►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
TechCrunch are o explicaţie bună: este imposibil să faci bani online din ştiri de calitate. Pur şi simplu concurența este prea mare încât să poţi aduna tu suficiente venituri din publicitate şi să te menţii în luptă.
Câţiva o fac. TC dă exemplul Daily Mail şi Huffington Post. Există şi explicaţia pentru faptul că ei rezistă: foarte multe ştiri proaste, inutile, despre vedete de carton, fotografii amuzante şi animăluţe drăguţe. Vă pare cunoscut cu ce se întâmplă la noi?
those content producers who choose to stay on the free-and-open web will be forced into making more and more ethically dubious decisions to stay profitable. Out will go professional writers and church-and-state separation of content and commerce; in will come more Groupon-style “reader offers”, affiliate links behind every keyword and an Idiocracy of dumber and dumber linkbait
Corect. Cei de la TechCrunch au şi o soluţie. În loc să-ţi oferi conţinutul online, pentru toţi, şi să nu câştigi mare lucru, trebuie doar să-l oferi digital, către “e-cititori”, adică să te adresezi celor care ar vrea să citească un ziar sau o revistă de calitate, dar în aceste timpuri moderne vor să o citească pe o tabletă sau pe ecranul monitorului, nu pe pagini de hârtie scoase din tipografiei. Lumea vrea avantajul ecranelor color, al portabilităţii, al posibilităţii de a privi galerii mari de fotografii şi clipuri video, nu doar cele 4 instantenee ce pot încăpea în două pagini de ziar.
O fi asta secretul succesului pentru trecerea ziarelor și a revistelor in mediul exclusiv online? Să oferi tot pe bani conţinutul, dar în format digital? La cărţi s-ar părea că este adevărat, vânzările de cărţi electronice fiind în continuă creştere, semn că lumea e sătulă de formatul cărţilor clasice.
Problema, aşa cum o văd eu, este că există un punct intermediar peste care trebuie trecut. Un milestone, cum s-ar zice în engleză. Să presupunem că există 20 de ziare şi reviste pe piaţă, toate cu articole puse şi online, toate sperând să câştige bani din publicitate online. Vânzarea ediţiei pe hârtie este în continuă scădere, din online nu ies suficienţi bani. Cam asta e situaţia de acum.
Două reviste trec de la modul “online pentru toţi” la versiuni premium, pe bani, disponibile şi pe tablete. Fiind pe bani, conţinutul editorial este e calitate foarte bună. Aceste două reviste n-au cum să câştige suficienţi bani încă de la început, deoarece marele public va zice “ăia doi sunt pe bani? nu-i nimic, am alte 18 site-uri gratuite la dispoziţie!”.
Durează o vreme până când lumea începe să realizeze că acele 18 ziare-siteuri gratuite au o calitate slabă a conţinutului pentru că nu-şi găsesc o sursă de finanţare constantă şi atunci apelează la ştiri de carton şi la creşteri artificiale de pageviews. Durează o vreme până când zici “decât cu ăştia 18 gratis, mai bine unul pe bani, dar bun”. Momentul acesta de cotitură încă n-a sosit.
via Techcrunch via Vali Birzoi
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
4 comentarii
27/08/2011 la 7:24 PM
Dar nu trebuie sa citesti toate prostiile. Eu sunt mare consumator de stiri si mereu cand intru pe diferite site-uri de genu evz sau mediafax, scanez continutul. Ce ma atrage, citesc! Ce nu, pentru altii!
S-ar putea sa pierd o stire? Asta e! Daca era atat de importanta incat poate sa imi influenteze viata, garantat o aflu din alta parte.
acsel(Citează)
27/08/2011 la 10:23 PM
Pai nu le citesc cap coada, dar as vrea sa fie un site pe care sa intri si sa vad dintr-o ochire cele mai importante titluri, toate de stiri critice. Nu una importanta si trei despre pitipoance sau zodii sau 5 vedete care i-au tras-o lui X, vezi inauntru cine.
nwradu(Citează)
28/08/2011 la 10:37 AM
Eu citesc decat stiri it, nu ma bag la mondenitati sau alte porcarii pentru ca sunt numai aberatii.
Yamasha(Citează)
29/08/2011 la 9:33 AM
Ai gasit vreun site bun de cumparat ebook-uri? Caut de ceva vreme sa intru in “legalitate”, dar se pare ca magazinele Romanesti inca sunt adeptele taiatului copacilor. De ce citesc pe device mobil (HTC Desire HD – Aldiko cu licenta)? Diferenta intre ebooks si carte old-fashion?
Formatul electronic il ai cu tine ORIUNDE. Nu ocupa spatiu, nu trebuie sa il stergi de praf dupa ce il citesti. Pe de alta parte nimic nu se compara cu mirosul unei foi de hartie pentru un cititor si nici acea senzatie pe care o ai cand intorci pagina pentru a citi cu sufletul la gura continuarea.
Mai multe aici:
http://www.cristix.ro/wordpress/2011/01/ebooks/
Pentru un link “neoficial” cu o arhiva de epuburi trimiteti un email.
CristiX(Citează)