►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Acesta este Monumentul Holocaustului, undeva lângă Petrom-ul din apropierea podului Izvor, mai jos de turnul Bancorex. Mie mi se pare că arată chiar sinistru, ca un cuptor, iar pe laterale e îmbrăcat în tablă ruginită, ca să arate tot ca o arsură. In dreapta mai are o columnă, ruginită și ea. Cine o fi avut ideea?
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
3 comentarii
18/07/2011 la 12:54 PM
Au vrut sa arate cu un cuptor, ca sa simbolizeze cuptoarele in care au fost bagati evreii. Columna e hornul cuptorului.
E hidosenie in mijlocul orasului.
nashu_mare(Citează)
18/07/2011 la 1:11 PM
nu e tabla ruginita, ci panouri dintr-un otel corodat (are o grosime destul de importanta), un produs cunoscut drept Cor-Ten. E un material foarte frumos, utilizat foarte des in arhitectura contemporana. singurul lucru urat aici este ca e montat ca porcu’, cu fixare aparenta prin suruburi.
calitatile estetice ale monumentului raman discutabile, calitatea executiei ramane execrabila dar rolul lui este unul pozitiv. vorbim foarte rar de Holocaustul din Romania lui Antonescu, asa ca putin respect pentru cei morti nu strica.
spatiul interior este frumos, cele cateva monumente funerare sunt foarte frumoase, iar gunoaiele plimbate de vant ne aduc aminte ca nimanui nu-i pasa.
vezi ca pe langa turn si “cuptor” mai sunt cateva sculpturi, unele interesante. metafora “cuptorului” nu-i noua, a fost folosita deja in mai multe monumente de acelasi tip, efectul cel mai reusit fiind cel din Jewish Museum din Berlin.
apropo, ai vizitat Sinagoga Mare (Str. Vasile Adamache nr. 11) sau Templul Unirea Sfanta (Str. Mămulari nr. 3)? Pentru mine a fost o surpriza placuta, e o bucatica din istoria orasului ce ramane o mare necunoscuta pentru multi bucuresteni.
stefan(Citează)
18/07/2011 la 5:29 PM
Autorul este Peter Jacobi, mai multe detalii în România Liberă http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/memorialul-holocaustului-va-fi-inaugurat-joi-in-capitala-166755.html
neagrigore(Citează)