►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
După afacerea “fondue”, era de aşteptat ca voi reveni la Haagen-Dazs pentru a încerca şi mai multe deserturi de-ale lor.
Ce vedeţi în stânga se numeşte Double Chocolate Souffle. Am rămas un pic surprins când l-am văzut livrat aşa, pe “componente”, dar m-am descurcat şi le-am combinat eu. Punctul forte este sufleul, care este chiar sufleu, nu vreo negresă încălzită. Se zice că un sufleu, indiferent de tip, este testul cel mai bun pentru un cofetar sau patiser, aşa că nu este chiar ceva banal. Cel de la Haagen-Dazs este moale şi pufos, cu ciocolată în straturile interioare, iar peste el am pus eu acea ciocolată cremă pe care o vedeţi în partea de sus a farfuriei şi frişca lichidă, căci asta s-a dovedit a fi în micuţa ceşcuţă.
Ce să mai zic… atunci când iei în lingură sufleu, cu ciocolată şi frişcă puse peste moliciunea pufoasă a compoziţiei, iar la final îl treci şi prin îngheţată chiar simţi că guşti un desert inedit şi nu te mai gândeşti la cei 25 de lei daţi pe el.
În dreapta este un Chocolate Caramel Sensation. Este o bucată moale şi gustoasă de negresă (sau cookie, nu ştiu exact cum ar numi-o străinii) de macadamia cu ciocolată, servită cu două cupe de îngheţată, prima de tip “choc choc chip” (adică îngheţată de ciocolată) şi a doua de tip “toffee cream” (adică pe bază de caramel), date pe deasupra cu topping de ciocolată şi presărate cu nuci caramelizate. Într-un colţ este şi frişcă. Foarte bun şi acest desert şi de fapt n-aş putea să vă spun pe care-l prefer dintre cele două, cel mai bine fiind să încercaţi singuri. Chocolate Caramel Sensation a costat 29 lei.
Haagen-Dazs e în mallul Băneasa Shopping City, la mijlocul culoarului dinspre est.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
11/09/2011 la 11:31 AM
În ciuda anumitor traduceri, nu există «frişcă lichidă». Înainte de batere (cu zahăr sau fără), frişca este o smântână mai slabă, deci e smântână. Ceea ce văd în recipientul ăla îmi pare mai degrabă a fi lapte condensat (Kaffee Sahne este lapte condensat toată ziua, cu 10% grăsime).
Béranger(Citează)
11/09/2011 la 2:51 PM
Sincer sa fiu nu stiu cum ii zice Haagen-Dazs pentru ca nu era trecut in meniu. La inceput eu am crezut ca-i lapte, dar era ceva mai gros si mai dulce, exact ca o frisca, dar lichida :P
nwradu(Citează)
12/09/2011 la 9:48 AM
1 trilion de calorii. Goodie.
Andrei(Citează)
12/09/2011 la 9:56 AM
Ca sa fim corecti, sufleul trebuie livrat chiar in primul minut dupa ce a fost scos din cuptor pentru a ramane aerat. La tine, nu s-a intamplat asa deci tind sa cred ca nu-i chiar un sufleu adevarat.
Bogdan(Citează)
12/09/2011 la 10:09 AM
Nu, probabil ca e pregatit dinainte, desi a venit fierbinte si arata ca scos din forma de cuptor. Totusi, nu mi-i inchipui pe baietii care servesc pe acolo facand chestii la cuptor.
nwradu(Citează)
12/09/2011 la 10:13 AM
Vezi că şi cauciucul marca Fornetti este scos tot de la cuptor, dar asta nu îl face altceva decât ce este. Te pui cu industria alimentară (processed food) modernă?
Béranger(Citează)
12/09/2011 la 10:41 AM
Dar nu scriu despre cat de bun a fost Fornetti, nu? Pentru modul in care e facut, sufleul ala chiar e bun.
nwradu(Citează)
12/09/2011 la 10:55 AM
Evident, dar ai mai scris: “testul cel mai bun pentru un cofetar sau patiser”. Iar eu sunt convins că ce-ai mâncat este o creaţie a processed food industry, nu a unui cofetar, patiser, bucătar.
Béranger(Citează)
12/09/2011 la 11:35 AM
Scriam de sufleu in general, ca idee despre ce reprezinta. Nici eu nu cred ca ce-am mancat la astia e “the real deal”, dar a fost bun chiar si comparat cu inaltul standard pe care ar fi trebuit sa-l atinga.
Il comparam cu ideea de sufleu facut profesionist, caz in care e bun. Daca-l comparam cu o Eugenie, era super-mega-excelent.
nwradu(Citează)