un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

S-a incheiat povestea iPhoneului 4 pierdut anul trecut de Apple

13 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Poate mai ţineţi minte că anul trecut, cu vreo lună înainte de lansarea oficială a lui iPhone 4, un prototip a fost pierdut de un angajat Apple într-un bar prin San Francisco. Găsitorul l-a vândut site-ului Gizmodo cu 5000 de dolari, Apple s-a băgat pe fir, s-a lăsat cu poliţie şi anchete. Cazul s-a soluţionat ieri.

În California nu este valabilă vechea zicală “ce-am găsit să fie al meu”, ci legea zice că trebuie să duci la Poliţie bunurile pierdute şi găsite. Aşadar, cei doi bărbaţi care au găsit iPhone-ul şi l-au vândut, în loc să-l ducă la Poliţie, au fost acuzaţi şi găsiţi vinovaţi de furtul unor obiecte pierdute, au primit o pedeapsă de un an cu suspendare şi eliberare condiţionată şi trebuie să plătească 250 de dolari daune firmei Apple. Diferenţa până la 5000 de dolari o pot păstra, dar le rămâne şi fapta în cazier. Gizmodo n-a păţit nimic.

La noi, dacă găseşti un portofel pe jos şi îl înapoiezi pierzătorului, eşti considerat prostălău. La ei măcar te obligă legea să faci ce trebuie.

via Engadget

asus s5507

    4 comentarii

  1. Si in Romania e la fel Radule, nu este valabilă vechea zicală “ce-am găsit să fie al meu”

      (Citează)

  2. In Romania exista art 216 Cod Penal (Insusirea bunului gasit) care zica ca daca in 10 zile nu predai bunul gasit la politie sau posesorului primesti o amenda penala sau 1-3 luni inchisoare.
    Chiar daca te intelegi cu proprietarul bunului, plangerea penala odata facuta nu mai poate fi retrasa.
    Daja au patit-o multi posesori de telefoane “gasite”!
    Stiu asta pentru ca zilele astea o sa ma folosesc de el.

      (Citează)

  3. Nu, mi-a “gasit” altceva si cand l-am cerut inapoi a zis ca da, este la el dar… sa vezi chestie… “l-a pierdut”!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus