un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Cum se prezinta filmul la cinema IMAX

29 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

44 comentarii

Urmăriţi clipul de mai jos pentru o porţie zdravănă de râs datorită cititului ca la clasa 1.

Ce nu înţeleg eu este următorul lucru: IMAX asta cică e cel mai avansat cinematograf modern. E mai 3D decât 3D-ul, are ecran gigantic, are ochelari din aceia comozi, arată ca o sferă venită din spaţiu. De ce trebuie ca anunţul să fie citit de unul care abia reuşeşte să înţeleagă literele şi care are o intonaţie de copil în primul an de şcoală? S-ar putea proiecta pe ecran, s-ar putea înregistra un anunţ profesionist, rulat apoi prin difuzoarele cinematografului.

Partea amuzantă este că noi eram la filmul Thor, dar dacă pe foaie scria Piraţii din Caraibe, aşa a citit omul.

asus s5507

    44 comentarii

  1. Eu ma distrez de fiecare data cand merg acolo, cred ca e blestemul plasatorilor sa citeasca textul ala :)
    Nu pot pune pe banda pentru ca trebuie sa vezi omul… 3D. Si pe banda n-ar avea nici un haz :))

      (Citează)

  2. Aaaaa, au renunțat la statisticile imbecile gen “ecranul înalt cât șaptă elefanț” frumoș… Sunt curios dacă este același analfabet care citea și acum un an juma’, când m-am dus la IMAX prima dată. Sau dacă sunt mai mulți.

    Off-topic – am auzit că s-a schimbat proiectorul de la IMAX: acum ar fi unul digital care are o rezoluție mult mai mică decât cel clasic. Doar 2K, practic la fel ca în orice alt cinematograf digital constuit după 2005. Rămâne măcar ecranul mult mai mare.

      (Citează)

  3. Ah, oamenii care citesc textul ala sunt mereu “speciali”. Nu cred ca a fost vreodata in care sa nu fi comis vreunul vreo penibilitate din asta.

      (Citează)

  4. Am si eu o curiozitate, o persoana in carucior cu rotile poate intra la imax sa vada un film, adica are un loc special ceva, daca stii normal:)

      (Citează)

  5. am filmat si eu cand am fost la Tron. epciness :))

      (Citează)

    • Cel pe care l-am filmat acum a fost chiar normal fata de tipul care ne-a citit la 2 noaptea in Noaptea Alba a Muzeelor. Acela a fost de 10 ori mai amuzant, probabil si din cauza somnului care il bantuia.

      @Marius: nu stiu, s-ar putea sa fie, dar cel mai bine dai telefon daca nu poti ajunge pana acolo.

      @Melk: nu stiu, am fost doar de 2 ori la IMAX, n-am inteles ce are asa mare branza in plus, in afara de ecranul mai mare.

        (Citează)

  6. Nu e mare diferență dacă ce vezi nu a fost filmat cu niște camere speciale IMAX. În general se face un fel de upscaling și arată chiar prost, ca vezi același film pe un ecran mult mai mare, pare neclar.

    Dar am văzut de exemplu niște scene din porcăria de Transformers 2 la un IMAX în Germania. E incredibil nivelul de detaliu.

      (Citează)

  7. Ai fost cu prietenul marculete? ca el e un impatimit al cinemaurilor de mall de cand i-a dat antena 1 bani de bielte

      (Citează)

  8. Nu zici ca mai bun e un film urmarit pe pc de acasa?

      (Citează)

    • @DannielPH: ba in principiu da, dar daca vrei neaparat un film si n-ai chef sa astepti 5 luni pana cand il poti vedea acasa, mai mergi si la cinema…

        (Citează)

  9. Sunt cazuri cand astepti 5 luni pana e lansat la noi in tara…. deci da, cateodata esti fortat sa il vezi acasa, piratat.

      (Citează)

  10. Foarte interesant argument… daca nu vine in cinema, ne apucam de furat. Si nu oricum, ci ‘fortat’, adica ne mai si suparam si poate ar trebui sa cerem si despagubiri.

    Flotare logica: Cand vedem pe strada la cineva un telefon pe care nu ni-l permitem, oare ce putem face sa-l avem?

      (Citează)

  11. @Radu Apostolescu
    Exagerezi.. esti fortat in conditiile in care iti doresti sa vezi neaparat filmul si nu vrei sa astepti 3 luni. Nu cred ca a pomenit nimeni de suparari si despagubiri…

    Iar din flotarea ta logica se intelege ca telefonul nu ti-l permiti din punct de vedere financiar. Ori filmul la cinema iti permiti sa-l vezi, dar nu ai cum/unde. Compari mere cu pere.

      (Citează)

  12. Am exagerat pentru a face si mai evident faptul ca vorbim despre furt, indiferent de produsul in discutie. Ceea ce in cazul filmelor si softului nu prea pare evident pentru toata lumea si apar tot felul de ‘scuze’ ciudate ca cele date de tine. A, mai era o scuza la moda… ‘lasa ca fac ei destui bani’. Nu?

    Daca acest blog ar fi al meu, nu ti-as da niciodata dreptul sa postezi asemenea mesaje. Si nu pentru ca nu sunt de acord cu tine ci pentru ca mesajele de tipul asta incurajeaza furtul.

      (Citează)

  13. Mere, pere, visine, struguri… furatul tot furat e si la asta se referea Radu Apostolescu. Fortat ai fi in situatia in care ar fi vorba de mancare sau apa, dar in cazul asta e doar entertainment. Sa nu-mi spuna cineva ca moare daca nu vede filmul x, ca nu cred.

    La cinema merita vazute, din pctul meu de vedere, filmele cu efecte speciale, nu smiorcaieli de-astea tragi-comice. Pentru astea exista intotdeauna hbo si sunt la fel de bune in canapeaua de-acasa ca la cinema (ba poate chiar mai bune).

      (Citează)

  14. Am fost si eu la Tron IMAX si din fericire am prins o fata care citea si din punctul meu de vedere a facut-o foarte bine.(s-au gasit niste analfabeti sa faca misto)
    Nici eu nu stiu de ce nu fac o banda … ce treaba ar avea cu numele filmului restul e ca in avion … pui centura bla bla. La subiect deja nu mai sunt fan 3D prefer digital de 100 de ori mai mult decat 3D. Nu stiu care este diferenta dintre cinematografele noastre si cele din strainatate.

      (Citează)

    • In principiu oameni au tendinta sa indoaie regulile daca nu e nimeni sa-i sanctioneze pentru asta. Nu strangi dupa caine in parc, desi e lege, pentru ca nu o aplica nimeni. Nu ai grija de fatada casei, desi e lege, pentru ca nu se dau amenzi. Si tot asa.

      La filme e acelasi lucru. Cred ca pirateria a scazut cu un pic atunci cand filmele au inceput sa vina si la noi cam in aceeasi perioada cu lansarea lor din SUA. Mi se pare logic. Daca vrei sa vezi Piratii din Caraibe si afli ca in Romania ajunge abia dupa 3 luni, normal ca iei de pe net o copie piratata.

      Problema momentana cu luatul de pe net este ca nu iti da nimeni amenda pentru piraterie. A, o fi luat cineva vreo amenda acum 3 ani, dar e dupa principiul “se intampla rar si nu mie”, asa ca lumea pirateaza. Aproape toti oamenii sunt dispusi sa incalce un pic legea, mai ales daca nu pun in pericol pe cineva, ci e doar software sau un dvd sau muzica. Daca s-ar aplica mai cu spor legile in acest domeniu, s-ar reduce si pirateria.

      @Radu: nu pot sa interzic comentariile de acest gen. Ar insemna in primul rand sa fiu eu acela care are doar software original, doar jocuri originale, toata muzica luata cu bani si tot asa. Nu sunt. N-are rost sa ma dau pe blog mai integru decat sunt de fapt. In principiu nu accept postarea de linkuri directe catre soft piratat, ca nu vreau sa si incurajez fenomenul. Se descurca fiecare cum poate.

        (Citează)

  15. Radu, pana la lege tocmai lejeritatea cu care fiecare hosteaza astfel de discutii indeamna la piraterie. Cei care o practica se simt mult mai bine inconjurati de altii care nu interzic discutiile sau promoveaza direct pirateria, pentru toti e un lucru normal, banal, la ordinea zilei.

    Hai sa nu tratam chestia asta tocmai dupa dogma crestina… ‘sa arunce primul piatra cel fara de pacat’. Hai sa fim ceva mai pragmatici. Tu ca blogger ai influenta asupra multora care te citesc si esti responsabil moral de modul cum ti-o exerciti. Ca iti recunosti ‘pacatele’ este laudabil dar ca recunosti ca faci asta in continuare si ‘asta e’… nu mai e deloc laudabil. Poti s-o faci dar macar tine-o pentru tine. E ca fumatul, macar nu-i omori sau nu-i influenta si pe altii sa inceapa. Gandeste-te te rog la asta.

      (Citează)

    • Pai o tin pentru mine, dar doar atat pot face. N-am dat linkuri, n-am permis linkuri, am evitat in posturi sa zic unde am vazut un film sau altul tocmai din astfel de motive.
      Cu asta oricum nu prea sunt de acord. Discutia e doar o discutie, fapta e alta. Si cu discutie si fara, omul fura daca vrea.

        (Citează)

  16. @Radu Apostolescu:
    In cazul asta ma bucur ca nu este blogul tau si ca nu traim intr-o tara condusa de oameni ca tine. Mai bine cenzuram sau ne prefacem ca nu exista decat sa discutam in mod liber si eventual sa gasim si o solutie.

    Iar daca tu din comentariile mele ai inteles ca incurajez furtul… argumentele sunt de prisos.

      (Citează)

  17. Adrian, din comentariile tale am inteles ca e normal sa piratezi daca filmul, dintr-un motiv sau altul, nu ruleaza in cinema. Asta va intelege oricine il citeste. Gresesc?

    Iar discutia este libera, dar pana una alta nu este despre cum sa oprim pirateria ci despre cum sa inchidem ochii pentru ca tot o face toata lumea si n-om fi noi mai fraieri.

    Propunerea mea era sa nu mai consideram pirateria o stare de normalitate. Este primul pas spre normalitate.

      (Citează)

    • Radu, acum discutam despre faptul ca ar trebui pedepsit chiar si gandul, nu fapta. Nu e totusi Minority Report. Pirateria trebuie sanctionata. Discutia despre ea, indiferent ce indemnuri ar contine, e doar o discutie si atat. Mai ales aici, unde e vorba de o discutie mai de calitate si nu zice nimeni vreun tutorial de piratare.

        (Citează)

  18. si la shrek 4 cand am fost anul trecut a gresit titlul filmului… oricum imi pare rau pt cel care trebuie sa stea sa citeasca toata polologhia aia de pe hartie

      (Citează)

  19. Radu, nimic nu e alb sau neagru pe lumea asta. Am propus doar un pas mic. Daca vom astepta ca negrul sa se faca alb peste noapte (si mai ales ca altcineva sa produca schimbarea) nu se va intampla niciodata. Atat timp cat vom face si maine ce am facut azi, vom obtine garantat acelasi rezultat. Cand vom alege sa schimbam ceva, pornind de la gandire, atitudine si terminand cu fapta, atunci vom obtine alt rezultat. Fara garantie ca va fi mai bun, dar sigur va fi altul.

    Inca ceva, eu nu am propus sa pedepsim ceva. Am propus sa nu educam in continuare lumea ca pirateria e ceva normal prin acceptarea ei in orice discutie ca pe o stare de normalitate. Atat.

      (Citează)

  20. Daca as fi si eu sponsor de blog pe care se comenteaza ceva cu care nu sunt de acord, as face si eu presiuni mai mult sau mai putin subtile asupra proprietarului blogului. Pentru ca as putea.

    Oare, daca vorbesc despre țâțele femeilor de pe strada, incurajez violul?

      (Citează)

    • @Radu: pasul anti-piraterie trebuie sa vina prin doua cai: 1. cresterea nivelului de trai, astfel incat sa-ti permiti sa cumperi (de ex eu am cumparat si licenta de Windows cu un laptop in decembrie, pt ca nu mi s-a parut scumpa pentru ceea ce ofera ea); 2. legi, amenzi, pedepse.

      Doar discutia nu va aduce schimbari. Doar indemnul “nu pirata” nu va aduce schimbari, asa cum nici campaniile la TV n-au schimbat major ceva. E ca in cauzele de pe Facebook (“salvati delfinii din Danemarca”), cu un click nu se intampla nimic.

      Sau, daca vrei, discutia va aduce schimbari atat de mici in acest fenomen, care trebuie altfel atacat, incat cenzurarea ei doar pentru ca “poate” incurajeaza pirateria nu-si are rost. Cenzura trebuie sa fie intotdeauna bine motivata, avand in vedere costul ei.

        (Citează)

  21. Ok, iti respect parerea. Eu am spus tot ce aveam de spus.

      (Citează)

  22. “Pirateria a fost o bună investiţie pentru români” sunt vorbele preşedintelui Traian Basescu.Fraza asta a spus-o alaturi de Bill Gates care din punctul meu de vedere a pierdut miliarde de dolari din cauza pirateriei si totusi nu l-am vazut sa fie ingrijorat de aceasta fraza. Cum zicea si nwradu nivel de trai etc…

      (Citează)

    • Cum sa nu fie ingrijorat, din moment ce a pierdut miliarde? Vroiai sa vina personal la tine si sa planga si sa-l consolezi?

      Nu stiu cat la suta din bugetul Microsoft se duce pe lupta anti-piraterie, dar e unul important. Toata lumea e ingrijorata de acest fenomen, pentru ca loveste direct la baza afacerii, la venituri. Abia urmatorul pas este sa oferi produse tot mai bune si mai performante, intai trebuie sa ai o piata pe care sa le vinzi.

        (Citează)

  23. Eu nu stiam ca Microsoftul e pe pierdere, si mai ales de miliarde. Mai degraba, vad ca in pretul fiecarui DVD vandut de ei este inclusa contravaloarea unui alt DVD sau a mai multora raspandite pe alte cai. Cel mai bun marketing! Bill Gates nu are de ce sa fie ingrijorat de fenomenul pirateriei decat in declaratii de PR. Altfel, asa si-a dobandit “monopolul”.

      (Citează)

    • Este ingrijorat, pentru ca atunci cand se satureaza piata nu mai poate obtine clienti noi decat din convertirea “piratilor”. M-ar mira ca cei care nu au 400 de lei de o licenta de windows sa mearga pe Apple cand va fi vorba de intrat in legalitate.

        (Citează)

  24. Datorita modului de licentiere (Windows SH careva??)si a opririi suportului pentru versiuni vechi, nu cred ca se va satura vreodata piata.

    O sa luam warn pentru offtopic?

      (Citează)

  25. Un om care-si va dona toata averea crezi ca mai il intereseaza ca a pierdut cateva miliarde ?! Uita-te ce raspunsuri dau miliardarii din Romania cand au fost intrebati daca si-ar dona macar jumatate din avere la sfarsitul vietii.
    Deci nu cred ca l-a interesat si mai mult cred ca a zis bine ca au facut-o in gandul lui , am ajutat la progresul civilizatiei.
    Sunt oameni care se uita mai mult la ce vor lasa in urma si mai putin la viata pe care o traiesc. Din nefericire romanii mai au mult pana ajung la o asemenea mentalitate.Deasemenea poate fi un defect genetic..

      (Citează)

  26. Ideea e urmatoarea, legea romana (si prin UE e la fel, nu stiu in USA), “zice” ca daca downloadezi pentru tine, si folosesti/vizionezi singur NU e infractiune, nu e contraventie nu e nimic.
    Problema ar aparea atunci cand cumperi cd-ul, dvd-ul din magazin, faci mp3/avi etc si postezi pe net.
    Iar atunci cand vorbea base de fata cu Bill Gates despre piraterie se referea la miile de romani care lucreaza in IT si cel mai probabil au inceput pe sisteme de operare piratate, pe programe piratate, etc. oferind astfel Microsoft & Co. oameni bine pregatiti cu pretentii salariale ceva mai scazute.

      (Citează)

    • @alex: nu e asa. Daca te uiti singur, e o infractiune mai mica pentru ca nu ai platit pt respectivul serviciu. Daca dai si la altii, e pirateria in adevaratul sens. Ambele se pedepsesc insa.

      O analogie este cu drogurile. Daca le ai la tine si zici ca sunt pentru consumul propriu, e nasol. Dar daca esti si dealer si dai la altii, ai patit-o mult mai rau.

        (Citează)

  27. Link/printscreen or it didn’t happen!

      (Citează)

  28. Foarte interesantă discuția. Dar, dincolo de faptul că pirateria înseamnă furt, pirateria devine tot mai scumpă. Legat de software, anii trecuți torrents-ii au fost umpluți de Windows-i crack-uiți care aveau montați fel de fel de rootkit-uri care copiau parole, card-uri de credit, pin-uri, „ascultau” ce trafic face stăpânul etc. Am mai scris despre asta pe blogul meu.

    Ultimele atacuri de hacking s-au bazat deseori și pe agenți plasați pe calculatoare infectate de pe software piratat.

    Într-o altă ordine de idei, software-ul piratat fiind unul modificat, are șansa de a se prăbuși mult mai des. Cunosc pe cineva care o dată la 3 luni chema vecinul să îi reinstaleze Windows-ul pt 50RON (era în provincie, prețurile mai mici). Îl costa mai scump decât licența.

    Piratarea filmelor de asemenea este o chestie costisitoare dpdv nervi – sincer, nu am orele necesare să aștept descărcarea unui film care se dovedește a fi filmat cu camera în cinema, sau cu sunetul praf, sau cu o calitate infectă a imaginii, sau mai rău, să aibă un pornake ascuns în background.

      (Citează)

    • Tudor, argumentele tale poate tin la incepatori sau amatori, dar in mediul de aici nu poti convinge pe cineva ca pirateria nu e buna. Eu de exemplu n-am avut niciodata problemele enumerate de tine pentru ca ma pricep suficient incat sa nu iau virusi si alte prostii, ba chiar am si net rapid pentru download. N-am nimerit pornache ascuns.

      Ideea este ca trebuie si alte metode de a convinge lumea. Cand am cumparat o licenta n-am facut-o pentru cele enumerate de tine mai sus. Mi-ai dat o idee buna pentru un post, o sa dezvolt subiectul zilele urmatoare.

        (Citează)

  29. @Tudor Galos: aia cu pornachele nu mi s-a intamplat, dar as fi luat-o ca pe un bonus. Restul de argumente sunt pentru copii de gradinita, “nu pirata windows ca faci virus la calculator”, LOL. Ma intreb cu cat ar scadea cota de piata MS daca nu ar mai exista Windows piratat, in sensul cata lume ar prefera sa treaca pe OS-uri free in loc sa plateasca.
    Cat despre chestia cu piratare = furt, asta-mi aduce aminte de un afis de pe vremea lui Ceausescu, infidelitate = sida. Eu trag un film de pe net si ma uit impreuna cu prietena la el. Ce-am furat? Am luat ceva de la cineva si acel ceva e al meu, iar pagubitul nu-l mai are? Sa nu faci niste bani in plus nu inseamna sa-i pierzi.

      (Citează)

    • @ipo: nu merge asa. N-are nimeni de suferit, dar cineva a muncit pentru filmul sau softul respectiv si trebuie sa fie platit pentru asta, daca il folosesti si esti multumit de el. Ca sunt altii destui care platesc, ca pagubitul il are in continuare… astea nu sunt argumente, sunt doar o neintelegere a proprietatii intelectuale, fata de cea materiala. Si multiplicarea presupune furt, chiar daca aparent primul posesor ramane si el cu ceva.

        (Citează)

  30. Stiu foarte bine toate detaliile legate de proprietatea intelectuala, tocmai de aia e vorba de o incalcare a drepturilor autorilor, nu furt in purul sens al cuvantului.
    Cat despre multiplicare, nu imi aduc aminte sa se fi scos in afara legii casetofoanele duble in anii 80-90, nici ca pe vremea aia artistii mureau de foame.

      (Citează)

    • Nici acum nu e scos in afara legii DVD-ul blank si writer-ul. Dar asta nu inseamna ca e liber la multiplicare, la fel cum nici marfa nesupravegheata din magazine nu inseamna ca e liber la furtul ei. Doar pt ca ai mijloacele, nu inseamna ca e si legal sa faci ceva.
      Adu-ti aminte cu detectoarele de radar: era permisa comercializarea lor, dar nu si utilizarea. Un drept nu decurge automat din altul.

        (Citează)

  31. CITITI AICI CE SE INTAMPLA CU IMAX IN ROMANIA ESTE O MARE TEAPA PE FATA!
    http://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=98019
    In IMAX e o mare teapa.
    Cica un IMAX are proiector special cu role de film de 70mm si acest proiector costa 1 sau 2 milioane $
    Problema este ca la ultimele 10 filme vazute in IMAX eu am constatat ca proiectia este digitala…
    Astia folosesc proiector de cinema in IMAX si isi bat joc de conceptul IMAX.
    Doar Avatar a beneficiat de proiectorul acela adevarat si doar acolo am vazut efectele cum trebuie si la un contrast PERFECT.
    Daca ar putea cineva sa se sesizeze ca ni se da teapa ca la prosti la singurul IMAX din Romania, ar fi foarte bine.

      (Citează)

  32. Cred ca e 4k totusi proiectorul acela digital. Oricum mult mai slab decit proiectoarele gemene pentru pelicula de 70mm care ofera cu adevarat o imagine impresionanta. Pacat ca s-au facut doar citeva filme cu acele proiectoare duale apoi au trecut la digital…digital care inca nu poate oferi rezolutia peliculei de 70mm. Si s-ar putea sa nici nu o ofere vreodata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus