►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Mi-am dat seama de o problemă care există atunci când se face un grătar pe cinste, aşa cum şade bine vara. Mititei, cârnaţi, ceafă, pui, aripioare, frigărui… ce lipseşte de aici? O garnitură!
Desigur, poate se face tradiţionala salată, dar în principal orice grătar este o ocazie de a băga în tine foarte, foarte multă carne. Nu zic că sunt un expert în ceea ce priveşte bucătăria altora, dar din filme mai văd şi mai aud una alta, şi am reţinut termeni precum “baked potatoes”, “onion rings” şi altele. Râdem de americani că la grătar ştiu doar să facă nişte burgeri, dar măcar îi mănâncă puşi într-o chiflă, cu salată, brânză, ceapă şi altele în pachet.
Nu zic să te apuci să coci cartofi la grătar, deşi sunt foarte buni mai ales dacă îi tai în două şi pui şi un sos peste ei, dar se pot face altele. Eu de exemplu am descoperit că-mi place garnitură de legume la grătar. Roşii, ardei gras, ciuperci, vânătă, ceapă, toate sunt foarte bune atunci când se perpelesc un pic pe grătar. Când spui asta cuiva care tocmai suflă în cărbuni, se uită la tine ca la un ciudat care tocmai i-a sugerat să încalce sacră prima directivă a grătarului, care spune că se poate mânca doar carne pură şi grea la ficat.
Situaţia mi se pare foarte gravă, având în vedere că o remarc tocmai eu, care am declarat de atâtea ori că masa fără animal mort şi prăjit nu se cheamă masă, iar legumele şi fructele sunt acele chestii colorate pe care le dai la o parte ca să nu te încurce atunci când tai friptură.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
06/06/2011 la 1:32 PM
Nu stiu cum e pe la voi pe acolo, dar aci in Ardeal sigur ai parte de o garnitura consistenta la gratar – legume, branza, diverse sosuri, cartofi pai, natur, copti, etc.
enzo(Citează)
06/06/2011 la 1:35 PM
Acum vreo 2-3 ani eram la Snagov la un gratar si tocmail il umplusem cu ciuperci, dovlecei, rosii si ceapa. Vecinii radeau de nu mai puteau si discutau intre ei ca mai urmeaza sa punem si mamaliga pe gratar.
y430076(Citează)
06/06/2011 la 2:00 PM
apai mamaliga la gratar e foarte buna.
Oricum, eu nu stiu ce gratare mananca Radu, dar daca e sa iei versiunea traditionala pe langa un gratar ai si niste muraturi, niste salate crude sau alte lucruri facute in prealabil si in farfurie.
animaloo(Citează)
06/06/2011 la 3:44 PM
Ce e cu pozele alea acolo? Eu nu am mancat nimic toata ziua…
Si ca garnitura la mici, exista intotdeauna mustarul ala cu multa apa.
PS: vinetele alea coapte merg perfect cu Sangria.
nashu_mare(Citează)
06/06/2011 la 6:14 PM
Un gratar adevarat nu am vazut decat in putine cazuri pe plaiurile noastre. Problema ? Oamenii pun carnea pe gratar imediat dupa ce se stinge focul si fum inca mai este din belsug. In mod normal, carnea se pune dupa ce fumul dispare si ramane doar jarul. In ceea ce priveste legumele, de acord cu tine ca o rosie pusa putin pe gratar capata un gust aparte. Doar sa nu fie si afumata in timpul procesului
Spadez(Citează)
07/06/2011 la 11:14 AM
Buna asta cu legumele date la o parte cind tai carnea.
Noi nu mincam gratar fara legume pe linga. O salata lejera plus ceapa si ardei pe gratar. Si piinea o mai punem.
De curiozitate o sa incerc si o brinza la un moment dat. Sa vedem ce iese.
jules(Citează)
07/06/2011 la 4:57 PM
Imi amintesc de vremurile cand eram pitic si mergeam la padure cu bunicamea, ne frigeam clisa si in varful frigaruii puneam cate o ceapa, doua. Mama ce buna era grasimea aia topita pe paine de casa…
enzo(Citează)