►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
O nouă afacere în România: măcelărie de lux. Un celebru măcelar francez a investit 150.000 de euro într-o măcelărie de lux şi aşteaptă şi cifra de afaceri de 500.000 de euro doar în primul an. I-auzi!
De aici poţi cumpăra specialităţi de carne precum vită Aubrac, ce provine de la vite crescute pe muntele Aubrac situat la o altitudine de peste 1000 m, hrănite cu cereale şi iarbă, vită Limousine, cea mai savuroasă carne franţuzească, dar şi pui De Bresse şi de Patis, consideraţi cei mai buni pui din lume, crescuţi cu cereale şi ceaiuri pentru digestie.
Preţul pentru un kilogram de vită se încadrează între 250 şi 1.700 de lei, cât costă cea mai scumpă carne de vită din lume provenită de la vacile Wagyu, din Japonia
Eu dacă aş avea 1700 de lei de dat pe un kilogram de vită (adică vreo 4 fripturi) nu cred că m-aş risca să mi le gătesc singur, acasă. Carnea probabil că e excelentă, dar cuptoare potrivite nu găseşti decât în câteva restaurante, cele care au investit mulţi bani în asta (de exemplu JW Steakhouse, bănuiesc). Prin urmare trebuie să fii nu doar bogat, ci şi pasionat de gastronomie. Bănuiesc că în principal clientela va fi formată din bucătarii marilor restaurante, unde de altfel aş merge şi eu pentru a mânca aşa ceva.
Culmea bogăției: să dai 1700 de lei pe un kg de carne de vită Wagyu din Japonia și la ieșirea din măcelărie să-l dai unei mâțe. Sau să-l cumperi pentru pisicile de acasă, care nu mai suportă Whiskas.
via Realitatea.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
24 comentarii
07/07/2011 la 12:05 PM
Am fost zilele trecute, era o coada imensa si, dupa ce-am asteptat o ora, am plecat.
/irony
Bogdan(Citează)
07/07/2011 la 12:07 PM
Culmea culmii bogatiei, sa gatesti pisica care s-a hranit cu carne de vită Wagyu din Japonia
cristi(Citează)
07/07/2011 la 1:17 PM
ce cuptor special taica? o prajesti un pic in tigaie porma o dai la cuptorul tau normal.
Ideea e sa stii ce sa faci.
animaloo(Citează)
07/07/2011 la 2:17 PM
Au niste cuptoare cu temperatura mare, ca sa socheze carnea si sa o faca dn prima uniform, altfel pana se face in interior la cat de groasa este, se arde exteriorul.
http://chez.mazilique.ro/2011/05/jw-steakhouse-marriott.html
nwradu(Citează)
07/07/2011 la 2:56 PM
Faptul ca restaurantele au animale d-astea e una. Faptul ca nu sunt necesare (pentru tine) e alta.
Carnea aia se prajeste la foc vesel si iute in tigaie dupa care se da la cuptor pana se face in interior*. Cuptorul de la restaurantul ala face acelasi lucru, numai ca intr-un singur pas.
*tine de experienta sau utilaje. eu am termometru de carne, al carui scop este sa-mi bipaie cand carnea din mijloc e gata
animaloo(Citează)
07/07/2011 la 2:57 PM
Daca o tai mai subtire o faci si acasa.
m0v(Citează)
07/07/2011 la 3:37 PM
@mov: ideea e sa o faci groasa cat pumnul
nwradu(Citează)
07/07/2011 la 4:55 PM
In functie de cat de facuta o vrei, ori o usuci bine si o rumenesti in tigaie (pan searing) ori o faci pe gratar. Finisezi la cuptor doar daca o vrei facuta uniform, ceea ce la o carne de vita scumpa nu cred ca vrei. Trebuie putina experienta, dar din ce am vazut eu, multi folosesc tehnica tigaii
Bogdan(Citează)
07/07/2011 la 6:34 PM
“Finisezi la cuptor doar daca o vrei facuta uniform”
What says u?
animaloo(Citează)
07/07/2011 la 6:40 PM
Frate, la cati experti apar aici in gastronomie, incepe sa-mi fie rusine ca in 80% din timp va vorbesc despre fast-food-uri ieftine.
Toate restaurantele sa apeleze la mine!
nwradu(Citează)
07/07/2011 la 7:13 PM
Am inteles ca daca iei trei kilograme de vita cea mai buna primesti bonus un frigider in care sa o tii :P
nwradu(Citează)
07/07/2011 la 10:30 PM
Culmea arogantei: sa importi si sa prasesti vaci de alea japoneze, cu translator cu tot.
miluch(Citează)
07/07/2011 la 10:48 PM
Culmea grijii fata de animale: probabil ca vacile alea din Japonia au la dispozitie mult mai mult spatiu decat japonezul mediu. Si aer curat si pamant sub picioare.
nwradu(Citează)
07/07/2011 la 10:50 PM
Culmea fast-food-ului: sa iei un kilogram de carne de 1700 de lei, apoi sa mergi intr-un McDonald’s si sa-i rogi sa ti-o prajeasca si sa o puna intr-un Big Mac, ca sa o mananci cu “sosul ala bun”
nwradu(Citează)
07/07/2011 la 11:28 PM
Am fost azi pe acolo , nu era nimic de lux, niste carne in pungi vidate si niste jambon , vin si alte chestii care le gasesti si prin alte parti. Partea cu investitia de 150.000 de euro e clar minciuna. Nu era nimeni in magazin , si asa zisa macelarie are 40mp.
Sorin(Citează)
07/07/2011 la 11:55 PM
Unde e?
nwradu(Citează)
08/07/2011 la 9:37 AM
@animaloo Dupa ce ai rumenit vita pe ambele parti, pui tigaia in cuptor pt cateva minute.
Bogdan(Citează)
08/07/2011 la 10:51 AM
@Bogdan: stai ca pe urma revenisem cu un edit :P.
Eu vedeam cuptorul folosit numai la bucata mare de muschi, unde cuptorul nu uniformizeaza carnea. La bucati mici cred si eu ca se intampla asa ceva, dar intervine intrebarea: DA DECE?
animaloo(Citează)
08/07/2011 la 12:08 PM
A fost aseara la observator parca, mama ce isi mai bateau joc de fraierii care ar cumpara asa ceva. Cam acri strugurii…
E posibil ca investitia sa fi fost de 150k dar asta nu inseamna ‘decat’ cei 40mp de magazin ci si spatii speciale de depozitare, ca doar nu o sa tina bunatate de carne in frigidere Arctic, nu ?
enzo(Citează)
08/07/2011 la 2:01 PM
Stiu ca unora nu le place sa vada roz in mijloc, cand taie friptura. Eu nu-s printre ei :)
Bogdan(Citează)
08/07/2011 la 3:04 PM
Sa se stoarca sangele chiar.
nwradu(Citează)
08/07/2011 la 6:01 PM
E pe langa piata Floreasca , pe strada Putul Lui Zamfir. Chiar si cu spatii speciale de depozitare tot nu cred ca putem vorbi de 150.000 de euro. Decat poate daca a cumparat spatiul comercial , in rest echipamente sau alte chestii nu avea nimic sa zici ca era luxos sau cum vrei tu sa-i zici. Si oare cat tine carnea in frigiderele alea profi? 3-4 luni?
Sorin(Citează)
08/07/2011 la 10:27 PM
1700 e mult.Eu n-as da mai mult de 1600,hai maxim 1650 :D
Eu(Citează)
09/07/2011 la 9:28 AM
Si probabil iti mai cer 0,2 lei pe o punga de plastic!
nwradu(Citează)