►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Alaltăieri seara am plecat hămesit de la întâlnirea 2Parale (de vreo câteva zile mi-e o foame de aş mânca o vacă întreagă; bag la prânz în mine şi după 2 ore iar îmi ghiorţăie maţele) şi ce poţi mânca în Bucureşti pe la ora 21 seara? O shaorma de la Dristor de la Budapesta, desigur. Am oprit, am cumpărat, am mâncat.
În timp ce mâncăm respectiva shaorma “mare cu de toate” mi-am dat seama că nu are nimic special. E o shaorma, nici bună şi nici rea. Nu e nici măcar mare, ci banală în toate privinţele. Şi atunci de ce am oprit eu acolo şi nu la una din celelalte 4 shaormării din drumul până acasă? Ce-i aşa grozav aici? Mai important, ce consideră aşa grozav sutele de oameni care mănâncă în fiecare oră shaorma acolo? E mereu o coadă gigantică, indiferent dacă e zi sau toiul nopţii, şi chiar şi ieri pe ploaie şi beznă eram vreo 8 la coadă.
Cu această ocazie mi-am dat seama cât de important este nu doar produsul pe care-l oferi, ci şi modul în care o faci. Asta poate face diferenţa între un business de succes şi unul în care nu intră nimeni. Faptul că o face chiar şi pentru o shaorma arată că oamenii se schimbă un pic şi dau tot mai multă importanţă şi lucrurilor mărunte, pentru că sunt convins că nici unul din cei ce mănâncă pe acolo nu o mai consideră cea mai bună shaorma din oraș, ci e vorba și de altele. Mi-am reanalizat paşii acolo şi m-am gândit de ce acel loc este mai bun ca altele:
Deja sună a post plătit de Dristor Kebab, dar nu este. E doar o metodă de a mă întreba de ce atât de puţine business-uri îşi dau seama că atenţia şi amănuntele mici atrag oamenii la ele. Nu poate să fie atât de greu de văzut asta, mai ales cu exemple reale deja existente.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
28 comentarii
15/04/2011 la 9:08 AM
Mentalitatea lor este cred eu asa:
Se multumesc cu vanzarea mica dar cu care supravietuiesc pe piata.
Mai sunt si clienti care cumpara dintr-un anumit loc unde se serveste prost doar pentru ca sunt mai comozi (e in drum, e langa casa, etc.).
Daca merge afacerea si asa
Mirzac Iulian(Citează)
15/04/2011 la 10:24 AM
Ii stiu pe astia de ani buni si intotdeauna au fost atenti cu clientii, chiar de la inceput, cand patronul taia kebabul si fi-su il rula. Era mai scump decat in alte locuri, dar te simteai client premium. A, asta si ardeii aia iuti mici si ai dracului. :)
ipo(Citează)
15/04/2011 la 10:26 AM
Sunt mare fan shaorma, am mancat de peste tot, si eu cred ca mai buna e la Dristor. Si asta cred ca e in primul rand datorita igienei.
Iti recomand sa-ti iei bagheta, nu shaorma – eu prefer de vita, dar sunt bune si celelalte – si neaparat, roaga-i pe baieti sa nu puna cartofii in ea, ci separat. E mult mai buna asa! :)
kNox(Citează)
15/04/2011 la 5:25 PM
Saorma de la dristor e chiar buna. Cea mai proasta saorma din bucuresti e la “la haleala”. Inainte sa deschida saormeria, era ghena blocului acolo. Plin de muste si saorma e banala. Am fost o singura data si am vazut cum angajatul de acolo se scarpina in pantaloni fara nicio jena
GSM(Citează)
15/04/2011 la 5:56 PM
Pai de asta zic ca serviciile conteaza la fel de mult ca si produsul.
nwradu(Citează)
15/04/2011 la 6:55 PM
Am avut si eu surprize neplacute cu saormeria la haleala. Am gasit o piatra in saorma de berbec. Alta data am mers acolo dupa care m-am stricat la stomac 2 zile. Una peste alta DRISTOR iti ofera calitate la orice ora, n-am avut niciodata probleme cu Dristor.
PTZ(Citează)
15/04/2011 la 6:55 PM
@GSM, chestia de care zici tu e cumva pe langa gara de nord? ca daca da, e shaorma relativ buna acolo. daca mori de foame, trenul are intarziere si n-ai chef de mickey do, e o solutie la indemana.
intr-adevar, conditiile nu sunt extraordinare, dar nici nu cred ca au avut vreodata pretentia de a concura shaorma de la dristor, maverick, divan, genin sau vreo alta shaormerie/fast food de top care imi scapa acum.
pisi(Citează)
15/04/2011 la 6:57 PM
@GSM am auzit ca patron e un sef al aurolacilor din gara, mi-a zis un prieten care a mancat saorme prin Libia, Pakistan, India si Insula Capului Verde, deci trebuie sa fie adevarat. Tu ce crezi
saintthughedekkt(Citează)
15/04/2011 la 7:47 PM
Comentariile astea sunt pe bune?
nashu_mare(Citează)
15/04/2011 la 7:52 PM
Mai tine si de brand. Dar intr-adevar, acolo sunt foarte atenti cu cei care intra la ei in curte.
costin comba(Citează)
15/04/2011 la 8:30 PM
era ironie fina la adresa Dristorului.
Incercati La Haleala si nu o sa mai dati 2 bani pe Dristor.
daniel(Citează)
15/04/2011 la 8:44 PM
Dristor e cu 80 de trepte sub mine,pa!Va astept la haleala,lumea minte,nu avem gandaci sau muste,e blocul vechi si poate mai coboara de la vecini dar va rog sa veniti sa mancati sa vedeti ca e foarte curat.iar in privinta celui mai de sus care a zis ca un angajat se scarpina…frate pe tine nu te mananca?nu te scarpini?si oricum se scarpina pe pantaloni nu sub,ai inteles?!
razvan(patron)(Citează)
15/04/2011 la 9:22 PM
haleala asta e cumva la gara? am mancat si eu acolo la recomandarea unui prieten si nu m-a dat pe spate mai ales ca zicea ca de departe e cea mai buna din bucuresti
o shaormerie obisnuita de cartier carnea era foarte tare si putina in raport cu shaorma igiena medie(cei care ati postat mai sus ori faceti misto ori asa e de obicei, mie mi s a parut ok, la nivelul unei shaormerii de cartier).
si ce m a enervat a fost ca pe meniul de pe usa aveau vreo 20 de produse si in realitate doar unul, shaorma. la fel si preturile nu intelegeai nimic. iar shaormeria parea pustie cat am stat 20 min acolo (ca apropo nu era gata carnea) nu a mai venit nimeni.
andreip(Citează)
15/04/2011 la 9:32 PM
Ba razvane te mai rogi de lume sa iti faca reclama pe forum si le dai saorme gratis? Sincer nu stiu cum poate manca cineva dintr-o ghena, cade tencuiala fratilor la cum arata, merg sobolanii pe pereti. PANA si patronul se duce la dristor si nu mananca de la propria saormerie. Daca aveti vreodata drum pe la gara de nord, analizati 2 secunde cum arata saormeria si cum se plimba mustele in vitrina pentru ca nu au bani de frigidere. Ingredientele sunt tinute direct in soare
GSM(Citează)
15/04/2011 la 10:49 PM
Da am vazut si eu. Din soarele ala care bate din Nord. Pana la pranz dispar toate sosurile, pur si simplu de evapora din cauza soarelui care bate in ele. Mai multi oameni s-au plans ca nu au mai gasit sosuri dar angajatii nu aveau habar ce se intampla pana nu au filmat totul. Ei se jurau ca nu fusesera plecati decat 5 minute si castroanele erau pline.
Si partea cu gandacii este adevarata. Eu am vazut 2 gandaci in spate cum isi faceau de cap cu toti angajatii de fata. Erau atat de mari ca erau vizibili de la 15M.
Groaznic, va spun!
expertu(Citează)
15/04/2011 la 11:59 PM
Deci va rog eu frumos sa nu mai vorbiti despre Haleala cat si despre zona Garii de Nord. ( obscura )
Tocmai ma pregateam sa savurez o saorma la Dristor doar ca sa imi aduc aminte de experienta La Haleala. Carnea 60% pielita, 15% pietre si 15% resturi de carne, sosuri dubioase si servirea cum se mentiona mai sus, pune la grea incercare WBCurile.
Va recomand Saorma de la CNM, singura din Bucuresti care se ridica la nivelul Dristorului, asta in caz ca nu sunteti in zona!
Dristor_Fan(Citează)
16/04/2011 la 12:34 AM
de fiecare data mananc de la haleala pt ca razvan imi da shaorma gratis. eu ii fac reclama pe forum si sterg posturile rele si el imi umple matzul. mergeti toti la haleala si incercati maioneza magica
ciuby(Citează)
16/04/2011 la 12:43 AM
Deci ai recunoscut nenorocitule, esti o canalie si vezi ca n-ai ce sa-mi faci aici! Manca tu sobolani pe gratis in timp ce noi savuram o saorma adevarata si igienica la Dristor.
Normal ca Dristor e scump, din banii care-i dati lui Razvan el vine si manca la Dristor, ati auzit?!
sainthugh(Citează)
16/04/2011 la 12:44 AM
Dristor intr-adevar e pe primul loc. Restul (la haleala si alte dughene) NU conteaza!
Bogdan_P(Citează)
16/04/2011 la 3:07 AM
toate post-urile de mai sus(inafara de Iulian, Ipo, Knox, pisi si nashu_mare) ii apartin acestui troll ordinar care e un postac profesionist anti-Haleala.
SAINTHUGH de pe forumul cg.
doma(Citează)
16/04/2011 la 9:10 AM
azi o sa bag una mare de pui la H, ca de obicei :D i`ll be back with photos, si Bonul :)
daniel(Citează)
16/04/2011 la 1:26 PM
Ultima oara cand am bagat una la haleala am gasit un floc in ea.
doma(Citează)
16/04/2011 la 2:05 PM
e o ghena haleala asta a voastra ,imi vine sa vomit cind aud cit de delicioasa e shaorma acolo si numai din astea- razvan a zis …..,razvan a facut…..shaorma din gindaci – cum o fi oare???
zidan/84(Citează)
16/04/2011 la 6:07 PM
“end spam” în plm.
nea_caisa(Citează)
16/04/2011 la 10:37 PM
Aparent, de cand si-a tras masina de hipster, nu il mai intereseaza spam-ul.
nashu_mare(Citează)
16/04/2011 la 10:50 PM
Pai ce sa le zic… postul meu nu era de fapt despre shaorma, ci ala era doar un exemplu. Dar daca asta au inteles oamenii, astept sa termine si sterg totul :P
nwradu(Citează)
16/04/2011 la 11:58 PM
Groaznic! Din nou!
expertu(Citează)
22/04/2011 la 5:46 PM
@nwradu Nu poti vedea ipul de pe care sunt facute posturile ? Ca sa stergi tampeniile alea facute de troli ?
My 2 cents:
Dristor: inainte era cea mai misto din oras (acum 3-4 ani, de cand s-au marit au preferat servicii mai bune in detrimentul calitatii)
La Haleala: condimentele care nu le gasesti oriunde dau tot gustul, de la pasta de ardei, curry, tzatziki si humus pana la piper corean sau alte tampenii
La Grasi: overall e ok, raportul pret/cantitate e mai bun ca in alte locuri, desi mi se pare o aberatie sa scrie pe meniu ca shaorma mare e 9 ron si apoi sa ma intrebe tipul daca nu o vreau de 11 ron ca e cu mai multa carne…
Valea Lunga: e imensa cea mare comparativ cu restul din Buc, are gust ok si carne din plin
Pe scurt… depinde mereu ce preferi la o shaormerie: serviciile, calitatea sau cantitatea. Fiecare le va avea in diferite procentaje.
Marius(Citează)