

  5. e foarte important să băgăjeşti în pungi. mai ales pentru cei (ca mine) care merg mult cu rucsacul în spate, pe tot felul de tipuri de vreme.
    nu uita să pui în bagaj şi un sul extra de pungi sau saci de gunoi. sigur vei avea nevoie ca să pui ceva dar, cel mai important, vei avea nevoie de ele pentru gunoi.

      (Citează)

    • Da, iau si eu pungi suplimentare de gunoi sau din acelea transparente de sandvisuri sau alte pungi micute primite prin farmacii si magazine. De obicei imi pui ciorapii purtati in ele.

        (Citează)

  6. Secretara dlui Linus Torvalds

    03/01/2012 la 2:57 PM

    Radu,

    i-ai raspuns lui Bogdan care sugera o aplicatie de Android ca nu stai pe telefon cu butoanele lui mici, etc.

    Pot sa-ti sugerez atunci OurGroceries. Aplicatie de Android (si iDevice) dar care are si interfata pe web. Ce schimbi pe web se vede imediat pe telefon. De obicei cand plec la cumparaturi imi setez totul de pe calculator (web) si apoi la magazin bifez ce cumpar.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus