un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Samsung Chromebook: mult noroc la banii astia!

2 Jul 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

A apărut la vânzare, pe QuickMobile.ro, un laptop cu noul sistem de operare Chrome OS. E făcut de Samsung, aplicaţiile sunt în marea lor majoritate făcute de Google şi ţinute în cloud. Are o singură problemă, de altfel şi motivul pentru care prevăd că nu se va vinde şi nici nu va prinde: costă 1900 de lei!!!

Procesor Atom, 2 GB de memorie RAM, 16 GB de stocare internă pe SSD, ecran de 12 inci, sistem de operare complet nou, dar tot costă 1900 de lei! E 2200 de lei varianta cu modem 3G integrat! La banii aceştia îţi iei super netbook cu Windows 7, ba chiar şi un laptop bunicel. Un Chromebook ar trebui să coste până în 1000 de lei, altfel nu văd de ce l-ar cumpăra cineva.

asus s5507

    9 comentarii

  1. Ce dracu’ de site e ala care il pune la vanzare? E epic comentariul Adminului (WTFFFFuck!) la o intrebare a unui cititor cu privire la pret:

    Buna ziua,

    Depinde foarte mult care sunt asteptarile dumneavoastra de la un dispozitiv mobil.
    Acest dispozitiv mobil a fost creat pentru o anumita categorie de persoane, persoane care isi petrec majoritatea timpului pe internet, persoane care au nevoie de o tastatura fizica etc. Este posibil ca dumneavoastra sa nu va regasiti in respectiva categorie.

      (Citează)

  2. o gainarie… dar cred cu tarie ca o sa scada preturile suficient de bine peste cateva luni.

      (Citează)

  3. din cate am inteles afara ii 400$. care e un pret corect

      (Citează)

  4. Eu zic sa mai investighezi. In primul rand, nu prea se gasesc netbook-uri cu ecran de 12 inci. In al doilea rand, nu o sa gasesti netbook cu 2 GB de RAM (majoritatea vin cu Win7 Starter care accepta maximum 1GB de RAM). In al treilea rand, nu prea o sa gasesti netbook cu ecran mat. Un netbook cu ecran de 12 inci de la Asus costa 16-17 milioane, dar vine cu un procesor mult mai slab, 1 GB RAM, ecran glossy, touchpad inferior. In schimb are un hard-disk de cateva sute de GB si Windows 7.

    Sunt de acord ca 1900 RON e cam mult, dar pretul corect pentru Romania ar fi cam 1750 RON (peste 400 euro), deci nu mult mai mic. O optiune mai ieftina este laptopul Acer si sunt convins ca vor aparea altele si mai ieftine. Samsung e optiunea premium pentru Chromebook, un fel de Macbook Air mult mai ieftin transformat in netbook.

    Raspunsul celor de la quickmobile e corect. Daca il compari cu un netbook care vine cu Windows 7, inseamna ca nu ai inteles mare lucru din filosofia Chrome OS. Elimini o multime de lucruri care nu sunt necesare, care iti fac laptopul sa mearga mai incet, sa aiba probleme de securitate si le inlocuiesti cu o aplicatie simpla, dar foarte puternica: browser-ul. Daca inca mai crezi, ca aplicatiile web nu au nicio valoare si nu pot inlocui aplicatiile native, analizeaza succesul Gmail, Google Reader, Facebook, Pandora, Grooveshark, Mint, Google Translate, Google Docs, Evernote etc.

      (Citează)

  5. @Daniel: Du-te, ma, de aici! Unde ziceai ca lucrezi? Poti sa ai linistit pe Windows 7 Starter pana la 2 GB RAM.

    Si doar pentru ca este singurul de pe piata romaneasca cu anumite specificatii, nu inseamna ca nu exista produse, la acelasi pret sau mai ieftine, cu specificatii mai bune. De exemplu, la aceeasi bani eu mi-as lua Asus 1201PN, care are ecranul ala de 12 toli, 2 giga de RAM, placa video NVidia, Windows 7 Home Premium (nu Starter, caruia, de altfel, nu am ce sa ii reprosez la un netbook) etc. Si da, are tastatura fizica si te poti da usor pe internet. Plus altele. Si daca nici Asus nu stie sa faca netbookuri…

    PS: Google Docs e o bășină. L-ai folosit vreodata? Wordpad-ul din Windows e mai folositor. Nu mai zic si de solutiile Office gratis…

      (Citează)

    • Eu foloseam Google Docs, dar am inteles ca Office Web Apps este mult mai capabil, tot free si voi trece acolo. Google Spreadsheets e jenant de simplist.

      Dincolo de asta, poti folosi Gmail, Google Reader, Facebook, Pandora, Grooveshark, Mint, Google Translate, Google Docs, Evernote etc si de pe browserul unui notebook cu Windows. Iar de securitate nu se pune problema, am incredere in Win 7. Daca vrei sa faci trecerea la serviciile web de la Microsoft, s-ar putea sa descoperi ca sunt chiar mai bune, ca sa nu mai zic de aplicatii precum WIndows Live Messenger, PhotoGallery si restul care sunt chiar excelente.

        (Citează)

  6. Google Docs e doar gratis, altfel e foarte inconfortabil. Mai ales daca trebuie sa folosesti fonturi speciale/proprietare, e varza. Nu este pentru cei care lucreaza. E bun doar sa iti faci o idee despre continutul unor fisiere.

    Ca sa ai o interfata in browser care sa ofere aceeasi experienta ca si programele dedicate trebuie sa folosesti o groaza de resurse. Poate de aia are si deviceul de mai sus atat RAM. Mi se pare si normal, una e sa folosesti un sistem/obiect dedicat unei anumite actiuni si alta e sa folosesti un inlocuitor.

      (Citează)

  7. frateee, ursuletzul meu din ’99 se pisha cu jet pe priusul vostru care mai e shi scump

      (Citează)

  8. )))) daaa ce sa spun? arata mijto creatura asta dar probabil mai am mult de pariat pe pariuri online pana voi aduna o asa o suma:D))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus