►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Un reportaj ProTV de reţinut. Spune că în Germania cartofii mari se dau la o parte şi nu se băgă în consum decât pentru animale, având o compoziţie diferită. Acei cartofi de obicei ajung pe piaţa noastră unde, din lipsă de informare, lumea îi crede foarte buni şi îi alege cu precădere.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
12 comentarii
02/09/2011 la 2:06 PM
Stii ce se va intampla? Lumea care a cumparat giganti va spune ca daca pana acum nu au patit nimic, sigur nu patesc ceva mai incolo.
acsel(Citează)
02/09/2011 la 4:32 PM
“astia mari se curata mai rapid”, spuse gospodina care doreste sa termine cu gatitul cat mai repede pentru a nu rata Esmeralda
costin(Citează)
02/09/2011 la 5:43 PM
n-o sa fiu ipocrit, si eu tot d’aia mari iau cand sunt in bucuresti; cand sunt acasa ‘la tara’ iau de la vecini. o sa schimb si eu obiceiul, multam
A.(Citează)
03/09/2011 la 4:11 AM
sa nu cumva sa fie vreo campanie de-a lor…de cate ori n-au mediatizat porcarii ca sa aiba ei vanzari?
Yamasha(Citează)
03/09/2011 la 12:20 PM
Pai si aia lungi de la Mecdonalț, tot din cartofi mici sunt?
nashu_mare(Citează)
03/09/2011 la 12:42 PM
@Yamasha – Vorbesti serios? :|
@nashu_mare – aia nu sunt din cartofi
costin(Citează)
03/09/2011 la 12:54 PM
@costin – sunt de acord, sigur e o campanie de genul castravetii cu e-coli din Spania… Pana nu vad un tratat stiintific serios eu nu mai cred in balivernele din ziare (mai ales din cele romanesti)
ioana(Citează)
03/09/2011 la 1:00 PM
@ioana – acum vreo 10 ani, cand eram in clasa a 5a si faceam botanica, am invatat “cartoful”. nu a trebuit sa scrie cercetatorii de la vreo universitate din sua un tratat despre el pentru a afla ca procentul de amidon dintr-un cartof este mai mare cu cat cartoful este mai mare. desigur, acum vei spune ca ziarele mint si amidonul e sanatos…
sanatate iti doresc :)
costin(Citează)
03/09/2011 la 1:17 PM
Costine, ai grija si la spaghetele uriase si mai ales la vodca, glucidele si alcoolul ne omoara.
In alta ordine de idei, acum 10 ani faceam chimie cu Ursea… cea a mai trecut vremea.
ioana(Citează)
03/09/2011 la 3:02 PM
Cartofii de la McD vin din Austria. Aia zic ca-i testeaza si-i aleg pe cei mai buni, dar nu m-ar mira sa prefere si cartofi mari tocmai pentru a fi deosebiti de cei pe care-i fac altii acasa.
@ioana: ce legatura au spaghetele gigantice? Stii mai bine de atat.
nwradu(Citează)
03/09/2011 la 5:47 PM
Daca va e frica de cum se digereaza amidonul… Cred ca defapt nu e vb ca sunt toxici, insensul ca mananci un cartof prea mare si mori, ci mai degraba ca sunt mai greu de digerat. Oricum, in general amidonul e mai mult in pielea cartofului, asa ca spala-l mai bine cand il gatesti.
ioana(Citează)
03/09/2011 la 7:37 PM
Daca cititi articolul din link, scrie clar ca toxici sunt doar cei mici, care contin mai multa solanina, iar cei mari au doar mai multa apa decat e normal, ceea ce le da un gust mai fad.
nwradu(Citează)