►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Dacă doriţi un desert inedit mergeţi la Haagen-Dazs în mall-ul din Băneasa. Eu credeam că Haagen-Dazs sunt maeştri doar în îngheţată, fiind un lanţ gigantic, cunoscut în întreaga lume pentru sortimentele variate, dar m-au surprins cu acest desert de tip fondue, care nu se găseşte decât rar în ţara noastră.
Fondue este o specialitate elveţiană prin care caşcavalul este menţinut topit, în stare lichidă, într-un vas încălzit la flacără, şi mâncat cu bucăţele de pâine pe care le bagi în acest caşcaval topit cu ajutorul unor furculiţe speciale şi lungi. În loc de caşcaval se poate folosi şi ciocolată, ca fondue pentru desert, iar în loc de pâine se pot băga în ciocolata topită fructe şi bucăţi de negresă (prăjitura, nu femeie). Haagen-Dasz introduce suplimentar şi îngheţată în ecuație.
Porţia costă 59 de lei, dar este pentru minim 2 persoane. Eu aş zice că în trei este cea mai potrivită combinaţie, altfel ţi se apleacă de la atâta dulce şi ciocolată. Pe lângă vasul cu ciocolată, una de calitate, încălzită dedesubt de o lumânare de masă, mi-au dat bucăţele de fructe (căpşuni, banană şi măr, toate proaspete şi coapte), bucăţi de prăjitură (negresă moale şi un fel de cookie de culoare aurie), iar de partea cealaltă a vasului erau vreo 20 de cupe de îngheţată din trei feluri (ciocolată, fructe de pădure şi un fel de tiramisu, puse peste gheață ca să reziste cât mai mult). Pe lângă acestea mai poţi alege şi un topping suplimentar, eu alegând nuci caramelizate în locul fulgilor de migdale. Nucile au venit pisate, iar după ce luam în vârful “ţepuşei” o bucată de fruct sau de îngheţată o treceam prin ciocolată şi apoi prin aceste bucăţi de nuci, ca să se agaţe câteva de ciocolata topită.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
29/08/2011 la 12:19 PM
Heh, te-am vazut in Shopping Centre cand savurai asta si tocmai imi ziceam “Ia sa vezi ca in 2-3 zile o sa scrie despre Haagen-Dazs din nou” :P
0Minime0(Citează)
29/08/2011 la 12:55 PM
Hai să te culturalizez (sau de ce detest eu brand-ul ăsta): «Häagen-Dazs ice-cream or Gü puddings, both of which are invented brand names with non-English spellings and diacritic marks intended to convey to English speakers the exotic sense of consuming a premium imported product.»
Sursa: http://blog.oxforddictionaries.com/2011/03/diacritics-just-passe/
Béranger(Citează)
29/08/2011 la 2:36 PM
Chiar exotica nu credeam ca este, desi recunosc ca aveam impresia ca a pornit din vest. Putea sa se cheme si Pupi-pupi din partea mea, cand am mancat prima oara in strainatate nu m-a atras la ea numele, ci faptul ca e inghetata foarte buna.
nwradu(Citează)
29/08/2011 la 2:47 PM
Păi la tine n-o fi avut efectul ăsta, dar nu tu erai publicul ţintă. Numele ciudate au fost inventate ca să boost sales, na. Chiar şi analfabetul occidental se aşteaptă ca un produs pe care scrie Kuruyemiş Lokum să fie turcesc, nu olandez, nu? Tu, în România, dacă ai vedea un săpun pe care scrie Ausgezeichnet Fritz Seife, ai spera că e nemţesc, nu? Şi el poate e turcesc toată ziua!
Béranger(Citează)
30/08/2011 la 1:28 AM
Ce ne povesteşti tu sună mortal, alt Haagen-Dazs mai e în afară de cel din Băneasa?
Chaika(Citează)
30/08/2011 la 12:54 PM
Din cate stiu eu nu.
nwradu(Citează)