un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Desire S, cel mai bun smartphone

4 Apr 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Asta a fost concluzia mea după o săptămână de utilizare: HTC Desire S este cel mai bun smartphone pe care am pus mâna. Am scris şi publicat review-ul gigantic pe mobbi.ro şi vă invit să-l citiţi acolo, dacă sunteţi interesaţi. E primul review românesc al acestui telefon.

Aici voi spune doar atât: are o carcasă foarte solidă, dar nu se oprește aici, ci în plus totul este perfect făcut, de la butoane la greutate, este rapid, potrivit ca dimensiuni şi vine în plus şi cu noul Android 2.3.3 şi cu o interfaţă Sense îmbunătăţită. Despre mine ştiţi că sunt fan al acestei interfeţe făcută de HTC şi îmi uşurează foarte mult utilizarea de zi cu zi.

Înainte să mă întrebaţi, nu regret că am ales Desire Z ca telefon propriu. Tastatura culisantă este binevenită şi acum că o am îmi dau seama cât de utilă este cu adevărat. În următoarele săptămâni sau luni ar trebui ca şi Desire Z să fie dus la Android 2.3 şi atunci chiar nu voi mai avea ce să-i reproşez.

Cât despre Desire S, nu cred că va avea concurență în viitorul prea apropiat. Nu are de la cine. Samsung Galaxy S2 va veni cu hardware mai bun, dar ecran de 4,3 inci şi pentru multă lume astea înseamnă prea mare. Un model comparabil cu Desire S nu există la acest producător şi nici Sony-Ericsson nu are vreunul. LG-urile sunt bune, dar nu le-aş alege în locul unui HTC, iar Motorola n-are nimic comparabil. Vreo jumătate de an eu nu văd concurență pentru Desire S şi cred că va fi mai popular decât a fost generaţia anterioară.

Iată mai jos o imagine de familie, cu Desire S în stânga, primul Desire în centru şi Z-ul meu în dreapta, apoi în continuare alte imagini detaliate cu telefonul. Review-ul şi discuţia sunt pe mobbi.ro.

desire s, desire si desire z

asus s5507

    6 comentarii

  1. Are numai 1.1 GB memorie ROM. Este foarte putin. O stiu de la Desire cat de mult ma limiteaza memoria ROM. Nu, 1.1 GB NU AJUNG. Sunt o multime de aplicatii mari care NU se instaleaza pe cardul SD.

    Motorola Atrix are ecran mai bun (aproape orice ecran este mai bun decat S-LCD-ul), memorie RAM de 1GB, procesor Dual-core, port HDMI, baterie de 1930 mAh. Singura chestie, pentru ca a fost lasat mai devreme, este ca are Froyo.

    Nexus S are Super AMOLED. Memoria RAM este mai mica, insa procesorul Hummingbird cica ar fi mai bun decat Snapdragon.

    LG Optimus 2X are dual-core.

    Deci are concurenti si acum, daramite peste 6 luni.

    Repet. Singurul lucru cand te simti intr-adevar limitat cu actualele telefoane este cand nu-ti ajunge memoria ROM.
    Desire simplu, cu procesor de 1GB si memorie RAM de 576 ar merge mult si bine inca 1 an de zile, insa memoria ROM ma limiteaza de cand l-am cumparat.

    Ar trebui sa-mi placa prea mult constructia si aspectul telefonului, ca sa trec peste ecranul S-LCD mai slab decat Super Amoledul, memoria ROM mica, lipsa HDMI-ului si portului microUSB pus pe lateral.
    Cand a aparut Nexus One si Desire, chiar nu aveai cu ce sa le compari.

    Norocul lor este ca sunt fan HTC si Sense :)

      (Citează)

    • Nu e chiar asa. Nexus S are AMOLED in SUA, la noi e varianta S-LCD la Vodafone si nu m-ar mira ca si la magazine sa fie aceeasi in scurt timp, daca nu deja. Iar de ecran chiar nu ma plang, e foarte bun.

      Dual-core-ul nu ma atrage acum. E subiect complicat, ar trebui ca sistemul de operare sa fie bine optimizat pt asa ceva, ba chiar si aplicatiile in sine, iar apoi mai conteaza, daca ai doua nuclee, si sa le servesti informatie suficient de repede. Ori la ce memorie si ce magistrale sunt prin telefon, nu cred ca va fi important dual-core-ul prea curand.

      Eu sunt ok cu stocarea interna, mai ales ca tot mai multe programe vor incepe sa treaca pe card.

      Joaca-te un pic cu telefonul, dupa ce apare prin magazine sau daca-l nimeresti pe undeva, si o sa vezi ca e mult mai smecher.

        (Citează)

  2. OMAP4430 1 GHz ARMv7 Dual-Core ARM Cortex-A9 PowerVR SGX540
    @ 300 MHz Dual-channel LPDDR2 memory controller

    Tegra 250 1 GHz ARMv7 Dual-Core ARM Cortex-A9 Ultra-low power (ULP) GeForce GPU 333 MHz(T20)/300 MHz(AP20H) Single-channel Lower Power DDR2/DDR2 (DDR2-667, 166 MHz)

    Și uite rezultatul http://www.engadget.com/2011/04/02/qualcomms-1-5ghz-dual-core-msm8660-destroys-the-competition-in/

    Ca să nu vorbim de arhitectura interioară unde poți să ai alte surprize.
    Concluzia: numărul de nuclee și frecvența nu prea contează.

      (Citează)

  3. “Conectorul microUSB a fost mutat pe partea stângă, sub butonul de volum” ..hahaha, inteligentul care a facut mutarea asta a vorbit vreodata la telefon in timp ce il avea conectat la calculator, ma intreb?!!? intradevar, nici eu “nu cred că va avea concurență în viitorul prea apropiat” din punctul asta de vedere :))))) ..asta e din ciclul “Din putul gandirii”

      (Citează)

  4. tot din putul gandirii,,haha,sunt adaptoare de micro,mini usb,sau hdmi la 90 de grade care nu incomodeaza,si inca o groaza de accesorii pe care daca te duce capatana le gasesti.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus