un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

iPhone 4S si cum merge Siri

27 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Am primit ieri un iPhone 4S de la Koyos.ro. Se pare că acest magazin nu doar că primeşte constant noi transporturi de telefoane, ba chiar are suficiente încât să dea şi la teste bloggerilor, ceea ce este de aplaudat.

Aşadar, iPhone 4S… alb. Telefonul se mişcă foarte bine, dar în meniuri şi aplicaţii standard eu n-am sesizat o mare diferenţă faţă de vechiul iPhone 4. Probabil că noul procesor îşi face simţită prezenţa în jocuri şi aplicaţii complexe, dar momentan eu nu am rulat așa ceva. Ecranul rămâne o componentă extraordinară, are culori foarte bune, iar densitatea de pixeli pe inch este incredibilă. Am încercat să fotografiez pixelii cu obiectivul special şi atunci mi-am dat seama cât de apropiaţi sunt faţă de cei ai altor telefoane.

M-am dus însă direct la Siri, asistenta ce-ţi ascultă şi execută comenzile vocale. Era singurul element pe care nu ştiam cum l-au făcut cei de la Apple şi mă făcea foarte curios. Puteţi vedea în clipul de mai jos un demo lung al ce face şi ce nu face.

În concluzie:

  • se poate folosi doar în engleză, franceză şi germană.
  • în continuare mi se pare penibil să vorbeşti în engleză cu telefonul tău.
  • trebuie să ai accent şi pronunţie foarte bună în engleză, altfel Siri nu va înţelege ce-i ceri şi doar pierzi timpul.
  • în România oricum este limitată, neputând da indicații către elemente de pe hartă.
  • credeam că Siri se integrează şi cu programele instalate, măcar la modul “open Facebook”. Nu o face, poate accesa doar funcţiile de bază din telefon.
  • nu e chiar atât de rapidă. Până când zici tu ceva, îţi repetă Siri, tu confirmi din nou, puteai face şi din apăsări acelaşi lucru.

Marea utilitate, chiar şi în engleză, este dacă vrei informaţii rapide, punctuale şi asta în timp ce ai mâinile ocupate. Poate că eşti la volan, aşa că țipi la Siri să-ţi spună temperatura de mâine sau să programeze o întâlnire cu cineva în dată de 11 iunie. Așa da, merită. Altfel, aştept varianta în engleză.

Iată ce este în cutia pachetului:

Mai jos sunt câteva imagini cu telefonul. Un iPhone 4S se poate diferenţia de un mai vechi iPhone 4 prin cele două “despicături” de pe lateral, sus şi jos, fiind locurile unde se termină cele două antene. Vechiul iPhone avea o singură antenă şi deci o singură despicătură în partea de jos.

N-am observat vreo scădere a semnalului, nici măcar atunci când ţineam telefonul strâns cu două mâini ca pe moaştele sfinte.

Am testat camera foto. Face fotografii în rafală de zici că e mitralieră; n-am mai văzut un telefon atât de rapid. Din păcate, nu prea am ce fotografii să vă arăt pe moment, mi-am fotografiat doar tastatura, iar afară era deja beznă şi n-am încă nişte imagini concludente. Mâine pun unele pe SkyDrive, la rezoluţie maximă, pentru a putea fi analizate în toată gloria lor.

Revin şi cu screenshot-uri din noile meniuri şi alte păreri după ce utilizez telefonul. Între timp, koyos.ro livrează iPhone 4S de toate culorile, apelaţi la ei.

asus s5507

    13 comentarii

  1. De ce oare este toata lumea disperata de acest program siri??? Chiar ti-ai cumpara un aifon pentru acest siri? Pe langa pret (care ste exagerat de mare pt ce stie sa faca) diferenta mare intre aifon4 si 4s nu vad. Apropo Radu eu am un HTC Desire S, cumparat dupa ce am vazut review-ul tau, care ma incantat la maxim.

      (Citează)

    • @Alex: asta incerc sa arat si eu, ca Siri nu e ceva dupa care sa fii disperat. Daca te-ai mai jucat inainte cu recunoastere vocala stii la ce sa te astepti, iar mie mi-a fost confirmata parerea pe care o aveam.

      Siri e buna pentru chestii punctuale gen vremea sau vreo informatie rapida (pana scrii din tastatura “president of france” trece mai mult timp). Cand ai de cautat pe net ceva in engleza, poti sa folosesti la fel de bine Siri. Dar nu e vreun super-feature.

      @iipo: ceva asa, dar daca o dezactivezi din meniu se reseteaza totul. Si nu te gandi ca invata si a doua oare nu mai greseste nimic.

        (Citează)

  2. Mi se pare ca dupa ce intelege o comanda si i-o confirmi, Siri o tine minte dupa aia si nu mai e nevoie sa repeti, deci probabil ca o sa devina mai rapida utilizarea.

      (Citează)

  3. brother dumitru :)) .. cat am ras la faza aia..

      (Citează)

  4. Si eu credeam ca poti deschide aplicatii din Siri, dar is cam dezamagit cand am vazut ca nu poti. Poate la urmatorul update.

    Al cui e numarul de telefon de la sfarsit? :D

      (Citează)

  5. brother dumitru :)

    si aia cu 1 decembrie 2012 e criminala :)

      (Citează)

  6. Ma surprinde ca nu poate deschide aplicatii 3rd party. Pe Windows Phone merg fara probleme comenzile gen “Start Angry Birds”.
    Eu folosesc voice control doar pentru chestii foarte simple de genul “Call Daniel” cand sunt la volan sau pe bicicleta (prin headset).

      (Citează)

  7. Împăratul nu are haine … ca să zic așa.

      (Citează)

  8. Emilian Nedelcu

    27/10/2011 la 5:03 PM

    Nu arata rau deloc.

      (Citează)

  9. retina display asta e o chestie interesanta dar super amoldeurile se apropie destul de bine la display de chestia asta. la videoclipuri de 480 p nu se vede mare diferenta fata de generatia anterioara. decat la un 720 sau 1080p unde se vede mai crisp si un contrast ceva mai bun

      (Citează)

    • @Sol: e limitare impusa de Apple, din ce vad. Adica Siri intelege Open TweetDeck, pune si majusculele exact cum le-am pus eu, dar zice “sorry, i’m not allowed to do that” sau “I can’t do that for you”. Si nu e vorba doar de 3rd party, nu vrea sa deschida nici Calendarul, nici Camera, nici Notes, nici Settings.
      Probabil intr-o versiune viitoare, ca sa aiba ce anunta si la anul.

        (Citează)

  10. TelefoanedeVanzare

    21/02/2012 la 11:52 PM

    Siri e buna pentru chestii punctuale gen vremea sau vreo informatie rapida (pana scrii din tastatura “president of france” trece mai mult timp). Cand ai de cautat pe net ceva in engleza, poti sa folosesti la fel de bine Siri. Dar nu e vreun super-feature.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus